Gå til innhold

Den store tromme-tråden


figure_02

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Mener det var 5b jeg bestilte. Sto i alle fall på siden at de ikke var så skjøre som man skulle tro, så det er vel håp.

 

http://www.trommeslager.no/product_info.php?cPath=102_107&products_id=1342 < Har vært borti billigstikker før, og de funker jo til sitt bruk. Når det kosta meg 600 for så mange stikker så er det liksom ikke så farlig om det går med et par stikker i uken.

 

 

Lenke til kommentar

Såvidt jeg har fått med meg så er det ikke så stas å spille med karbonfiberstikker. De har en tendens til å ødelegge cymbaler fortere og de "demper" ikke støtetene på samme måte som tre, slik at hånda di får mye av julinga fra spillinga. Er i alle fall de punktene jeg har blitt fortalt når jeg har vurdert karbonstikker.

Lenke til kommentar

Har selv prøvd carbosticks, det er sant som Gaarulf sier: don't go there... De selges faktisk ikke så mange steder lenger heller. Ahead er også svartelista hos meg.

 

Jeg kjøpte noen sykt kule b-varestikker på ebay i fjord, det var 24 par med en lignende variant av SD2, bare ørlittegrann tynnere, og en del tyngre. De var dødskule, men nå selges de ikke lenger :( Har tatt vare på noen par slik at jeg kan sammenligne hvis det skulle dukke opp noe liknende.

Endret av Freddemor
Lenke til kommentar

Kan jo vurdere å lage egg-shakere selv, med ris inni... idk.

 

Ang. Ahead stikkene: Jeg har spilt med de som tidligere var Joey Jordison sine, og spilte med dem i et helt år. Jeg passet på å ikke slite de helt ned til kjernen, og plasdelen utenpå ble byttet med ca tre måneders mellomrom om jeg husker riktig. I forrige uke knakk den ene stikken desverre. Altså aluminiumskjernen inni knakk, og stikken ble "løs" siden plasten utapå ikke var like slitt. De fleste av cymbalene mine har jeg hatt lengre enn jeg har brukt de stikkene, og ingen av de har vist noen som helst tegn til å sprekke el. Jeg slår kanskje ikke så veldig hardt, men det beviser bare at det ikke er stikkene som gjør om cymbalene blir ødelagt, det er hvor hardt du slår. På øvingsrom jeg har vært på ser jeg cymbaler som er totalvraket og høres ut som om de skulle vært under vann, samtidig som det ligger igjen en halv trestikke igjen på gulvet. Sier litt. Alt jeg sier er at Ahead stikkene i forhold til min egen erfaring har fått et dårlig rykte på seg til å ødelegge cymbaler... Men for all del, bruk de stikkene dere vil. Jeg har gått over til tre nå.

Lenke til kommentar

Pringlesbokser funker veldig bra til shakers. Større enn egg, selvfølgelig. Men det blir fort mye jobb om man skal lage 100 stykker. Stefaren min, som er musiker, har eksperimentert en del opp gjennom årene med mye rart som shakers, både i hva som er brukt som "beholder" og hva som har vært inni. Kan få mye forskjellig lyd!

Lenke til kommentar

Det er da bare å kjøpe 100 Pringles-bokser og ikke åpne dem, bare riste litt hardt på dem i starten? :D

 

(Minuset er jo da at man ikke får spist potetgullet, og at de vil bli "utslitt" etter en stund når alt er blitt til pulver)

 

Sånn ellers når det gjelder innkjøp av mange, så kan du jo sende en epost til de forskjellige butikkene som selger, og høre om du får kvantumsrabatt?

Lenke til kommentar

Hva med kinderegg? Da må du jo spise og bygge litt også... :new_woot:

 

Det bruker jeg, fungerer veldig bra. Smeltet de sammen med loddebolt så de ikke skulle gli fra hverandre.

 

Laget en pringles-aktig av å lodde sammen to plastglass i hard plast. Ingen problemer med det. =)

Lyden blir litt så som så her, men det går vel bra, tenker jeg..

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Klarer ikke det tempoet i fire minutter, men har flere sanger der det er dobbel bass over 1-2 minutter og sånn og det går somregel greit. Om man øver på det så løser det seg nok enda bedre, forkjellen på nå og et halvt år siden er enorm for å si det sånn.

 

Hørte bare litt av låta, men bare en ørliten pause fra den konstante strømmen hjelper på!

 

 

Lenke til kommentar

 

Hvordan? Er det bare å tråkke, hvordan forhindrer man melkesyre i leggene? Det er jo motstant i pedalene.

 

Et triks, hvis du har lange pedalbrett, er hæltå-teknikk. Løft hele foten, og tramp ned med hæl før tå. Da får du et dobbeltslag. Så tilsvarende på motsatt fot (slik at klubbeslagene blir RRLLRRLLRRLL). Da kan du holde høy BPM med halvparten så mye tråkking.

Endret av Leo_Khenir
Lenke til kommentar

Er det noen av dere som klarer å spille doble basstrommer så konstant tempo i 4 minutter?

 

http://www.youtube.com/watch?v=uUZayhMYsO0&NR=1

 

Hvordan? Er det bare å tråkke, hvordan forhindrer man melkesyre i leggene? Det er jo motstant i pedalene.

Jeg beklager å måtte svare så kjipt, men det handler om øving, og det ofte i store doser. Mengdetrening er som regel løsningen for å komme opp i fart, det gjelder også hender. Mange mener at trening utenfor trommesettet også kan hjelpe, for eks løping, sykling osv.

 

Jeg har tidligere jobbet konsekvent med fart og kontroll i bena og kom relativt raskt i form til å spille i høye tempoer over tid. Da snakker vi 180-220bpm. Til sammenligning tipper jeg denne videoen kan ha omtrent 140-150bpm, det er jo trioler, så det blir litt annereledes enn når du teller 4/4. Nå er jeg ikke stø over 200 bpm, selv med oppvarming (Som er viktig), men spiller mye rundt 180 uten å sitte med metronom og øve. Man kommer til et punkt der du må øve hver eneste dag for å opprettholde tempoet, personlig ser jeg ikke poenget med det lenger.

 

Etterhvert som du øver og blir flinkere/raskere finner du ofte ganske naturlig den basic teknikken som passer deg best. Når du har sånn ca kontroll og vil eksperimentere kan du gjøre som Leo sier. Det finnes en hel haug teknikker for føttene, de mest vanlige (uten om heel- up og down) er vel "Heel toe", "slide" og "flatfoot". Det finnes også andre typer som for eks swiwel, men kan fort bli litt spesielle og oppstår ofte i kombinasjon med andre (for eks flatfoot).

 

Kan varmt anbefale denne:

http://www.youtube.com/watch?v=xCCJyYIBK9s&feature=player_embedded

 

Riktig motstand i pedalene er veldig viktig, jo mer motstand, desto raskere kommer pedalen tilbake i "startposisjon". Teoretisk sett bør man ha litt stramme pedaler for at fotbrettet skal komme tilbake i riktig posisjon fort nok.

 

Hjelpemeg, detta ble langt... Jeg kunne vel skrevet en hel avhandling om dette. Bare hiv ut spørsmål så skal jeg se om jeg har noe fornuftig svar :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...