Gå til innhold

Hvor stor formue før formuesskatten intreffer?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-23990

Hehe, snakket med noen om det igar, om at man burde ta alle pengene sine ut av banken for nyttar, ogsa sette de inn igjen etterpa slik at formuen ikke viste seg pa selvangivelsen. :)

 

Syns det er litt tovete a matte betale skatt pa penger man sparer, men sa er det jo ikke alle som far penger fra a spare da...

Lenke til kommentar
Formueskatt er en uetisk skatt.

 

Man blir straffet for å spare penger. Man blir belønnet for å ikke samle opp kapital.

Akurrat, akkurat, den rammer de som faktisk sparer, men de som sløser bort pengene forblir urammet. UETISK! Du betaler i praksis skatt på pengene dine opptil flere ganger. Først utbytte/inntektsskatt, deretter formueskatt... Så fair..... :ermm:

Lenke til kommentar

Verdien av en skatteyters eiendeler og utestående fordringer, som er skattepliktige kalles bruttoformue. Nettoformuen er differansen mellom bruttoformue og gjeld. Det folk kaller formue består ikke bare av penger, men også eiendeler som hus, hytte, campingbil og vannfly.

 

Personlige skatteytere betaler formueskatt til både stat og kommune.

 

Formueskatt til stat:

I skatteklasse 0 og 1 skal det betales skatt av formue som overstiger 120000. I skatteklasse 2 er beløpet 150000. I skatteklasse 0 og 1 skal det betales 0,2% av de første 420000, mens i skatteklasse 2 skal det betales 0,2% av de første 430000. Det skal betales 0,4% formueskatt over overskytende beløp i begge skatteklasser.

 

Formueskatt til kommune:

Normalt sett har personlige skatteytere et fradrag på 120000 i formuen, og må betale formueskatt til kommunen av det overskytende. Satsen for formueskatt til kommunene må ikke være høyere enn 0,7% og ikke lavere enn 0,4%. I praksis betales det 0,7% formueskatt til kommunene.

 

Det er en stund siden jeg hadde om dette på skolen. Det er mye særregler som jeg ikke har nevnt eller tatt hensyn til. Rett meg om jeg tar gruelig feil. Jeg orker ikke slå opp i skatteloven.

 

edit: Linken til @lee forklarer det sikkert mye bedre enn det jeg smurte sammen.

Endret av Peterman
Lenke til kommentar
Akurrat, akkurat, den rammer de som faktisk sparer, men de som sløser bort pengene forblir urammet. UETISK! Du betaler i praksis skatt på pengene dine opptil flere ganger. Først utbytte/inntektsskatt, deretter formueskatt... Så fair.....  :ermm:

Du tar litt feil der, det er nok ikke fullt så enkelt.

 

Bruttoformuen omfatter økonomiske goder. Det er goder som har økonomisk verdi og er omsettelige. F.eks bil, båt, hytte, kontanter osv.

 

Sløser du bort penger på urørlig eiendom som Hus og hytte, eller rørlig eiendom som båt, hytte og annet løsøre, inngår dette i bruttoformuen. Goder som ikke har noe pengeverdi faller utenfor formuesbegrepet.

 

Det er også eiendeler som ikke inngår i bruttoformue. Disse står nevnt i skatteloven §4-2.

Endret av Peterman
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...