Gå til innhold

Oddfellov og Frimurerer - Hva er losjene for?


Anbefalte innlegg

For en tid til bake så la jeg merke til et stort bygg der det stod "Oddfellow" på veggene i store metallutskrevne bokstaver.

Hva er disse losjene for? Som jeg bare har hørt nemnt i diskusjoner om personer "han er jo frimurer" "han er vist frimurer" etc

 

Hva er dette? Er det sære klubber? Brorskap? Klubber?

Hva foregår i losjene og hvem er det som er der? Hvorfor finnes de? etc

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vet i likhet med de fleste ikke mer om dem enn det jeg har lest meg til. Odd Fellow og frimurerne ligner i det at de er "lukkede" medlemsorganisasjoner. For å bli medlem må du anbefales av noen som allerede er.

 

Begge krever religiøs tro, frimurerne krever at du er troende kristen, mens Odd Fellow godtar "alle religioner", hva de nå mener med det. Odd Fellow er kjent for utstrakt humanitær innsats, så noe godt er det med dem i alle fall. De har også en kvinnelosje: Rebekkaordenen.

 

Link til Odd Fellow ordenen i Norge: http://www.oddfellow.no/

 

Frimurerne i Norge: http://www.frimurer.no/

 

Det mange reagerer på med disse ordenene er de hemmelige ritualene. Det har jeg ikke noe problem med. Vil de leke ridderordener så gjerne for meg...

 

Det som kan være betenkelig er at en rekke herremenn i viktige samfunnsposisjoner, inkludert representanter fra alle statsmakter, her har et felles lukket brorskap untatt fra offentlighetens kontroll.

 

Geir :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Svogeren til bestefar er stormester i Frimurerordenen. Han nekter konsistent å si noe som helst om hva det går ut på. Jeg har prøvd å få han til å si noe under julemiddager og slikt. Han sier at hvis han forteller hemmeligheter, ville jeg hate han resten av livet hvis jeg noengang ble med i ordenen. Det skal være litt mystisk tror jeg. Men han er ikke der for at det er kult å være i en skummel kult, han sier han bruker det de lærer til livsforbedring, mental styrke og han er en slags støttepillar i lokalsamfunnet. Frimurerne gir også mye penger til veldedige prosjekter. Det er stort sett pengesterke folk.

 

Vil ikke si han er noen "religiøs tulling" på noe vis, hverken han eller sønnen.

Han har drevet sitt eget rørleggerfirma i byen i en mannsalder.

Sønnen driver 2.verdenskrigs-museet i Narvik, og gjør således sin innsats for samfunnet. Eneste måte å bli med er å bli anbefalt av 2 andre medlemmer, pluss ha de riktige grunnverdiene i livet og bevise at du har noe å fare med.

 

Ja, også har de sånne fine ringer de alltid går med.

Siden det også er mange samfunnstopper som er medlemmer, er det jo et flott forum for de å møtes, når de kanskje aldri ville møttes ellers og snakke lokalpolitikk og løsninger på ting og tang.

Endret av Bitex
Lenke til kommentar
Men han er ikke der for at det er kult å være i en skummel kult, han sier han bruker det de lærer til livsforbedring, mental styrke og han er en slags støttepillar i lokalsamfunnet.

Det er nettopp dette som lukter svidd. Hvis de virkelig hadde så glimrende idéer om forbedring av livskvalitet osv, hvorfor holde det så lukket? Det gir meg faktisk skremmende assosiasjoner til Scientologikirken osv. Forøvrig høres det noe barnslig ut.

 

Hvis jeg hadde hatt en haug med glimrende idéer som ville forbedre menneskeheten, ville jeg skrevet en bok eller noe for å nå ut til alle som var interessert. Istedenfor å danne et okkult broderskap og kalle det frimalerne eller frisnekkerne.

Siden det også er mange samfunnstopper som er medlemmer, er det jo et flott forum for de å møtes, når de kanskje aldri ville møttes ellers og snakke lokalpolitikk og løsninger på ting og tang.

Jeg trodde polititiske diskusjoner var fy-fy hos frimurerne.

Lenke til kommentar

Jeg tror ritualene og hele greia, er så banalt og barnslig. At dersom de hadde offentliggjort det som foregikk så ville folk le seg ihjæl å rope keiseren hakke klær. :D

Eventuelt en hel gjeng med autoriteter og prominente herrer som har en tapt barndom, som de tar igjen med å leke sisten og stiv-heks i sin log.

 

Det velger jeg å tro iallefall ;p

Endret av troyel
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...