Gå til innhold

Forumets uoffisielle gitar-tråd...


SGE7000

Anbefalte innlegg

The real deal my ass.

 

Dette er the real deal.

 

Mulig det, men han refererte til en LTD. Min er ESP og er derfor "the real deal" når det kommer til ESP/LTD.

 

Jeg liker ESP like godt som alle andre, men er med Kim på denne :p

 

LTD - ESP kopier

ESP - Gibson kopier

 

Hva som er best er en annen sak ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja. Mojo, mojo og atter mojo.

Ein relic er faktisk mogeleg å få tak i, ein '52-Tele er heller ein verre sak. I tillegg til at ein pre-CBS byrjar på rundt 70.000,- og når ein kjem heilt tilbake i '52 er ein fort oppe i eit par mill.

Endret av KimNK
Lenke til kommentar

Men folk kjøper jo faktisk steinvaska "ferdigslitte" jeans. Ikke fordi de er noe bedre på noen som helst måte, men fordi folk liker hvordan de ser ut.

 

Sammenligningen med biler er ikke helt relevant, fordi det ikke er noen som synes at gamle biler er finest når de er bulket. Tvert om, folk som kjøper veteranbiler pusser og polerer dem, og omlakker dem gjerne om det trengs. Gjør du det med en vintage gitar så taper den seg betraktelig i verdi.

 

Problemet med vintage gitarer er at de de er blitt utilgjengelige for vanlige folk. En vintage tele koster fort 2-300 000 kroner. (Edit: Jeg skulle kanskje investert i noen for 5-6 år siden, da kostet de halvparten. Skjønt fallet i dollarkursen hadde tatt fortjenesten.)

 

Så hvis du har lyst på en gitar som ser like tøff ut som 52-modellen nedenfor, hva er galt med å lage en som ser ut som den? (Så lenge du ikke prøver å svindle noen ved å selge den som et vintage instrument.) Ikke minst fordi at om du lager en ny kan du få den akkurat slik du vil ha den. Det er ikke alltid at eldst er best. Jeg hadde en ekte 1954 hals på min Andy Summers tribute en stund. Men den var ikke god å spillle på, så når jeg fikk tilbud om å bytte den i en knallgod reissue hals og en passende pengesum så slo jeg til med glede. At den ikke er "ekte" blåser jeg en lang marsj i. Den ser like bra ut, kostet meg en brøkdel og er mye bedre på spille på. Det er pluss på alle punkter.

 

72fe_12.JPG

 

Den ligger forøvrig på eBay til 50 000 dollar.

 

Geir :)

 

Edit: La til litt og omformulerte et par setninger.

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar
Haha, likte poenget med vintage jeans. So true.

 

Jeg synes det er utrolig mye penger til en gitar å være. Kan man ikke heller satse på å slite ut sin egen? Så blir den personlig også. Vet det tar mange år, men da blir du jo knyttet til den og.

Jeg vil tro man blir knyttet til en gitar hvis den har en prislapp på 50 000også.

hehe

 

Men, ang pris, dere som bare spiller for morroskyld, hobby, konsert for dere selv, youtube etc.

 

Syns dere gitarene deres til 10 000 og oppover er verdt det?

Spurte i ny-begynner tråden også, men fikk 0 svar.

Lenke til kommentar
Hvorfor skal en god gitar være verdt mindre for deg om du hadde brukt den hjemme? Er det ikke nettop du som skal like å spille på den og trives med lyden..

 

Jo, er jo forsåvidt det.. Uff.. Jeg prøver bare å finne grunner til hvorfor jeg ikke skal kjøpe en ny gitar til 7000kr. En Crafter ML Rose. Har ingen gitar lenger =/

Lenke til kommentar

Jeg driver forresten fremdeles på med å finne ut hvordan jeg skal på bestilt gitar via Jetcarrier og music123.com, så hvis noen har gjort seg erfaringer med dette så setter jeg pris på om dere deler det med meg :)

 

Sliter med å finne betalingsmetode som nettbutikken aksepterer.

Lenke til kommentar
Gitar til 300 000kr? Wow... hvem i all verden investerer i noe sånt? Skulle i alle fall hørt den personen spille på den, og det burde være bra spillt ;)

Hvorfor det?

Kan like gjerne kjøpe en så dyr gitar enn aksjer.

 

Forsåvidt, men er liksom dette en gitar som uansett blir dyrere og dyrere jo eldre den blir? Altså som en antikvitet å regne?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...