Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-1432

The Fox and the Hound (1981)

 

Dette var faktisk en kjempeknall film.Jeg likte hele filmen, karakterene og historien. Kjedet meg ikke ett sekund. Stusser over att jeg ikke har hørt om filmen før jeg tilfeldeligvis snublet over filmen på IMDB, og den hava på watchlisten min. Annbefaler den videre.

 

MV5BMTQ3Njc0MjU4NF5BMl5BanBnXkFtZTcwMzcxMzUzMQ@@._V1._SY317_CR6,0,214,317_.jpg

Lenke til kommentar

Vel, det ER jo snart Halloween, og filmene ligger på alle tenkelige torrentsider, så..what's stopping you, kid?

 

For min del er det Donald Pleasance (Dr Loomis) som stjeler stort sett ALLE filmene. Han har en fantastisk tilstedeværelse og blir galere og galere for hver oppfølger.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Jeg dro halloween 1-6 i halloween-helga i fjor. Mye dritt, men noen gems innimellom. 2-3 filmer om dagen greier man lett. Treern "Season of the Witch" er den rareste, siden den ikke har NOEN forbindelser med 1 og 2, myers er ikke med, loomis er ikke med, ingen andre heller. Den handler om et leketøys-selskap som lager Halloween-masker som blir en farsott,

 

 

men som egentlig inneholder en mind control-chip som trigges når ungene hører reklamefilmen på TV.

Og foreldrene til en unge bestemmer seg for å finne ut hva som foregår på fabrikken. Fabrikken viser seg å være styrt av en gal millionær som har sin egen robot-hær med terminator-ish roboter som ser ut som mennesker, som prøver å vekke til live en gammel druide-demon fordi han har fått tak i en bit av stonehenge. Ja.

 

 

 

4-6 er regnet som en trilogi, der det lille søskenbarnet til Myers har en sentral rolle, fordi hun visstnok har en psykisk link med Myers.

Endret av Bytex
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Halloween-serien lider av det samme som Friday the 13th. Selv om det finnes en del bra seinere i serien, ødelegger det uansett litt for orginalen og jeg skulle ønske at ingen av filmene hadde en eneste oppfølger. Mye av mystikken som de to orginale har blir dessverre borte når de valgte å lage flere filmer i seriene. Synd.

Lenke til kommentar

Ja det er mye ræl utover i serien, Men Pleasance/Dr Loomis redder oppfølgerne fra å bli totalt crap. Og jenta som spiller Jamie (kusina til Myers) er fantastisk. Filmene 4-6 linker også sammen slutten på forrige med begynnelsen på neste, så det blir en sammenhengende historie. Loomis bruker henne som lokkemiddel for å få Myers til å komme tilbake til det orginale huset, og blir bare mere og mere loco.

 

Det største problemet er ikke dårlig historie, men elendige bikarakter-skuespillere. Blir så utrolig lei av "horny teenagers" som later som de er Michael Myers og skremmer dama..ørten ganger på rad..

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Jeg så alt av Halloween, Friday the 13th, Nightmare on Elm Street og Hellraiser en gang i tiden.

 

Nå ser jeg heller bra film.

 

Har sett det meste av de selv og det er ikke spesielt bra. Saw serien er bra helt til 4'ern kommer og alt faller sammen. Takler generelt sett ikke den dårlige måten å skape frykt på som Halloween filmene prøver på. Blir mest irritert og oppgitt over hvor dumt det fremstår i enkelte situasjoner.

Lenke til kommentar

50/50 (2011)

 

Joseph Gordon-Levitt har hovedrollen i denne filmen som er basert på en sann historie. Kort sagt handler den om en yngre mann som brått får kreft, og hans kamp igjennom behandlingen, som definerer hvem han selv er, og hvem rundt han som faktisk er der for han. Den kan nok regnes som drama, men den har flere øyeblikk som er ordentlige le-høyt-øyeblikk.

 

Kort sagt: denne er fantastisk. Jeg smilte, jeg lo, jeg satt med en knute i magen og jeg brydde meg. Dette er mennesker som føles ekte ut i situasjoner som du setter deg øyeblikkelig inn i. Hovedpersonen selv gjør en kjempegod jobb, og Seth Rogen, som spiller hans bestevenn, har en god balanse mellom morsom og seriøs.

 

Ikke minst er Anna Kendrick så herlig at jeg faktisk ikke har lyst til å søke etter nakenbilder av henne. Det sier sitt.

 

Hvis jeg skal se på denne som en film generelt, vil den nok ikke havne blant topplisten min som den gode filmen, men i sin sjanger; jordnære drama om mennesker, så er den nær perfekt. Liker du hvordan filmer som Up In The Air, Stranger Then Fiction, Lost in Translation og Eternal Sunshine In The Spotless Mind tar for seg mennesker, så vil du også like denne.

 

8/10.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Snurret vel 9 filmer i helgen, bla:

 

215px-Piranha-3dd-poster-2.jpg

 

I 2D, så da ble det Piranha DD.

Hva skal vi si om denne, noen morsomheter men mer teit og hjernedødt. Denne prøver jo tydeligvis ikke å være seriøs så kan ikke dømme den etter det, en fin start på filmhelgen etter en dag på jobb.

Hasselhoff scenene kom uventet å var temmelig morsomme.

 

6/10.

 

1259521.jpg

 

Hadde hørt endel forskjellig om denne her, må si jeg koste meg skikkelig. Får jo servert de typiske Jock, Loser og Slut karakterene, mye kommer uventet og den ba på flere overraskelser, blant annet endel nytt vi ikke har sett før. En fin nykommer i skrekkfilm kategorien.

Blu-rayen hadde en vanvittig lyd.

 

8/10.

 

the-avengers-blu-ray.jpg

 

Så har vi denne her da, er nok en film de fleste har sett fra før. God superhelt film, her får vi samlet action og morro i søkk og kav. At superheltene samles betyr ikke verdens beste plot, føler det hele kunne vært bedre, kjenner endel av det fra før å du vet nøyaktig hvor det fører.

Har fortsatt Watchmen, TDK og First Class høyere enn denne.

 

Men uansett, tøff film, underholdene og en forrykende god lyd.

 

8/10.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Carnage (2011)

 

Norsk tittel: Blodig Alvor.

 

Hva får man når Roman Polanski samler skuespillere som Jodie Foster, Christoph Waltz, Kate Winslet og John C. Reilly (!) for en filmatisering av et teater-stykke?

 

Ganske kort fortalt; en knakende underholdende dialog-drevet mørk komedie.

 

Historien starter med at vi får se en guttegjeng tilsynelatende erter en jevnaldrende gutt i en park i New York, den naturlige reaksjonen for mennesker eller dyr som føler seg trengt inn i et hjørne resulterer veldig ofte i vold, og denne situasjonen er intet unntak.

Situasjonen ender med to fortapte tenner, en halvt synlig nerve i en tann og en søvnløs natt for en av guttene, etter at ansiktet hans hadde et ublidt møte med en kjepp.

Dette taler selvfølgelig for en sammenkomst for foreldrene, hvor man skal avtale hvordan man skal angripe denne situasjonen, og hvordan forsoningen skal foregå.

 

Som alt annet i voksenlivet, så er det desverre (ei for oss som ser på) ikke så enkelt som det høres ut.

 

Hele handlingen (foruten introen) foregår i en leilighet i en boligblokk, og setter all sin lit til at skuespillerne og dialogen er god, heldigvis innfrir begge faktorer.

 

Christoph Waltz og Kate Winslet portretterer sine karakterer på en fortreffelig måte, og mens Waltz står for de fleste vittige samtale-stikkene servert sine motstandere på den andre siden av gjerdet, står Winslet for de mer fysiske humoristiske innslagene fra foreldreparet sin side.

 

I det andre hjørnet, har vi en veldig politisk korrekt Jodie Foster, som virkelig får testet sitt syn på verdenssamfunnet, og hennes personlige mål om å bidra å gjøre verden til et bedre sted.

Den virkelig store overraskelsen er dog John C. Reilly, som gjør skam på alle utsagn om at skuespillere som har komedie som sin sterke side, burde holde seg langt unna "alvorlige filmer".

John C. Reilly sin fremtoning passer perfekt inn i rollen som den forsonende faren som ikke ønsker å bidra til mer bråk enn strengt talt nødvendig, en plan som har varierende hell.

Som Jim Carrey beviste i "Eternal sunshine of a spotless mind", har Reilly bevist at også "komikere" kan beherske drama med god stil, og uten videre sidestilles med allerede mer rutinerte drama-skuespillere.

 

Etter en lang drakamp gjennom dialog, ender filmen i et fantastisk klimaks hvor humringa og muligens gjenkjennelsen sitter løst for de fleste.

Når enden av visa er nådd (etter utallige "hvorfor er vi fortsatt her?!"), og etter en berg-og-dal-bane av diskusjon.no og flisespikkeri, samt en flott forestilling av menneskelig ego og behovet for å forsvare seg og sitt, må man puste lettet ut.

 

Ikke lettet over at filmen er over, å nei, men for å ha fått vært vitne til skuespill og komedie av høy klasse.

 

 

Anbefales for individer som liker:

 

Eternal sunshine of a spotless mind.

One flew over a cuckoo's nest.

Beginners.

Endret av Snurreleif
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...