Gå til innhold

Det å være russ


Anbefalte innlegg

Hvordan er meningen til det o-store forum folket angående det å være russ? Jeg mener at det er bare tøv. Drikke, ha det artig og tøve kan man gjøre uten å ha en drakt på seg.

 

Hvorfor er det mer "almenne aksepter" å oppføre seg slik som russen gjør bare fordi man har en uniform på seg? Jeg sier ikke at alle føler det slik, men det er hvertfall det i der jeg bor. Russe tradisjonen starte som en måte å feire bestått eksamen, men det har jo tatt helt av. Russe feiringen begynner tidligere å tidligere. Missforstå meg ikke, jeg har ikke noe imot russen og russefeiringen. Kan være russ i år, men har valgt å ikke være, fordi pengene kan brukes på andre ting. Slikt som mer alkohol :!:

 

Jeg snakker ut i fra egne erfaringer, som sakt så kan jo dette variere fra plass til plass og person til person

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg gikk selv yrkesfag og har dermed ikke sett vitsen med å være russ, for min del hvertfall.

 

Hva jeg mener om russetradisjonen? La dem som vil drikke seg fra sans, samling, penger og ståkarakter på eksamen og la dem ta konsekvensene av det. Så vidt jeg husker var synet ganske delt blandt eksrussen på om russetiden virkelig var verdt pengene.

 

Oppførselen er en annen sak. Så lenge de klarer å holde jævelskapen for seg selv og ikke ramme uskyldige "ikke-russ" er det helt OK for meg.

Lenke til kommentar

Problemet er jo at enkelte distanserer seg fullstendig fra den virkelige verden så fort de kommer i rødt/blått. Her klippes trusene til ikke-russ, det begås overgrep, både seksuelle og voldelige, mot medruss og ikke-russ, de forsøpler og trakkaserer ikke-russ med vanngevær ladet med rødvin.

Lenke til kommentar

Det er tross alt et fåtall russ som begår alvorlige forbrytelser i russetiden, men mediene har en tendens til å skrive stort om slike saker.

 

Det grunnleggende problemet med russ er vel eksamensresultatene, men dette er jo helt og holdent elevens ansvar. Ellers hadde det sikkert svartnet for meg hvis en rød- eller blåkledd gjøk hadde "skutt" meg med rødvin.

Lenke til kommentar
Problemet er at det ikke er ett forsvinnende lite mindretall, men faktisk en god del som gjør faenskap i røtt eller blått.

Da må du definere hvor grensen går for en alvorlig forbrytelse.

 

Faenskap kan være så mangt, men om jeg blir truffet av et egg fra en russebil er dette ikke noe jeg regner som en forbrytelse.

Lenke til kommentar

Husker da vi hadde drive by shooting med vanngevær på busstopp. Det var tider det.

 

Syntes russehysteriet er teit. Jeg brukte minimalt med penger på russeutstyr. Slikt utstyr appellerer mest til dem som er harry fra før. Kan heller ikke huske at vi plagde yngre studenter noe særlig i russetiden.

Endret av alexf
Lenke til kommentar
Gjest medlem-23990

Som en som aldri har vaert russ, ma jeg si at det virker for meg som noe av det mest patetiske, barnslige, og odeleggende jeg har sett.

Det er rett og slett en unnskyldning til a gjore mest mulig teit pa kort tid. At man som 18/19-aring skal ga rundt i en rod dress, drikke seg piss-full, gjore all slugs mulig idiotiske ting i offentlighet, og fa det unnskyldt som ingenting...

 

Det er greit a ha det morro nar man er ferdig pa skolen. Men slik som det blir gjort med russ, er det bare idiotisk. Kunne de ikke heller feste som normale folk? Vi ser jo hva slags utfall det har hatt, med porno-russen og all slags mulig slikt.

 

Kanskje fordi jeg ikke har fatt oppleve det selv, og aldri kommer til a gjore det, gar jeg glipp av noe som jeg ikke skjonner helt selv. Men fra en som ser fra utsiden innover... er det ikke mye a skryte av.

 

Pengene som blir brukt pa det tulleriet forbloffer meg. At folk gidder.

Lenke til kommentar

Var russ i fjor.

 

Dette husker jeg godt:

¤ Mange synes du er teit, bare fordi du er "russ"

¤ Det er litt irriterende å bli kastet i bås med mange idioter som gjør en del unødvendige ting.

¤ Lite søvn, mye drikking

 

Jeg var trondheimsruss, og tradiosjonen tro var vi litt spesielle. Det er vanlig med russefrakk her, og få har russebil.

 

Det gikk med noen laken på de 17 dagene ja :\

Lenke til kommentar

Jeg var russ. Jeg kunne likesågodt ikke vært det og hatt det like gøy.

 

Tryvannstreffene var tragiske. Øredøvende musikk fra de utallige bussene som gikk over i hverandre = BRÅK, for mye folk som bare går rundt og det går ikke an å bli kjent med noen heller.

 

Knutene? Håpløse greier. Tok ingen!!!

 

Men det var LITT artig å føle et visst samhold med denna bølinga da.

Lenke til kommentar

Kokeoppskrift for en standard norsk russefeiring.

 

1) Forbered vår, solskinn og mildere temperaturer. Tilsett barnerumper som tror de har blitt voksne bare fordi de får kjøpt pilsen sin selv, og gi dem en unnskyldning til å oppføre seg som idioter.

 

2) Som et supplement for den manglende selvtilliten i denne unge alderen anbefales det videre å kle barnerumpene ut i identiske drakter slik at de ikke blir redde for å skille seg ut, og deretter er det bare å tilsette alkohol etter eget ønske.

 

3) Noen ganger i løpet av denne mai måneden kan du også arrangere festlige stemner hvor barnerumpene kan hope seg sammen i basketak og drikkeviser, som i en stor kasserolle, og la de så stå å trekke til kalenderen viser sekstende mai.

 

4) Den sekstende mai kan du, hvis du vil, øke temperaturen ved å arrangere stemner av større art sånn at guttene, gode og snytings, endelig kan få prøve den penna de fikk i bursdagsgave av foreldrene (all those years ago) og sånn at jentene igjen kan praktisere den godt innøvde replikken "du er mitt første" for nittende gang.

 

5) Avslutt det hele med litt salt, pepper, persille og med et offentlig tog igjennom byens gater dagen derpå, hvor resultatet kan gå bakrus, herjet, utslitt og bli ropt "hurra for syttende mai" på inn i ørene av pent kledde, ivrige og ekstremt bråkete landsmenn.

 

:wee:

Lenke til kommentar
Russe tradisjonen starte som en måte å feire bestått eksamen, men det har jo tatt helt av. Russe feiringen begynner tidligere å tidligere. Missforstå meg ikke, jeg har ikke noe imot russen og russefeiringen. Kan være russ i år, men har valgt å ikke være, fordi pengene kan brukes på andre ting. Slikt som mer alkohol  :!:

Kan være enig i at russefeiringa burde være etter eksamen, og det vurderes faktisk at stortinget slik at resultatene kan bli bedre. Du påstår at russefeiringa begynner tidligere og tidligere for hvert år som går, det er feil. De to-tre siste åra har russetia blitt innskrenka en god del. Ikke vet jeg hvorfor :hmm:

 

Men som sagt. Hadde russefeiringa vært etter endt eksamen, kunne folk feste så mye de ville uten at det gikk ut over annet enn helsa (og pengene) ;):p

 

Jeg gleder meg drittmasse til jeg er russ. :dribble: Forstår meg ikke på dere som velger å ikke være det. Ok, det koster penger, og ja, det er mye drikking osv, men det er jo once in a lifetime experience. :thumbup:

Lenke til kommentar

Jeg har ingen planer om å være russ. Jeg kunne vært svartruss på VK1, og jeg kan bli russ når jeg tar allmenn påbygg, men kommer ikke til å sløse bort pengene mine på det tullet. For det første så koster alt utstyret masse penger, og for det andre så hater jeg russ. De er en pest og en plage, og ser jeg en, så får jeg automatisk et ønske om å denge han/hun med en slapp kveite. To år har jeg gåttpå VGS, og hvert av årene har de vært saklig irriterende. Bare fordi de har blitt plaget av russen årene før, så skal de la det gå ut over de andre elevene på skolen dette året.

 

Jeg har heller ikke et behov for å feste til spyet står ut av kjeften på meg, og karakterene synker til lavmåls. Personlig så synes jeg russeopplegget er rett og slett barnslig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...