Gå til innhold

Tips til oppkjøringen på bil.


WebSurf

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Da va lappen bestått :)

 

Gratulerer så mye! Jeg for min del bestod også oppkjøringen idag! Takk for gode råd fra denne tråden! :)

 

Jeg fikk en del landeveiskjøring. Det gikk i og for seg bra, men jeg kjørte langt under fartsgrensen (50-60 på 80 vei) Grunnen var jo at føret var dårlig, så jeg visste innerst inne at det jeg gjorde var forsvarlig, men av en eller annen grunn følte jeg at det ble en del ujevn kjøring pga. dette. Da jeg var tilbake på trafikkstasjonen, forklarte jeg dette til sensor, og jeg sa det på en litt negativ måte, men sensoren sa hun hadde satt et pluss pga. det, og at hun synes det bare var bra det jeg gjorde..

 

Ellers hadde jeg en potensiell farlig situasjon i et kryss; skulle til høyre ut på hovedvei og hadde en smal luke jeg av en eller annen grunn valgte å gå for, men ende opp selvfølgelig å spinne på hovedveien. Dette var nesten litt skummelt, ettersom lastebilen bak kom i full fart, og jeg forbandte meg selv etter det.. Sa dette til sensor og hun var fullt enig, men valgte å gi med kortet alikevel. Jeg var ellers flink til å se etter biler i kryss sa hun, og at den situasjonen var noe hun ikke trodde ville skje meg pga. det..

 

Spørsmålet jeg fikk var om jeg kunne identifisere om kollisjonsputene fungerte, og om det var noe som helst jeg burde tenke på angående passasjer i fremsete. Tror jeg svarte noe som tidligere har blitt sagt her, om at barneseter må vende ryggen mot vegen, eller helst være bak ... :p

Lenke til kommentar
Hvis jeg skal spørre kjørelæreren om han kan vise meg hvordan alt i bilen fungerer, skal jeg spørre når jeg har kjøretime da, slik at jeg bruker tiden da jeg skulle ha kjøretime til det?

Jeg spurte på kjøretimen jeg hadde før oppkjøringsdag, tar bare noen minutter så det er ikke sånn at du går glipp av mye kjøring.. Og det er vel verdt det hvis du skulle få et sikkerhetsspørsmål om noe du må vise under panseret.. Jo også er det lurt å vite hvor vognkortet ligger i bilen.. Var litt skummelt på min oppkjøring for rett før så kunne plutselig ikke kjørelæreren min finne vognkortet til bilen... Tok ho 5 min eller no før ho fant det.. Ikke sikker på om det hadde blitt no oppkjøring uten det.

Lenke til kommentar
Hvordan fungerer det på oppkjøringa egentlig? følger man en gps, si sensor "følg skilting mot oslo" ...?

 

Er ikke no gps nei.

 

Sensor sier baade folg skilt og/eller bare ta til venstre/hoyre i neste kryss. Det er ingen fare, du faar vite i god tid hvor du skal kjore.

 

Ok, høres bra ut. Slepper å stresse med det, kjørelærern min surrer med skjønner du. Hvis han ikke sier no så skal jeg rett fram, men han glemmer alltid å si ifra hvis vi skal ta av et sted. Så ender alltid med at jeg må snu pga han roter :p

 

Også kontrollspørsmålet. Man MÅ ikke kunne svare på det for å bestå? Det er sikkert pluss og man føler seg tryggere hvis man svarer riktig. Men det alene er vel ikke nok til å stryke?

Endret av slso1603
Lenke til kommentar

En ting jeg også lurer på. se på bildet jeg legger ved, jeg er brune bilen. I dette tilfellet så er det vikepliktskilt, altså jeg skal egentlig stoppe ved den røde linja jeg har tegnet. Men når jeg kjører i dette krysset i virkeligheten, så kjører folk sånn fleting, annehver fra "hovedveien" og så fra veien som kommer inn. osv.

 

Vil sensor stryke meg hvis jeg fletter sånn som alle andre, det skaper mer flyt hvis det er mye biler der og da. men ifølge regelen så skal jeg stoppe!? Noen som har noe fornutig å si om dette?

vikeplikt.bmp

Endret av slso1603
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...