Gå til innhold

Den store R/C-tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg ser på et reciever batteri; Denne. Denne leverer 7.4v, men alle servoer jeg finner kjører på 4.8~6v.. Betyr dette at en trenger en slags omformer, eller takler servoene dette selv? Har ikke så lyst å drepe all elektronikken i flyet :p

 

EDIT:

Hmm.. jeg kan jo bare la være å lade batteriet fullt opp? men 7.4v, det vil si per celle?

Endret av jacoobholm
Lenke til kommentar

Noen grunn til at du vil gjøre ting så vanskelig for deg selv? Kjøp heller en god pakke på 5 celler. Koster ikke stort, krever ikke allverden av vedlikehold (i motsetning til LiPo), varer evig lenge med standardservoer og flyet går ikke i bakken selv om en av cellene tar kvelden.

 

Ingen grunn til å gjøre dette vanskeligere enn det er.

Lenke til kommentar
Lipo pakke + voltregulatpr er uansett et lettere alternativ en NiCd eller NiMh alternativene mA for mA og når man da holder på med ting i lufta teller hvert gram.

Når man er nybegynner og skal sette seg inn i alt teller det kanskje mer å få ting opp i lufta uten alt for mye styr? Ser selvsagt at en vektbesparelse ofte har mye for seg, men her er vel den såpass marginal at det neppe er verdt bryet.

Lenke til kommentar
Hvor kjøper folk verktøyet sitt, og hva er å anbefale?

Eg har nå vært på Clas Ohlson og Biltema for å se om det er noe eg kan bruke men eg ble ikke helt fornøyd med utvalget. Enten var det umbrako nøkler uten godt grep eller så var det bit sett laget av isopor til 19,90 for 300 bits.

 

Men nå har eg funnet frem en del anbefalinger av produsentene Hudy og Xceed. Begge ser like ut, godt tak, er lange og veldig holdbare. Eg trenger nå et par umbrako skrujern(4 stk, 1,5mm til 3mm) og for Hudy så koster det eg trenger ca kr 550,- mens for Xceed så koster det ca kr 400,-. Fordelen med Hudy er at selve skrujernet kan byttes ut og at butikken eg ser på har mye av Hudy, mens Xceed ser bedre ut, har ikke utbyttbare skrujern, er billigere(ca kr 100 pr stk) men butikken har kun et lite utvalg tilgjengelig(kan nok skaffes mer på bestilling).

 

Noen innspill til disse?

Lenke til kommentar

Jeg har umbrakosett fra Teng Tools, mye av det andre jeg har er også derfra. Aner ikke hva det koster, men det fungerer bra. Og jeg hadde sikkert klart meg like bra med noe fra Clas Ohlson; sjelden de helt enorme kreftene er i sving ... Noe ganske billig holder fint til det meste* – en ålreit skiftenøkkel kan kanskje være greit, de veldig billige er ikke alltid helt parallelle.

 

*Her tar jeg ikke med helikopter som en del av det meste. Jeg har ikke skrudd mye helikopter, men her har jeg virkelig fått bruk for en del litt snodigere ting, nøkler med behagelig grep etc.

Lenke til kommentar

Verktøyet skal brukes primært på et helikopter ja. Eg har flere bitsett i fra både Clas, Biltema og Europris. Problemet her er at kvaliteten på de små delene er tilsvarende null. Eg har allerede ødelagt de fleste små på helikopteret. Men i tillegg har eg et sett med umbrakonøkler(type nøkkelring) med størrelsene eg trenger. Disse har så langt tålt bruken, men eg får ikke godt nok tak med de og i tillegg er de for korte til å komme til over alt.

 

I tillegg så er det mange skruer på et helikopter som det er brukt threadlock på og disse må åpnes igjen med et verktøy med skikkelig godt grep. Derfor vil eg heller bruke mer penger på kvalitet nå, enn å måtte bruke tid på ødelagte skruer/verktøy og samtidig måtte kjøpe nye verktøy hele tiden.

 

Teng Tools har eg også sett blitt anbefalt på forum.radiostyrt.no, men i samme forum så blir også Hudy nevnt, og det merket pluss Xceed er de eneste eg får tak i via norske nettbutikker(ikke at det er et krav, men eg kjøper ikke i fra helt ukjente utenlandske butikker. de utenlandske butikkene eg stoler på har ikke hatt disse verktøyene).

Lenke til kommentar

Nå har min nitrobuggy tatt kvelden, så da er det på tide å kjøpe inn noe nytt.

 

Jeg vurderer å kjøpe en elektrobil nå, er det noen som kan anbefale meg en god elektrobil til 2-3000,-? Den må kunne kjøres offroad, så en buggy eller monstertruck hadde vært det greieste.

Lenke til kommentar

Hei alle sammen!

 

Må bare få utrykke min glede med å finne fram min gamle Nikko Dictator 3, og en liten historie rundt det.

 

Sønnen min på litt over 3 fikk en radiostyrt bil så vi kunne kjøre litt med, den kosta 399 på en lekebutikk og jeg tenkte at utviklinga må jo ha gått framover på detete området som alt siden jeg var liten. Men bilen var uttrolig svak, selvfølgelig var den god nok for en 3 åring, men den kunne så vidt kjøre i grus, tiltross for et ganske småsint og hissig utsende og passe størelse. Det var rett og slett skuffende, husker lekebutikken i Larvik (stort gult hus, noen som husker?) med mange mange reoler av feite radiostyrte biler med skikkelig ytelse. Det man får presentert nå på lekebutikken idag er jo bare tynne greier. Bra det finnes noen entusiast butikker selv om de er i ett begrenset omfang.

 

Uansett jeg fant fram min gamle Dictator3en som jeg fikk i 10 års alderen , og begynte å sjekke hva som måtte til for å få den drift igjen. Batteri var det første jeg sjekket ut prisen på. 7,2 på 2500mah kostet 499 i den lokale butikken. Så jeg tenkte at det var greit nok. Jeg samlet sammen utstyret, men fant ikke fjernkontrollen. Sjekket noen kontroller priser på nett men fant ikke no i nærhheten av det prisnivået jeg kunne tenke meg betale. Bilen er jo ur gammel, ca 15 år vil jeg tro, og pakker med batteri bil og fjernkontroll kunne man få for 1500kr. Blakk stundet som jeg er, var ikke det ett alternativ for øyeblikket.

 

Noen dager etterpå er jeg i familie selskap og jeg snakket med fettere som hadde skikkelig rc biler, de hadde en kontroll til overs, og igjen manglet jeg bare batteri. Sjekket mer på nett og fant noe via ebay fra UK som kostet 200 kr ink frakt. Det skulle jeg bestille, men måtte vente på at det sto mer penger på konto, så sjekket mer og fant ut noen som hadde en hemmelig oppskrift på hvordan man kan få liv i gamle NiCd, hemmelig og hemmlig. Og booste batteri med litt ekstra ladestrøm er ett gammelt hurtigladings triks. Poenget her var at de hadde funnet ut en måte og shake liv i cellene i batteriet igjen. Hvordan finner du ut ved å goole;Battery Ezy Fix.

 

Jeg var veldig skeptisk til å få liv i to stk gamle batteri. 12 og 15 år ca. Men tror du faen ikke de kvikna til. Pakke fjernkontrollen med 8(!?) stk AA batteri ( er det vanlig påkontrollere nå til dags?)

 

Klarte ikke å holde meg og gikk ut for ett par timer siden og kjørte radiobil. Dæven kor den gikk!! Sikkert ikke no i forhold til disse nitro bilene, men 4x4 og bra dekk og fjerninger var det skikkelig råskøy. Bare synd batteri bare varte 4 min før de ble tomme, håper de våkner med noen ladinger. Ble ett langt innlegg om egentlig lite, men det var bare så skøy å råkjøre radiostyrt bil med krefter respons og skikkelig rekkvidde. Fant foresten ett meget billig batteri. 200 kr for 7,2 V 4200 mah er vel en bra pris... Noen som har noe erfaring med rctech.no?

 

 

LEVE R/C!!!

 

Edit: måtte slenge på ett bilde jeg fant på nett så dere ser va jeg lekte meg med

post-147764-1248056760_thumb.jpg

Endret av anordne
Lenke til kommentar

Har en mini-z mr-02 som jeg har noen problemer med, når jeg svinger med den så låser styringen seg på bilen, den står liksom litt fast, men greier å løsne den opp med fingrene...har ikke så mye peil, men kanskje tannhjulene er problemet? kan ikke se noe galt der, men har ikke skrudd den skikkelig opp enda.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...