Gå til innhold

Snedige ting du lurer på


danilovic

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
finnes det andre former på et pixel, enn bare kvadratisk?

hvordan hadde det sett ut evt.?kan godt legge til et bilde med ett par exempler...

6958219[/snapback]

Hvis man bruker oppløsningen 1280x1024 på en vanlig 4:3 CRT-skjerm så får man litt avlange pixler. Skjermbildet blir da litt sammentrykt. F.eks vil en sirkel du tegner i paint bli litt oval. Ovalen vil være ca 7% bredere enn den er høy. 1280x960 (4:3) på den samme skjermen gir derimot kvadratiske pixler. Høyden presses altså litt sammen når man øker oppløsningen i høyden uten å øke tilsvarende i bredden. Her vil høyden presses sammen med forholdet 1024/960 = 1,0666.. Altså omtrent 7% flattrykt.

 

Mange plasma-TVer har også avlange pixler. F.eks 1024x1024 selv om skjermen er i forholdet 16:9. Her skalerer derimot elektronikken bildet slik at runde ting forblir runde.

 

På digitalkameraer finnes det også ukvadratiske pixler. Hver pixel kan f.eks være avlange, 6-kantet eller 8-kantet. Pixlene kan ligge i et vanlig kvadratisk mønster eller de kan ligge i f.eks et vridd kvadratisk mønster eller et 3-kantmønster. Bildet behandles i ettertid i en prosessor på kameraet for blant annet å gjøre pixlene kvadratiske.

Lenke til kommentar
Hvis man bruker oppløsningen 1280x1024 på en vanlig 4:3 CRT-skjerm så får man litt avlange pixler. Skjermbildet blir da litt sammentrykt. F.eks vil en sirkel du tegner i paint bli litt oval. Ovalen vil være ca 7% bredere enn den er høy. 1280x960 (4:3) på den samme skjermen gir derimot kvadratiske pixler. Høyden presses altså litt sammen når man øker oppløsningen i høyden uten å øke tilsvarende i bredden. Her vil høyden presses sammen med forholdet 1024/960 = 1,0666.. Altså omtrent 7% flattrykt.

Illustrasjon : https://www.diskusjon.no/index.php?showtopi...dpost&p=6293133

Lenke til kommentar
Ozelot: Synnøve-ost har en kjip konsistens ja. Nesten umulig å skjære med vanlige ostehøvler. Et triks er å skjære den opp i mindre biter med kniv. F.eks 3-4 biter med kun 1 ostehøvelbredde og så bruke ostehøvel for myke oster. Sånn med bare et smalt skjæreblad og ikke et digert brett. Da unngår man en del klumping. Jeg tror også det hjelper litt å ikke la den bli romtemperert noen gang. Deler man osten og legger alle minus en bit i fryseren så unngår man også at den siste 1/4 av osten må kastes på grunn  av mugg. NB. Må tines med plastposen på. Hvis ikke så kondenserer det vann på den og den blir glatt og ekkel.

 

Personlig foretrekker jeg Lanlord eller First Price ost når jeg først skal ha smakløs ost. De er også billige men mye lettere å skjære.

6957851[/snapback]

 

 

Her snakker vi ost som er oppskjært fra fabrikk, altså Gulost i skiver ;)

Endret av Ozelot
Lenke til kommentar
Leste i ett Illustert Vitenskap i dag, og der sto det ett eller annet om at "om 50 år har vi teknologien til å gjøre slike reiser til andre planeter i solsystemet" eller noe lignende. Hvordan i all verden vet de når vi får tak i de forskjellige teknologiene?

6954814[/snapback]

kan gjøre beregninger når dem venter at teknologi som trengs for sånne reiser blir tilgjengelige.

 

tar utgangspunkt i teknologien som trengtes for månereisene og dem vi vil trenge for å dra til mars. regner med at det er mars dem mener.

Lenke til kommentar
Hah, jeg har jo svaret på alt idag. Ask me anything!

Hva skjer når man dør?

Absolutt ingenting

Det må jo skje noe. Enten du er religiøs eller ikke, skjer NOE. Det kan være at sjelen forlater kroppen, eller det kan være at kroppen blir til jord. Men noe skjer.

2653854[/snapback]

 

1. Kroppen trenger ikke å bli til jord, man kan bli holdt i live med skumle maskiner på sykehus.

 

2. Sjelen forlater ikke kroppen hvis du har på deg bilbelte! Spørr Trygg Trafikk..:p

 

Hmm=P Fant ut at det var ett par år siden den kommentaren...!

Endret av sacern
Lenke til kommentar
Har du ikke sett reklamene til Trygg Trafikk lns? Hvor de krasjer og bare en har på bilbeltet. Sjelen til ham med bilbeltet kommer seg ikke til himmel'n pga. bilbelter er iveien:P

6961434[/snapback]

Du mener vel at filmtrikset til han som sitter i bilen ikke klarer å reise seg fra setet?

 

De slettede innleggene, kan alle moderatorer se de ?

6961812[/snapback]

Innleggene som forsvinner ut av syne kan:

- Slettes fullstendig

- Flyttes til en usynlig kateogori som moderatorer+ ser

- Skjules for vanlige brukere uten å slettes eller flyttes

 

Alt til hvert sitt bruk.

 

Ta kontakt på PM med beskrivelse av innlegget, tidspunkt, tråd osv så kan jeg se om jeg finner det igjen og evt. frigjøre det hvis ikke grunnen for fjerning var god nok.

Lenke til kommentar

Der jeg jobber hadde du nok blitt henvist til produsenten. Dessuten er tiden en lyspære varer ikke noe du kan måle i fra den blir tatt i bruk ved mindre den står på hele tiden. Står vel på pakken hvor mange timer den vil vare. Sånn circaish.

Endret av PT
Lenke til kommentar
Hvis man kjøper en sparepære, kan man gå tilbake til butikken om 3 måneder og få ny på reklamasjon\garanti mot kvittering hvis pæren slutter å fungere etter så kort tid ?

6962323[/snapback]

Ja, det kan man selv om det kanskje er uvanlig siden de fleste godtar det. Akkurat som hvis du kjøper en melk som gikk ut på dato dagen før du kjøpte den så kan du reklammere på det. Det er riktignok forbruksvarer men du kan likevel forvente at den skal vare vesentlig lengre og dermed oppfylle vilkårene for reklamasjon.

 

Selv har jeg klagd på to pakker med steinbitfilét jeg kjøpte på Obs. Jeg holt på å brekke meg da jeg åpnet pakken bare en time etter at jeg kjøpte den. Jeg gikk tilbake med kvitteringa og fisken og fikk pengene tilbake. Resten av beholdninga lastet de på en tralle og kjørte inn på bakrommet mens jeg handlet ny middag. Sikkert for å brukes som bevismateriale mot leverandøren. Jeg tror alt var like ødelagt.

 

3 måneder = 2208 timer. Sparepærer skal vare omtrent 10.000 timer. Forventet levetid står på pakka. Dersom den ryker etter tre måneder så har den i hvertfall ikke vært brukt mer enn 22% av forventet levetid og det oppfyller etter mitt skjønn vilkårene for reklamasjon med god margin.

 

PT: Kunden har krav på å ha kun én part å forholde seg til ved reklamasjoner: selger. Dere er pent nødt til å ta saken om kunden ikke ønsker å kastes videre til leverandør/produsent og potensiellt bli kasteball. Tar dere ikke saken da så bryter dere loven og kan få forbrukerrådet på nakken.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...