Gå til innhold

6600GT oppfører seg muggent


LarsFromasj

Anbefalte innlegg

Okey, kobla i strømmen nå... men det funker like dårlig.

Starter NFSU, og plutselig blir alt rødt i introen (som før).

Kommer inn i selve spillet, da er alt normalt bortsett fra streker over menyen på toppen. Men nå ble det plutselig sånn som før igjen!! Forvridde teksturer og masse rart...

 

Bah... det er deprimerende!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prøv å klokk ned kortet for å se om det blir noe annerledes av det. Hvis det viser seg at du har fått et kort som ikke kan kjøre normalt på orginal klokkehastighet, har du rett på et nytt kort.

 

Det kan også være en fordel å teste kortet i en annen pc for å se om du får samme problemene der. Du kan også prøve å sende en mail til nvidia for å spørre om tips. Har du oppdaterte chipset-drivere forresten?

 

Sørg også for å ha alle oppdateringer på windows update. Var borti lignende problemer med GTA3 og et Gforce 3 skjermkort. Det viste seg å være en manglende patch som i utgangspunktet skulle fikse problemer med direct 3d skjermbeskyttere o_0.

 

Hvordan står det til med temperaturen på resten av systemet ditt ("system temperatur" og cpu temperatur)? Kan jo være at du har fått et varmeproblem på noen av de andre komponentene i pc'en pga forandring på luftgjennomstrømning i kabinettet av det nye kortet. Eller at kortet rett og slett varmer opp luften i kabinettet noen få grader mer enn tidligere, slik at CPU/Chipset får problemer. Lite sansynelig, men skal man først være paranoid så sjekker man alt.

 

<off topic:>

Jeg FATTER bare ikke hvordan det går an å være så naiv at man tror at "nah, de har sikkert bare loddet på en extra molex kontakt på kortet just for fun...."

SÅ KLART den har en misjon!

</off topic>

Endret av DJ-JK
Lenke til kommentar

Dama har akkurat fått samme kortet; Point Of View Geforce 6600GT.

Først når jeg satt i kortet (og glemte å putte i den ekstra strømkontakten), fikk jeg beskjed om at kortet ble underklokket pga strømmangel osv.

Før jeg fat ut at det var feilen, fikk jeg testa kortet litt på spill og 3dMark osv, og da funka det fint (bortsett fra at det var meget underklokket, så fikk 500 poeng i 3dMark 03 :p )

 

Når jeg til slutt satt i den ekstra strømpluggen, funka kortet fint, bortsett fra at hvis jeg kjører spill/3dmark (hva som helst som krever litt av skjermkortet), så går det bra en bitteliten stund, så kræsjer maskina. Hva er galt her? :(

 

GPU temp ligger på ca 50 når PCen idler, og når jeg kjører spill (World of warcraft) ligger den på rundt 70 (når spillet kjører i bakgrunnen)

Lenke til kommentar

Skrekk-scenario: Mangelen på strøm har ført til at skjermkortets strømkretser har blitt underernært, og har overbelastet AGP-porten så den har fått skade. Eller noen overbelastede kretser på selve skjermkortet som har blitt overbelastet og dermed ødelagt/skadet.

MEN det tviler jeg på har skjedd.

 

Løsning: Vent til man får nyere maskinvare å teste med (husk strømpluggen da også ja :p ) og se om problemet henger igjen etter å ha oppdatert med alle nye drivere og patcher.

 

 

Det er ihvertafall kjedelig å sende inn kortet, for å så få det i retur med testgebyr, fordi det egentlig var noe annet i en noe eldre maskin som skapte problemet.

 

Håper det ordner seg etterhvert!

Endret av Playmofetish
Lenke til kommentar

fikk (tro det eller ei) AKKURAT samme problem da jeg skifta kjøler for en kompis for en uke siden (jepp, julegave) Dette var derimot et PowerColor 9800pro. Bytta tilbake til den beskjedne lille vifta som satt på fra før av. Deretter fungerte alt som det skulle igjen... Konklusjon: VPU'en er allergisk mot visse metaller :p (men seriøst, aner ikke hva som var feil, men det endret seg tilbake til normalt når den originale viften kom på igjen...)

 

edit: leste bare første innlegget jeg :blush: Problemet ble jo løst... hehe

Endret av ADT
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
Skrekk-scenario: Mangelen på strøm har ført til at skjermkortets strømkretser har blitt underernært, og har overbelastet AGP-porten så den har fått skade. Eller noen overbelastede kretser på selve skjermkortet som har blitt overbelastet og dermed ødelagt/skadet.

MEN det tviler jeg på har skjedd.

Men der tviler ikke jeg...pessimist som jeg er :)

Jeg tror trådstarter dessverre har drept både AGP-porten og sitt snasne skjermkort..<snufs>..

Hvorfor ikke gi det til noen som har litt mer peil?

Spøk til side...

Håper også det ordner seg, men jeg er nok pessimistisk..

Lenke til kommentar
Jeg har nå byttet tilbake til det gamle skjermkortet.

Venter til jeg får de andre delene også.

 

AGP porten er nok ikke død nei, siden dette funker.

Og at skjermkortet skal dø fordi jeg ikke hadde plugga i strømkabelen har jeg vanskelig for å tro.

Men vi får se... vi får se. :)

Vil tro at kortet har noen sperrer for at det skal bli ødelagt. Jeg vil tippe det er noe med at hovedkortet ikke "liker" skjermkortet, eller at skjermkortet er defekt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...