Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
På Jamendo må dere forresten høre på Xera. :wee:

 

Men et lite spørsmål:

Jeg vil kunne få DS-en min (som kun kan koble til WEP) og PSP-en (som takler WPA, men ikke WPA2) på nett hjemme. Nettverket er selvølgelig kryptert med WPA2.

 

Jeg hadde derfor tenkt å kjøpe meg den billigste wifidongelen jeg finner, og bruke den til å lage et wep-nettverk for håndholdtkonsollene.

 

1: Drivere regner jeg med at ikke er noe problem nå i dag, men det er kanskje noen chipset i dongler som fortsatt er problematiske?

 

2: Jeg bruker wicd under arch. Jeg kan fint lage et ad-hoc-nettverk per i dag, men blir da (naturlig nok) koblet fra den eskisterende trådløse forbindelsen. Er det mulig å bruke wicd til å dele en trådløs tilkobling over en annen trådløs tilkobling, når man har to fysiske trådløskort?

 

Hadde forresten blinket ut dette billige kortet.

 

Viser seg at hverken ds eller psp støtter ad-hoc-nettverk. Så hvordan kan jeg få trådløskortet til å leke router i linux? Noen ideer?

 

psp takler jo wpa2..med offesiell firmware ihvertfall...

Lenke til kommentar
Skal kortet oppføre seg som router må det støtte "master"-modus. Det er vel de frie driverene for intel, atheros og broadcom som gjør det.

 

Men hvorfor ikke bare kjøpe en router til 300 kr?

Dynes ikke jeg burde behøve det for å få spillkonsoller som påstar at de har wifi på nett. Det burde faen ikke være lov å hevde at et produkt har wifi-støtte med mindre det støtter så godt som samtlige krypteringsløsninger. Grrr.

 

psp takler jo wpa2..med offesiell firmware ihvertfall...
PSP2000(slim)? Jeg er 99,9% sikker på at min ikke gjør det (ihvertfall ikke med AES), men jeg har ikke oppdatert den på evigheter.
Lenke til kommentar

Har ikke opplevd mye tull nei. Noen små bugs, men blir rettet på meget kort tid, er noen hundre mb med oppdateringer hver dag.

 

Eneste jeg har å si er at optisk lyd ut ikke fungerer ut av boksen for meg lenger (gjorde det i 9.04). Men har gitt 0% innsats for å fikse dette foreløpig.

Lenke til kommentar

Har allerede lagt det inn nå! :p Om det er noe ustabillitet, så overlever jeg vel det noen dager. Blir sikkert fikset rimelig kjapt uansett. Eneste problemet jeg har hatt så langt er at lyden kommer med noen ulyder når den blir tatt i bruk for første gang etter oppstart pluss når maskinen skrus av. Ellers må jeg si meg meget imponert. Hadde ikke så store forventninger ettersom det ikke akkurat var så veldig mange store nyheter, men det er jo en rekke småting som virkelig oser kvalitet.

Endret av qweac
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...