Gå til innhold

Deres kabinetter her!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det jeg tenkte også, så veldig kjedelig og man skulle vært uheldig å gjøre noe feil. At det kun var til AX1200W visste jeg faktisk ikke, fant bare noe kjapt uten å egentlig lese noe om det, hehe :)

 

Men har egentlig lyst å gjøre det selv, får det ser vesentlig bedre ut med sleeving av kablene! Har du noen tips til hvordan jeg kan gjøre det best mulig?

 

Edit: Det extensions som du nevner der hørtes ikke så dumt ut egentlig, vet du hvor man kan få kjøpt dette eller? For tror ikke jeg har sett noe av det på norske nettbutikker.

Endret av ChristofferRudi
Lenke til kommentar

For å være ærlig så synes jeg kanskje de blå sleevene hadde passet hakket bedre inn, som hadde matchet hovedkortet/strømforsyningens logo og de blå LED-lysene bedre. ;)

 

Når det kommer til ATX-kabelen, som da ikke er modulær så blir det litt mer jobb ja. ;)

1. Du vil måtte demontere hele 24-pin kontakten, slik at du satt med hver kabel hver for seg.

2. Siden du ser utgangen på strømforsyningen, så vil du (om du ønsker at det ikke ser jalla ut) måtte åpne strømforsyningen for å feste selve sleevingen litt innenfor. Du får enkelt av den gamle med en saks eller lignende, og på innsiden så holder det selvsagt med elektrikkerteip eller lignende for å feste sleevingen.

3. Etter at dette er gjort så må du feste sleevingen i andre enden med krympeplast, som i seg selv er ganske lett.

4. Så monterer du ATX-kontakten igjen.

PS: For demontering så anbefales et eget verktøy for dette, da det er klønette å gjøre med verktøy man normalt har tilgang på.

 

Obs: Man bør også være forsiktig når man åpner en strømforsyning, men siden du kun skal gjøre enkelt arbeid på den ufarlige "riktige siden", så vil det ikke være noen fare om du har litt peiling. Motsatt side av utgangen til kablene er den "farlige siden", altså 230V-siden, som da er strømledende, og pga kondensatorer som fortsatt kan være ladet opp så er det teoretisk mulig å få støt tross for at den er frakoblet. (i de tilfeller jeg har vært borti så har PSUen ladet seg ut etter svært kort tid).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er såpass, ja. Men det er absolutt et prosjekt jeg kunne tenkt meg utføre :) Og i teorien så får det jo ikke gått galt så lenge man tar seg god tid å ikke stresser, aldri fiklet med en strømforsyning før så vil nok sette meg ned en dag jeg har god tid! Takk for et veldig utfyllende og oversiktlig svar :)

 

Men eget verktøy som du nevner, hva tenker du på da og hvor får jeg tak i dette?

Lenke til kommentar

Med modulære strømforsyninger er det stort sett relativt enkelt arbeid å sleeve, men å få det perfekt er en helt annen verden. Fant ut at det var enklere å sleeve uten heatshrink (vel, med, men de brukes bare for å smelte sleeven på plass).

 

MDPC pleier å anbefale PSU-testere for å sjekke at ting er som det skal. For eksempel denne er grei. Det er nok mulig at strømforsyningen kan ta dagen, men det er nå bedre det enn at hele greia går fyken. :p

Endret av Drunkenvalley
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kan ikke helt se hva den skal være godt for...

 

Du skal være rimelig sløv og stressa for å få bruk for noe slik. Ikke minst er det stiv pris på billig elektronikk, spesielt siden det er svært lite bruksområde.

 

Er jo ikke snakk om å lodde på plass nye komponenter osv.. Er jo så enkelt som å legge på noe ekstra plastikk utenpå ledningene. Er man redd for å ha satt på plass feil kabler på feil sted, så ta gjerne å gå over en gang ekstra. (står ellers hvor alt skal kobles over alt på nettet, eller man kan ta bilde før man demonterer)

 

Er man virkelig redd for om man har satt sammen alt galt, selv om man har dobbeltsjekket, så trengs bare et multimeter, og det får man kjøpt på biltema til under 100kr.

 

Trengs ekstra last (en PSU skal gjerne startes med litt last), kan man bruke en 12V lyspære eller vifte osv.

Lenke til kommentar

Det var et eksempel på verktøy en kan ha tilgjengelig, og som burde være enklere å bruke for formålet enn multimeter.

Vel, selvsagt, jeg skjønner jo hva den fysisk kan brukes til, men kan ikke fatte at noen ønsker å sleeve selv, om man ikke gidder å ta seg tid til å se over kablinga engang.

 

Og spesielt jeg aldri i livet ville kastet bort 270kr + frakt for noe du like så godt kan bruke et multimeter som mange kanskje har hjemme uansett. 5 minutter ekstra er jo ingenting med tanke på hvor mye tid du har brukt på å sleeve kablene.

 

Må du kjøpe multimeter så får du også brukt det til så meget annet i tillegg. :)

 

Om du skal sleeve veldig mange PCer, eller bare sjekke status på PSUer generelt sett så kan man kanskje spare inn noen minutter her og der med en slik sak.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...