Jump to content

stian-hg

Medlemmer
 • Content Count

  2099
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 :)

About stian-hg

 • Birthday 01/01/2005
 1. Har en pc med Asus P7H55D-M Pro hovedkort. Her er grafikkortet integrert. PCen har vært koblet til en 40 tommers LED, men har nå byttet til en Samsung UE55F6105. Både ny og gammel tv har 1080i oppløsning, men når jeg koblet til den nye vises ikke hele bildet. Det virker som at bildet er kuttet litt på alle kanter. Halve oppgavelinjen i Windows 7 er borte for å illustere hvor mye som er kuttet. Noen tips til hvordan jeg får til dette? Edit: benytter HDMI kabel
 2. Hei, Er på jakt etter gode alternativer for en ny bærbar PC, noen momenter: - Budsjett på rundt 5000-7000, men PCen kan gjerne koste noe mindre eller mer, poenget er å mest for pengene - PCen skal benyttes til kontoroppgaver, samt avspilling av film, musikk etc. Altså trengs ikke en superrask PC, men den må oppleves som rask i forhold til brukergrensesnittet og oppgavene den skal brukes til. - Skjermstørrelse på rundt 13-14" - Jeg har en forkjærlighet for Asus og Intel når det gjelder bærbare PCer, men ser gjerne til alternative produsenter Håper dette er tilstrekkelig informasjon for å kunne gi noen anbefalinger :-) *** Edit: Har funnet et alternativ her: http://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/LEYOGA21912FG/lenovo-ideapad-13-3-yoga13-hybrid-ultrabook-nettbrett Synspunkter?
 3. Finnes det et enkelt og gratis program som jeg, på en enkel og rask måte kan komprimere mange JPF-filer på? Bildene har høy oppløsning og skal redusere størrelsen slik at jeg får med meg mest mulig inn på et lite minnekort på 4 GB. På forhånd takk for hjelpen :-)
 4. Du må bestemme deg for noe før man kan besvare det andre. Gå inn i "ny pc"-trådene og se hva folk har satt opp der + tipsene under, og i en ny løst tråd kan du jo bare kopiere. Skjermkortet vil sannsynligvis bli et Radeon HD 7870 eller Radeon 7950, vil en 650 watts strømforsyning være tilstrekkelig da, når maskinvaren ellers er som i første post?
 5. Vel, poenget (som tydeligvis forsvant litt) er at PCen skal brukes til spilling og skal brukes sammen med to skjermer. Ikke at det skal spilles på to skjermer samtidig :-) Ellers tusen takk for innspill! Hovedkortet/brikkesettet er valgt på grunn av det integrerte skjermkortet hvis PCen en gang i fremtiden skal brukes som HTPC eller server. PCen skal ikke overklokkes så da vurderer jeg prosessoren på nytt. Skal også se nærmere på alternative SSDer. R3 er byttet ut med R4 :-) HD 7950, ja...
 6. Holder på å sette sammen en PC som blandt annet skal brukes til diverse gaming på 2 x 24" skjermer (1920x1080). Jeg har prøvd å balansere oppsettet i forhold til å unngå overprisede entusiastprodukter. Nå er det gått en del år siden jeg kjøpte maskinvare sist og trenger hjelp til kvalitetssikring, samt å finne det rette skjermkortet og SSDen. Her er noen rammer: - Må kunne takle nye og kommende spilltittler med god kvalitet - Brukes til noe videoredigering - Begrenset støynivå, ikke lydløst, men heller ikke en "støvsuger" - Budsjettet er ganske løst, det viktigste er å få en PC som gir mye for pengene og som tilfredstiller krav til ytelse Her er oppsettet: - Hovedkort: ASUS P8H77-M PRO. Nytt brikkesett som virker å være anbefalt for mitt segment (øvre mellomklasse). Har valgt med integrert skjemkort for å kunne bruke dette i en fremtidig HTPC eller server etc. - Prosessor: Intel Core i5 3570K Quad Prosessor. Er tilsynelatende en prosessor som passer gaming og som ikke koster for mye i forhold til hvilken ytelse man får igjen. - Strømforsyning: Corsair HX 650W. Usikker på om denne er stor nok, men Corsairs HX-serie ser ut til å være populær her og har oppnådd OK testresultater. Synes dere at jeg bør velge en større? - Minne: Kingston HyperX 16GB 1600MHz DDR3. Virker som et greit minne når jeg ikke skal overklokke. - SSD: OCZ 240 GB SSD 2,5" Vertex 3. Har fått gode reviews, men jeg har aldri kjøpt SSD før, noen innspill her? - Kabinett: Fractal Design Define R3 Black Pearl. Mye for pengene og virker å være svært godt støydempet. - Skjermkort: Har fortsatt ikke funnet et skjermkort, men siden dette primært er en gaming-PC, hva bør jeg velge? Ser for meg et budsjett på rundt 2500 med dette kan fravikes dersom det "lønner seg"
 7. Holder på å sette sammen en PC som blandt annet skal brukes til diverse gaming på 2 x 24" skjermer (1920x1080). Jeg har prøvd å balansere oppsettet i forhold til å unngå overprisede entusiastprodukter. Nå er det gått en del år siden jeg kjøpte maskinvare sist og skjermkort synes jeg alltid er det vanskeligste. Her er noen rammer: - Må kunne takle nye og kommende spilltittler med god kvalitet - Begrenset støynivå, ikke lydløst, men heller ikke en "støvsuger" - Budsjett på rundt 2500, men dette kan fravikes dersom det "lønner seg" Skjermkortet skal brukes sammen med følgende maskinvare (kan endre seg): - ASUS P8H77-M PRO - Intel Core i5 3570K Quad Prosessor - Corsair HX 650W - Kingston HyperX 16GB 1600MHz DDR3 - OCZ 240 GB SSD 2,5" Vertex 3 - Fractal Design Define R3 Black Pearl
 8. Hei! I forbindelse med at den 4 år gammel router gikk i stykker har jeg sendt produktet i retur og reklamert ift forbrukerkjøpsloven. I den forbindelse pådro jeg meg 160 kr. i portoutgifter. I andre tilfeller har jeg sendt kopi av kvittering til nettbutikken og fått dette refundert, men da har produktet vært relativt nytt (innenfor garantiperiode). Har jeg samme "rett" når jeg reklamerer iht forbrukerkjøpsloven på et såpass gammelt produkt?
 9. Håper jeg fant rett kategori å spørre om dette, men skal altså kjøpe en robotstøvsuger. Av det jeg har lest så skal Samsung Navibot SR8855 være anbefalt, f.eks. av Min side.
 10. Takk for svar! Jeg ender nok opp med Linksys E4200, etter blandt annet denne testen.
 11. Routeren vår er død og må erstattes. Minstekrav til routeren er: - 4 porter - Gigabit - 802.11n Routeren benyttes i et hjemmenettverk med svært mye trafikk, blandt annet mye streaming av HD-filmer mellom forskjellige PCer og en Windows Home Server. Benytter nesten utelukkende CAT6-kabler i nettverket. Det er til en hver tid 3-5 PCer tilknyttet routeren via kabel, noen av disse via en gigabit-svitsj. Videre benyttes det trådløse nettet av 2 bærbare PCer og 2-3 mobiltelefoner. Routeren er plassert i et kjellerrom midt i en enebolig, men skal ha rekkevidde over hele huset så god signalstyrke er en selvfølge. Etter mitt syn er routeren selve livsnerven i husholdningen bortsett fra kjærligheten osv., så jeg bruker gjerne noen ekstra kroner på en skikkelig router :-) Håper på gode anbefalinger.
 12. Hei! Ferie betyr nye bøker. Har peilet meg inn på romaner med handling fra viktige historiske samfunn, hendelser eller stater. Helst fra middelalderen eller tidligere. Tilfeldige eksempler: - Romerriket - Bysants - Islams fremvekst etter Muhammed - Svartedauen - Maurerne - Antikkens Hellas Det viktigste for min del er at bøkene er noenlunde historisk korrekte og at de forsøker å skildre samfunnet slik det var. På forhånd takk!!
 13. Hei! Har en stasjonær PC som er koblet til hjemmenettverket via et trådløst nettverkskort. PCen brukes kun via "eksternt skrivebord" i Windows. Problemet med dette er at ved restart av denne PCen får jeg ikke koblet til via "eksternt skrivebord" siden ingen er pålogget PCen. Er det mulig å koble en PC med Windows XP Professional til et trådløst nettverk UTEN å logge seg inn på PCen først?
 14. Jeg skal foreta en kraftig oppgradering av lagringskapasiteten på min Windows Home Server og ønsker derfor tips og råd til hvilken harddisk-modell jeg bør kjøpe. Skal ha en total kapasitet på rundt ca 6-9 TB. Problemstillinger: - Green-utgaver fra Western Digital, Seagate og Samsung virker svært egnet og er rimelige, men har hørt om flere som har hatt problemer med slike Green disker. Blandt annet at de plutselig kan stoppe og kreve omstart av maskinen. - Kan jeg benytte disker på 3 TB på et eldre hovedkort sammen med Windows Home Server? Vurderer å kjøpe enten 4 x 2TB eller 3 x 3TB. Hjelp mottas med stor takknemlighet!
×
×
 • Create New...