Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

big-ass-spider-poster.jpg


Greg Grunberg ifra Heroes spiller en utrydningsekspert som kommer borti en utenomjordisk skapning som vokser seg større og større og viser seg å være et militært eksperiment av DNA ifra fossiler på Mars som er rekombinert med DNA ifra edderkopper. Så begynner den å spise seg gjennom Los Angeles...

Denne var faktisk ok. Ingen snedige plott. Spesialeffektene er adekvate. Skuespillet er hva det er, og ingen legger skjul på det, men har det istedet gøy med saken. Filmen gjør det bra fordi den er helt uhøytidelig, og kunne nesten vært en kult-hit.

Underholdende B-film som ligner på 70-80 tallets monsterfilmer.

terningkast_3.png

Endret av Brobi Wan Kenobi
Lenke til kommentar

Riddick_poster.jpg

 

 

Riddick er tilbake etter ni år og er fremdeles sjef over Necromongoene. En posisjon han ikke trives særlig godt med... med unntak av alle vampyr-emo-damene han får pule. Necromongerne trives ikke særlig godt med ham som leder heller når Riddick ikke gir dem noe religiøst korstog eller necromongertog å legge ut på.

Veldig typisk actionfilm om overlevelse, og grei nok, selv om jeg føler at jeg har sett mesteparten av dette før. Effektene (ikke hovedsakelig CGI, men modeller og sett) var det mest imponerende for min del, samt at man et kort øyeblikk får se puppene til Katee Sackhoff. Det som ikke imponerte var en del av skuespillet og det faktum at mesteparten av filmen foregår på et veldig lite geografisk område. En velkjent metode for å spare penger. Det er alikevel trøst i å se en typisk Vin Diesel film i disse dager med så mye absurditet og surrealitet. De har fått til veldig, veldig mye for "bare" 38 millioner dollar.

Terningkast4.png

Lenke til kommentar

Hobbiten "2" : Mindre barnslig humor enn i den forrige. Noe av CGI-en har litt merkelig "fake" stil, tror det er for å ikke skremme barna så fryktelig (?). Dragekarakteren er tåpelig, de kunne like godt la være å gi han en menneskelig personlighet når han alikevel skal være så endimensjonal i såpass lange scener, men de må vel holde seg til bokji. Der den forrige var en barnefilm, er vel dette nærmere en ungdomsfilm. Filmen står ikke på egne ben, til det er historien for rotete og ufullstendig, men er man først inne i Tolkien-universet via filmer og/eller bøker er vel dette helt greit.

 

5/10.

Lenke til kommentar

Av en eller annen grunn er det produsert en myriade av katastrofe-miniserier for amerikansk TV, og mange av dem ligger på Netflix. Det som forundrer meg ytterligere er at seriene er på to episoder... hvorfor ikke bare lage en lag TV-film? Er det så vanskelig for amerikanere å konsentere seg? Uansett, det som følger er mikroanmeldelser av noen av disse. Enda mer mystifiserende for meg er det hvorfor alle disse amerikanske TV-filmene produseres i Canada, med canadiske skuespillere. Regner med at det har med penger og setting å gjøre. Litt ille er det alikevel når en nordmann smiler hver gang alle karakterene som ifølge historiene bor i storbyer i USA uttaler ord med canadisk uttale.

Eve of Destruction (2013): Interessant og aktuelt plott med partikkelakseleratorer, greie effekter, forsåvidt greit skuespill med nogenlunde kjente b-skuespillere. 4/10

Exploding Sun (2013): Litt merkelig plott, men også forsåvidt interessant. Noen brukbare skuespillere, som han fyren ifra JAG. Foråsvidt gode effekter. 4/10

Category 6: Day of Destruction (2004): Plottet er rett og slett basert på de versteklimaspådommene, og filmen moraliserer en del rundt akkurat dette, noe som blir ganske tåpelig. Effektene var sikkert greie for TV i 2004, men er i 2013 ikke helt fullverdige. Skuespillet er også veldig "meh". Alikevel er den merkelig underholdende. Han dude'n ifra Dharma & Greg er irriterende som vanlig. Eneste lyspunkt er Randy Quaid som spiller... seg selv. 3/10

Category 7: The End of the World (2005): Global oppvarming er nå HELT ute av kontroll, og verden er iferd med å gå under. Jepp, det er akkurat så usansynelig som det høres ut. Produksjonsverdiene her er fortsatt latterlige. Særlig trailerparkscenen fremkaller latter. Lyspunktet som var Randy Quaid i den første filmen blir nå overeksponert og overdrevet, og han puttes i et kjærlighetstriangel med Shannon Doherty... dette hadde vært b-filmgull om det ikke var så selvhøytidelig og moraliserende om klima 3/10

Er også et par andre der som 10.5, Day of the Triffids og Flood, men disse så jeg for noen få år siden og har ikke noe ønske om å se igjen ;) Så vidt jeg husker var 10.5 ræva, Day of the Triffids interessant nok men alikevel ræva, mens Flood faktisk var ok.

Lenke til kommentar

District 9 (2009)

WOW, denne her var spennende og intens! Syns dog det var noen morsomme øyeblikk i filmen. Har lenge ønsket å få sett denne filmen, fikk endelig satt meg ned med denne i godstolen min og det angrer jeg ikke noen sekunder på.

Denne skal definitivt få en plass på "Favorites of 2009" på min letterboxd konto.


9/10

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ulvesommer (2003)


Dette var for meg en helt grei barnefilm med et godt budskap. Her får man noe av det villeste Norge kan by på av rovdyr generelt. Som voksen så forstår man jo hvor dette bærer hen, men for de mindre barna er jo dette en flott film som jeg tror de fleste småbarn vil underholdes veldig godt av.

Man klarer å lage en god nerve uansett alder på denne filmen fra start til slutt, og dette blir aldri kjedelig å se på. Ulvesommer bygger seg bra opp mot en mer intens slutt.

6/10

Endret av Larse98
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Shootfighter II , 3.5/6


I bunn og grunn samme plott som i Bloodsport......dvs undergrunnsturnering , "med døden til følge"


Bolo er faktisk snill i denne (nei nå står ikke verden til påske lol) , hans bror er kriminell og arrangør for disse døds-kampene (fyren spilte oxo "Random Task" i Austin Powers , vedkommende er nå bak lås og slå pga grov voldtekt/tortur)


Ellers ser man William Zabka som en annen good guy (huskes vel best som pøbeln Johnny i Karate Kid)



Return of Chinese Boxer 4.5/6 , litt corny med kung fu zombier dog og noen av lydeffektene er litt OTT. Wang Yu i hovedrollen.


Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

World war Z (2013)

Så den med kjærsten i natt. Var en bra film, men selvfølgelig veldig troverdig histore. "En mann redde verden" opplegg. Men var noen kule scener med og for de som liker actionfilmer med litt zombie i passer denne. For min smak skulle den vært mere spennendes og litt mere ekkel. De zombiene var jo ganske latterlige og billige. Har sett mye bedre en det der. Men kan jo ses, er ikke søppel, men heller ikke noen "must see" film.

4/10

Endret av Chocolate-Monster
Lenke til kommentar

The Road (2009)

Dette er en film regissert av John Hillcoat. Filmen handler om en far (Viggo Mortensen) og en sønn (Kodi Smit-McPhee) hvor vi blir med de ut på en farefull vandring om å overleve, de har ikke lenger en fremtid, da alt håp er tilsynelatende bort for godt. Av materielle ting har de kun et skytevåpen med et par kuler i, som de kan bruke til selvforsvar eller eventuelt selvmord. Hvor de skal vandre er ikke lett å si, men målet er iallfall å komme til havet.

Dette var en bra gjennomført film, med en intens og gripende historie. Det som irriterer meg litt er at man ikke får vite hva som hendte med jorden, men det er vel meningen at man skal filosofere på det selv uten å få fasiten på det. Dette er absolutt en film jeg vil anbefale på det sterkeste.

8/10

Lenke til kommentar

Når dere reviewer eldre filmer, tenker dere over konteksten, som feks når filmen kom ut, hvordan filmer var da, hva normen var, forventninger, osv? Eller tar dere det bare as is right now?

Psycho, feks, er jo ganske ræv nå fordi man har sett alt gjort millioner av ganger, samt man er vant til å se filmer fra start til slutt, er flere filmer med twists enn uten, etc.

Men da var det quite ballsy.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...