Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

men folk her på bruket har vel andre kriterier når de setter seg ned og ser en film. pity...

 

Ja, alle her inne mener jo det samme.

 

Ja, akkurat det jeg prøver å si.

 

men folk her på bruket har vel andre kriterier når de setter seg ned og ser en film. pity...

 

Hvilke kriterier sikter du til?

 

Underholdning er grovt sett eneste grunnen til at jeg setter på film. Problemet oppstår når vi innser at forskjellige mennesker underholdes av forskjellige ting :)

 

Nei, har bare et intrykk av at traverne her er så fordømt kritisk stilt til filmer generelt, noe jeg har ingen problemer med, bare så det er sagt. Men jeg mener også at en vane for å gå sånn i sømmene på filmer har en negativ virkning på opplevelsen de- og spesielt Avatar - gir. Men her er vi alle forskjellige, så vi kan vel bare være glad for det!

 

Skjønner heller ikke hvorfor folk gjør stor ståhei av at filmen stjeler/låner trekk fra andre filmer - påpeker dere dette HVER gang dere ser noe i film som er blitt gjort før? Dessuten så funker jo det jo.

Vi påpeker det kun når det ikke funker eller når filmen består utelukkende av gjentagelse. Det var ikke en replikk eller en scene eller en vri i den filmen som man ikke hadde sett før, og ingen av dem kom uventet. Da sitter man kun igjen med effektene, og er man ikke fan av 3D er det snakk om en rimelig kjip kinoopplevelse.

 

Okei, da har vi helt forskjelllige syn på filmen. Jeg skrudde kanskje av hjernen idet lysene ble tonet ned. :D God popcornfilm -> 7/10 får den av meg :)

Endret av sch0n
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
The Thin Red Line går aldri like dypt inn i enkeltkarakterer og konflikter som Days of Heaven eller The New World, det er mer snakk om skildring av en tilstand, et fenomen. Og dette er jo utgangspunkt for en monumental visuell opplevelse.

Jeg burde kanskje ha sett den på Blu-ray i stedet for DVD da. Og om vi snakker filmer som ikke er spesielt dype, men er store visuelle opplevelser, så ... kan man jo få inntrykk av at slike ikke er så godt likte blant bermen her inne ;)

Lenke til kommentar
The Box (2009)

 

En ganske absurd og tankevekkende film. Den er på en måte ganske forutsigbar, men blir alikevell bra. Alt i alt ga den meg en god opplevelse, ganske nervepinene til tider, men når ikke til topp.

 

7/10

Klarte den å holde spenningen oppe i 2 timer? Jeg kjenner godt til historien og synes det er en fantastisk short story, men jeg har litt vanskelig for å se hvordan den kan gjøres om til en spillefilm på to timer. Kjenner du til den originalen historien? Hvor mye vil du si at den viker fra den?

Lenke til kommentar
The Box (2009)

 

En ganske absurd og tankevekkende film. Den er på en måte ganske forutsigbar, men blir alikevell bra. Alt i alt ga den meg en god opplevelse, ganske nervepinene til tider, men når ikke til topp.

 

7/10

Klarte den å holde spenningen oppe i 2 timer? Jeg kjenner godt til historien og synes det er en fantastisk short story, men jeg har litt vanskelig for å se hvordan den kan gjøres om til en spillefilm på to timer. Kjenner du til den originalen historien? Hvor mye vil du si at den viker fra den?

 

Jeg kjenner ikke til orginalhistorien, så derfor vanskelig å si hva som skiller. Ja jeg vil si den faktisk var spennende hele tiden, men som sagt var det ikke til slutt vanskelig å forestille seg hva som kom til å skje og hvordan den skulle slutte. Jeg kjedet meg ihvertfall ikke under filmen!

Endret av MrLG
Lenke til kommentar

 

 

The Wolf Man (2010)

 

Akkurat vært og sett denne på kino. Det sier litt da den forrige filmen jeg så på kino var Walk The Line... :p Originalen er en av favorittfilmene, så det er klart jeg var spent på denne. Den har i tillegg vært under produksjon litt vel lenge, og så vidt jeg vet har de aller fleste blitt erstattet minst en gang siden starten.

 

Nuvel. Handlingen er egentlig grei nok. Lawrence Talbot får et brev der det står at broren er død, så han reiser hjem for å ta farvel. Men ganske snart viser det seg at ikke var et uhell, men en varulv som står bak. Lawrence presterer å bli bitt, og da sliter man jo litt når månen blir full... :p

 

Til forskjell fra "vanlige" filmer vil jeg denne gangen starte med å gi en karakter. Etter en del tenkepauser havnet jeg på 7.5/10. La meg nå begrunne hvorfor.

 

Jeg var svært skeptisk til Benicio Del Toro som Lawrence, men han passet perfekt inn i rollen. Måten han oppfører seg på, selve blikket og kroppsspråket er skuespill av beste klasse til tider, og han klarer virkelig å vise at han føler frykt for hva som skjer med ham og rundt ham. Anthony Hopkins som faren hans var enda en perfekt plassert skuespiller. Fyren har gjort mye rart fra rent drama til Hannibal Lecter, og denne filmen lar ham få vise seg fra flere sider man kanskje ikke hadde forventet å se ham fra. Men så var det resten, da... Hun som spiller dama gjør lite ut av seg, og til tider glemte jeg nesten at hun faktisk var med. Hugo Weaving som etterforsker fra Scotland Yard er litt opp og ned. Av og til virker han helt malplassert, mens andre ganger gjør han en svært bra jobb.

 

Historien er ganske trofast mot originalen, men av en eller annen grunn har de prestert å legge til et underplott som ikke passet inn i filmen i det hele tatt. Jeg våger å påstå at den originale er et drama, og uten å avsløre for mye er det en av de tristeste filmene jeg har sett. Denne har mye av det samme, men det virker som underplottet er lagt til i hovesak for å få mer action. I tillegg er det veldig mye "hoppe ut av mørket og rope bø!", noe jeg gikk svært fort lei av. Problemet er at den prøver å være en skrekkfilm, actionfilm og drama på én gang, uten å lykkes helt med noen av delene. Til motsetning var det fint lite action i originalen, og det eneste skrekkelige var effektene. :p

 

Effektene er som regel ganske bra laget, men enkelte ganger er det helt tydelig at det er CGI. Se for eksempel på bjørnen hos sigøynerne. Lyden også brukbar, men når noe skjer veldig raskt (som regel "stillhet.... bø!") skar lyden seg langt inn i øret. Det var vanvittig irriterende etter en stund, men heldigvig var det langt mellom disse tilfellene.

 

Alt i alt står jeg for karakteren min. Dette er en svært bra varulvfilm, men kunne ha vært mer tro mot originalen. Spesielt siden Del Toro sier han er en livslang fan av den, og det er han som har laget denne og spiller hovedrollen.

 

Vurdering: 7.5/10

Lenke til kommentar

The Elephant Man (1980)

 

elephant_man.jpg

 

Deformerte John Merrick lever i dyp, dyp fornedrelse som sirkus-freak, og vises fram til skrekkslagne tilskuere for penger. Han reddes ut av denne tilværelsen av en lege som får sympati for ham, men hans nye tilværelse blir fort en annen variant av utstilling, etterhvert som påtatt vennligsinnede mennesker trer inn i hans lille rom på sykehuset for å ta ham nærmere i øyensyn. Samtidig utnyttes han på det groveste av en sykehusansatt som selger adgang til rommet hans på kveldstid, noe som kulminerer i en hjerteskjærende scene ... mer skal jeg ikke røpe.

 

The Elephant Man er en film om fortvilelse, takknemlighet, håp og ydmykhet, en studie av menneskelig natur i mange varianter. Det er en mørk og fascinerende historie, filmet i svart/hvitt, noe som gir filmen en autentisk kvalitet. Anthony Hopkins gjør en av sine desidert beste roller, og John Hurt er fantastisk som elefantmannen. Som "Lynch-film" er The Elephant Man nokså utypisk i sin relativt streite form, men den inneholder noen signaturscener, som f.eks. slutten, som fikk meg til å tenke i retning Wild At Heart med sine odde innslag av drømmeaktige sekvenser.

 

Karakter 9/10. Filmen er ikke Lynchs aller beste, men den inneholder nok av dobbeltbunner og ugne understrømninger til at den setter spor.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Øst for Eden 4/6

 

Dean gjør en god innsats men syns ikke filmen var no særlig underholdende. Har bare sett litt av Ung Rebell.

 

Dødlig Våpen 4/6

 

Hadde egentlig ikke lyst å se denne men den var brukbar :)

Lenke til kommentar

King of New York (1990)

 

king-of-new-york.jpg

 

Faen å fet film, jeg bestemte meg for å se denne etter å ha sett klipp fra den i musikkvideoen til Lars Vaular's Rett Opp Og Ned. Jeg digget Christopher Walken fra før av og etter å ha sett et par klipp med han i denne musikkvideoen følte jeg at jeg måtte se denne filmen asap, og det angrer jeg ikke på at jeg gjorde.

 

Dette er en actionthriller etter boka og begynner med at Frank White (Walken) slipper ut av fengsel etter mange år i buret og blir plukket opp av en strøøøken limousine. Det trengs ikke noe videre forklaring, vi skjønner med en gang hva slags mann Frank White er, han er top of the foodchain og setter straks igang der han slapp med jobben som byens gangster-overlord. Penger, blingbling, kvinnfolk, dop, guns, biler, politikere, advokater, han har alt. Selvfølgelig er det både andre gangstere, noen få ærlige politi og utro tjenere som må stikke kjepper i hjulene for Frank og det blir en herlig mølje med vold, hevn og badass replikker.

 

Filmen er fra 1990 og det merkes naturligvis, men jeg synes bare det var fett, selv om det kan bli i overkant cheesy er det med på å gi inntrykket av New York City på sitt aller, aller verste.

 

Da jeg satt på filmen var det fordi jeg ville se Christopher Walken, men det viser seg at også David Caruso, Wesley Snipes og Laurence Fishburne har store roller i denne filmen! Steve Buscemi og et par andre kjente fjes er også med.

 

Jeg likte veldig godt hvordan filmen var spennende helt til siste sekund. For det første var det vanskelig å velge om man ville heie på de slemme eller de snille, og for det andre var det aldri sikkert hvem som ville le sist...

 

Denne filmen visste jeg nesten ingenting om på forhånd og det endte med at jeg ble veldig positivt overrasket. Det eneste som er synd er at filmen er såppass gammel, noe som merkes ved at f.eks lydeffektene i de mange skytescenene suger ræv. Oh well..

 

8/10

 

Hvis du er fan av Christopher Walken eller bare en skikkelig gangsterklassiker, se denne filmen så fort som mulig!

Endret av thesinner
Lenke til kommentar

Jakten

Jøss, dette likte jeg virkelig godt. Eksposisjonen i starten er ukonvensjonell, spennende og fungerer ypperlig. Skuespillet var heldigvis ålreit, ikke gammel-norsk-film-skuespill altså. Og ny-bølge elemtene / det stilistiske er jo bare vel og bra. Bra med spenning også. Følte karakterenes konflikter på kroppen. Trekant-drama som må løses på en eller annen måte. Hvordan ender det?

 

Ble rent overrasket over at norsk filmhistorie inneholder noe så definerende kunstnerisk og flott.

Lenke til kommentar

The Professionals

 

En westerm med Burt Lancaster, Lee Marvin og Woody Strode må jo være bra, jeg har sett filmen flere ganger, men drev altid med andre ting samtidig, ofte hang jeg på forumet mens jeg så filmen, og det gjorde jo at man ikke fikk med seg fulle og hele filmen, så denne gangen så jeg bare på filmen, filmen er en mix av 50/60talls westerns og 70talls action filmer, filmen er langt fra så voldelig og grafisk som Wild Bunch det er flere ganger man ser filmen holde seg tilbake og sensurere seg selv. Det er tydlig at den ikke følte verden var klar for den type vold Wild bunch viser 3 år senere.

 

Filmen er FULL av quotes som er festlige og mineverdige, filmen har litt rar moral, som den selv påpeker osv. Tror også denne filmen var en av inspirasjonene til Desperados spill serien, filmen er høyst severdig, lever action, drama og litt humor(og bare litt) filmen er kanskje ikke like grense brytene som wild bunch eller like mye kunst som Leone's westerns men tror denne er litt undervurder både som western og film kjennerelt

 

8.3/10

Lenke til kommentar

Transformers:Revenge of the fallen

 

Regi: Michael Bay. 2009

Jeg bare elsker denne og har alltid vært en fan siden jeg så den første filmen. Oppfølgeren har enda mer ekslosjoner, effekter og alt er satt opp et level høyere. Liker utrolig godt hovedrollen Shia LaBeouf og figuren hans, Sam Witwicky. Han er morsom, gal, sarkastisk, panisk og en litt mere actionpreget person i denne filmen. Liker begge filmene veldig godt og er omtrent gla i alle rollefigurene. Faren og moren hans, kjæresten Mikaela, Simmons, som er enda mere morsom i denne filmen, pluss en ny figur i denne, Leo, Sam's college romkamerat, som funker veldig bra sammen med resten av gjengen.

 

Love this:D

10/10

post-123100-1266085298_thumb.jpg

Lenke til kommentar

10/10 til Transformers 2 er det nærmeste noen noensinne har kommet å legge filmhistorien i bakken og gi den en solid dose projectile vomit midt i fleisen :p

 

Uansett!

 

American Splendor (2003)

 

americansplendorpic.jpg

 

Filmen handler kort sagt om miserable Harvey Pekar, som jobber som "file clerk" og sliter seg gjennom en hverdag full av banal misére. Etter å ha møtt Robert Crumb på et garasjesalg dannes et vennskap som etterhvert fører til at Pekar begynner å skrible ned historier fra sitt liv som illustreres av undergrunnshelten Crumb. Pekar blir selv populær, men sliter videre med sin meningsløse jobb og sitt uspennende liv.

 

Filmen er smart presentert og blander innslag med den ekte Harvey Pekar og Harvey Pekar spilt av Paul Giamatti. Til tross for at storyen ikke akkurat er tidenes mest spennende er filmen morsom og interessant i måten den presenterer Pekars liv på - mye likt tegneseriene hans, vil jeg tro, uten å ha lest noen av dem.

 

Drar til med en 8/10 på denne.

Lenke til kommentar
Jeg bare elsker denne og har alltid vært en fan siden jeg så den første filmen.

 

Ja, 2 år er jammen meg hardcore.

 

Alltid vært fan siden du så den første? Does not compute..... :ermm:

 

Vel viss han er 4 år(noe han må være for å gi Transformers 2 10/10) så vil 2 år være halve livet hans og sikkert føles som altid

Lenke til kommentar

Old Joy (2006)

 

132614__old_joy_l.jpg

 

To gamle kompiser på campingtur. Dette er definitivt ikke en film for utålmodige filmseere, likevel har jeg vanskeligheter med å si at den ikke var spennende. Dialogene er herlige. Jeg blir sittende og undres over hva som skal skje og hva som skal sies gjennom hele filmen. Undertonene mellom disse kompisene synes jeg er utrolig engasjerende. På en måte er det en "faen, skal det ikke skje noe snart?"-film, men jeg kjedet meg likevel ikke et sekund. Mot slutten av denne rimelig korte filmen satt jeg med en type følelse jeg egentlig aldri har hatt i forbindelse med en film siden Waking Life fra 2001. Jeg tror egentlig at det var viktig for meg å gå til denne filmen uten så mye tanker og forventninger, så jeg håper ikke jeg har sagt for mye. Den anbefales i alle fall for alle som takler denne typen film.

 

9/10

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...