Gå til innhold

Monkey Island, jeg vil spille det igjen.


Anbefalte innlegg

Jeg har så lyst å gjenoppleve eventyrene fra Monkey Island igjen. Jeg spillte både 1 og 2 på Amiga 500 husker jeg ikke feil. Så tror jeg at jeg spilte litt Monkey Island 3 på pc.

 

Noen som vet hvor langt serien er kommet nå? Og hvilke av versjonene som er å skaffe på pc? Hvilken versjon er den beste?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Funker fint med XP de. Men du trenger ett program som heter SCUMMVM for å kjøre de under XP. Dette programmet lar det også spille Day of the Tentacle og Maniac Mansion med winxp.

 

Og Lord Swag, jeg vil ha meg frabedt at du svarer mens jeg sitter og skriver svar :p

Endret av Gromle
Lenke til kommentar
Er MI 4 som er det siste. Men dog i 3D.

Alle MI-spillene er på PC, men de 2 første var bedre på Amiga pga bedre grafikk og lyd. Og de er også de beste spillene i serien synes jeg.

Pirkete som jeg er må jeg nevne at Monkey Island 1 & 2 (dessverre) ikke var bedre grafisk enn PC-versjonene.

 

Om jeg ikke tar helt feil så finnes det 3 forskjellige versjoner av MI1 til PC, hvor det grafiske er det eneste som skiller dem. Forskjellen mellom de to første versjonene er forholdsvis stor, mens dens siste versjonen kun har små visuelle oppgraderinger i forhold til nr. 2. Amiga-versjonen tror jeg tilsvarer PC-versjon 2.

 

MI2 var så og si identisk med Amiga-versjonene, bortsett fra at man på Amiga hadde 32 farger, mens man på PC hadde 256. Men jeg synes ikke forskjellen er merkbar som tallene skulle tilsi.

 

Når det gjelder lyd kommer det vel helt an på hvilket lydkort man har, siden god lyd på PC forutsetter at man har et lydkort med god MIDI. Amiga-versjonen av MI2 mangler dessverre noe musikk, sannsyligvis på grunn av at man på Amiga ikke brukte plassbesparende MIDI-musikk, og derfor måtte kutte ut et par melodier for at spillet skulle få plass på et fornuftig (11) antall disker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...