Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Jeg får litt vondt når jeg sitter på pcen og surfer på netett eller når jeg bøyer meg, men hovedsaklig lurer jeg på om det er permanent eller kan jeg gjøre korsryggen rett ved å trene riktig?

 

kanskje du rører deg for lite, og sitter rart? altså det gjorde jeg for lenge siden, jeg gikk bøyd og satt ikke rett.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hehe godt å høre. skal prøve å endre holdningene mine. men har du noen tips med tanke på teknikk og øvelser? kan planken hjelpe?

Bre begynn å trene! Så kommer holdningen av seg selv! Merket dette selv da jeg ahdde dårlig holdning, men etter et halvår med styrketrening (RYP) rettet ryggen seg opp og kassa frem.

Lenke til kommentar

Hører at mange sier egg er bra å spise etter trening. Er det snakk om ukokt/ustekt, altså ferskt egg? I så fall, er det bra å gjøre det?

Mener å huske at å spise rå egg er meningsløst siden proteinkjedene da er så lange at kroppen ikke rekker å bryte det ned før det er gjennom fordøyelsessystemet...

 

Det aller beste man kan innta rett etter trening er en liter melk. 32g proteiner og ca 42g karbo... :new_woot:

Lenke til kommentar

Rå egg kan du med fordel styre unna. Det er bare en seigliva gammel kroppsbyggermyte med oppgav i filmer eller noe sånt. Det er sant som Doofen sier. Du får ikke tatt opp alt proteinet. Derfor er det faktisk mer 'lønnsomt' mtp proteininntaket å tilberede det. Etter trening kan melk/litago benyttes hvis du ikke har proteinpulver. Ulempen er at du gjerne må opp i en liter for å få tilstrekkelig med proteiner.

Lenke til kommentar

Hei. Ble fortalt i dag at et eventuelt proteinoverskudd i svært liten grad vil resultere i fettdannelse, men at det blir urinert ut. Har alltid trodd at for mye protein ble til fett, da protein tross alt er energi. Det var en lege som påstod dette. Stemmer det? Kan jeg få solide kilder på om det gjør, eller om det ikke gjør?

Lenke til kommentar
Ble fortalt i dag at et eventuelt proteinoverskudd i svært liten grad vil resultere i fettdannelse

Man behøver ikke kilder på at proteinpulver "lagres som fett" ved kcal-overskudd.

 

Overskudd er overskudd og kroppen vet ikke hva du har spist og ikke.

200kcal formye av protein er det samme som 200kcal formye av karb eller fett, og da er TEF allerede trukketfra siden man nevner kcal som overskudd.

 

Man kan på en måte si at 100kcal overskudd av protein blir 75kcal overskudd.

Man kan regne protein som 3kcal pr gram akkuratt i det regnestykket man bruker for å finne kcal spist idag om man skal være supernøye.

Men hvorfor skal man det? Kcal justerer man etter fremgangen uansett, øker eller kutter 200 pr uke avhengig av hva vekten/fettklypa viser.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...