Gå til innhold

Hjemmelaget rakett


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vel, nå har jeg fått med en gal mann til å lage rakett :)

 

Så dukker det opp et spørsmål her... kan man bruke kaliumnitritt (nitrittsalt - KNO2) istedenfor kaliumnitrat (nitratsalt?/salpeter - KNO3) ? Ut fra det jeg vet, så skal disse stoffene være noenlunde like... ihvertfall mht. til f.eks. konservering av matvarer?

 

Noen hobbykjemikere her som kan svare?

Kan man f.eks. bruke kalksalpeter, eller vil ikke dette fungere i det hele tatt?

Lenke til kommentar

Launch, en strømledende væske vil ikke brenne.

 

Jeg er litt tvilende til bruken av KNO2, fordi hele poenget med KNO3 er jo at det skal frigi oksygen, og i KNO2 er det jo et O-atom mindre å frigi. KNO(2-) (tror jeg det blir) vil også sikkert være mer reaktivt og lettere slite på motoren hvis du ikke er flink til å vaske den med en gang.

Lenke til kommentar

Vet ikke hvordan det er med kaliumnitritt i stedet for kaliumnitrat, men en ting jeg har prøvd er kalsiumbasert gjødsel fra Felleskjøpet. Det brenner på en lignende måte som kaliumbasert, men det avgir såpass mye avfallstoffer at forbrenninga fort bremses opp. Fungerer dog rimelig godt til røykbombe og/eller smelte ølboksene du har "røykbomba" di oppi. Merk at for å lage røykbombe går du fram på samme måte som rakett bortsett fra blandingsforhold og beholder. (som sagt tidligere i tråden tror jeg)

 

G2Petter, sendte deg en PM angående den rakettvideoen din. Håper det er greit og at det ikke ble for mye info å lese igjennom på en gang.

Lenke til kommentar
G2Petter - Vet det, det var ironi at væsken ville brenne :p Derfor jeg foreslo noe annet...

Kvifor må væska brenne? Var det ikkje snakk om ein elektrisk utløysar til fallskjerm? Med andre ord noko som sluttar ein elektrisk krets idet raketten når toppen av bana si og snur? Brenninga får ein glødetråd i samme krets ta seg av.

Endret av Junior19
Lenke til kommentar
Vel, nå har jeg fått med en gal mann til å lage rakett :)

 

Så dukker det opp et spørsmål her... kan man bruke kaliumnitritt (nitrittsalt - KNO2) istedenfor kaliumnitrat (nitratsalt?/salpeter - KNO3) ? Ut fra det jeg vet, så skal disse stoffene være noenlunde like... ihvertfall mht. til f.eks. konservering av matvarer?

 

Noen hobbykjemikere her som kan svare?

Kan man f.eks. bruke kalksalpeter, eller vil ikke dette fungere i det hele tatt?

Hele poenget er vel at KNO3 skal bli til KNO2 i reaksjonen, så det vil neppe fungere like godt. Om det blir spaltet videre til KNO, eller KN, aner jeg ingenting om, så jeg kan ikke si noe sikkert.

Kalksalpeter er ikke like effektivt. Masse 'forurensning' som gjør at reaksjonen går saktere/dårligere.

Lenke til kommentar

Helt riktig at det brenner fortere når det blir tilsatt diverse andre stoffer. Kullstøv blir feks. brukt til å øke brennhastigheten i AN baserte drivstoff. Prøv å legge klumpen i grillen etter at du har grillet. Du vil da se at det brenner fortere en hvis du legger en bit på siden av.

Tilsettning av feks Fe2O3 (rødt rust) i KNSU ( kaliumnitrat+sukker) i rakettmotoren som det er snakk om andre steder i dette forum, vil gi den mer skyvkraft. Faren for at det hele går i lufta er større. Men de virker. Har prøvd. :innocent:

Ser at folk har problemer med å finne svovel og salpeter. Svovel fås på apotek. 377kr for 500g. Var bare 4 uker leveringstid....

Salpeter må dere bruke litt fantasi for å få tak i, eg var ærlig å sa hva eg skulle bruke det til. ( Gartnere har). ca. 350kr for 25kg!

post-182-1107850933_thumb.jpg

Endret av 2tom
Lenke til kommentar

Du, jeg får ikke helt til dette (tror jeg)

Bruker kalksalpeter fra gartneriet, som jeg koker ut alt den krystallvannet slik som MailMan sa.

Smelter så sukker, og blander det godt.

Når jeg tenner det løst, f.eks i en gryte brenner det veldig godt,

en gang stod det 2 meter høye flammer. :yes:

Men når jeg pakker det freser det bare svakt helt i kanten og brenner sakte innover..

Kan det være fordi jeg bruker kalksalpeter og ikke vanlig?

Endret av <BøNilzen>
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...