Gå til innhold

Snøkaos og brøyting


Vizio

Anbefalte innlegg

Så kom jo (endelig?) snøen i år og, greit nok det.. litt koslig den første månden bare den holder seg.

Men jeg blir så oppgitt over brøytefolka :nei:

 

Her har de vist om at det kom snø idag i 2-3 dager, på www.met.no så er det en radar som viser hvor/når nedbøren kommer og enda klarer de ikke å være klar med brøytebilene når snøen kommer.

Var jo et EVIG kaos på veiene igår.. var driit gøy å se på alle med sommer dekk, og alle bussene :D

Men anyway, burde de ikke vært klare når det begynte å snø, siden de viste den kom og kunne beregne rimelig på timen når den kom? Det burde ikke ta dem 3-4 timer å begynne å strø/brøyte?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skjønner ikke hvordan folk i Oslo får såppass med problemer hele tida når snøen kommer.. irriterende..

 

Men ja, sikkert et morsomt syn, de fortjener det..

 

Var aldri noen problemer her når snøen kom, kjørt med piggdekk siden oktober engang, når det begynte å fryse litt og det var glatt..

 

Nei, bor ikke i Nord-norge, men 7 mil nord for Oslo.. :)

Lenke til kommentar

Tipper det statlige har fastsatt en dato på når første snøen kommer fra år til år, så beredskapen var vel ikke den beste. Det koster tross alt en del å ha brøytemannskapet i berdeskap òg.

 

Og det er dessuten heller ikke spesiellt vanlig at første snøfall legger seg slik det har gjort nå. Og heller ikke i de mengdene vi har fått :no:

Endret av Ghost Tulsa
Lenke til kommentar
Hvilke snømengder? 10cm? :!:

Det er mer enn nok det.

I går (i Bergen) begynte det å snø noe infernalsk i 1-2-tiden. I løpet av 2-3 timer hadde det snødd ca. 10cm med skikkelig glatt og halvvåt snø som trykket seg skikkelig sammen og ble speilblank (og det bare fortsatte). Bussene kunne ikke stoppe i oppoverbakker så ventende folk ble sendt videre til neste busstopp (der sjåføren stod og ventet), køene på veiene, spesielt i nærheten av rundkjøringer og kryss, økte hvor hvert minutt.

 

Det stod i avisen i dag morges at enkelte brukte 4 timer fra Flesland (flyplass) til Sotra (over broen vest for sentrum), noe som kanskje er rundt to mil.

Lenke til kommentar

De kan ikke sitte klar i brøytebilene med motoren på hele kvelden i tilfelle det begynner å snø. :!:

 

Det er avtaler om hvor lang tid det skal ta fra utkalling fra de som har vakt til de skal være i bilene. Kollektivtraseer blir tatt først. Selvfølgelig.

 

Se på alle med sommerdekk og lastebiler/busser uten kjetting. Der mye av problemene lå.

Lenke til kommentar

Sommerdekk skulle ha blitt bytta for lenge siden. La opp på bilen for 3 uker siden vi her.. Etter den grensa som du har lov. Da var det jo allerede litt glatt på vegen, så det var en nødvendighet.

 

Men da var vi ihvertfall klare her :) Har ikke sett en eneste buss eller bil uttafor veien idag, bare masse ungdommer som har det moro med store parkeringsplasser :p

Lenke til kommentar
Det stod i avisen i dag morges at enkelte brukte 4 timer fra Flesland (flyplass) til Sotra (over broen vest for sentrum), noe som kanskje er rundt to mil.

En venninne av meg klarte å bruke 3 timer fra Flesland til Åsane (Morvik) :)

Men tror ikke det har vært noe overdrevet kaos i Bergen. Værre på Østlandet (hvor folk ikke har vett til å sko bilene sine skikkelig).

Lenke til kommentar
Hvilke snømengder? 10cm?  :!:

Det er mer enn nok det.

I går (i Bergen) begynte det å snø noe infernalsk i 1-2-tiden. I løpet av 2-3 timer hadde det snødd ca. 10cm med skikkelig glatt og halvvåt snø som trykket seg skikkelig sammen og ble speilblank (og det bare fortsatte).

10cm er ingenting! Snødde jo mer enn det her i går(tromsø). Selv ikke om det er skikkelig 0-føre er 10cm snø ett problem. Problemet ligger vel heller i at folk ikke bruker vinterdekk og\eller ikke kan gjøre på glatt føre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...