Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Kult, tror de faller i smak hele gjengen =) . Såklart, siden jeg digger dem.

 

Vet ikke helt, du kan prøve amerikansk Netflix og norsk og se om du finner dem. Kill Bill 1&2 (som du og bør se) er feks på den norske og ikke den amerikanske. Så er verdt å sjekke den norske hvis det var den amerikanske du ikke fant dem på, og vice versa.

 

Eller laste ned, eller kjøpe billig på nettet, eller Google Play eller tilsvarende kanskje.

Endret av Slai
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9817324

Blood of Dragon 3.5/6 , litt under par spyd-film med Wang Yu. Handler om et dokument i et bambusrør og WY spiller som vanlig en omstreifer a la "Man with no name".

 

Loving You 3.5/6 , denne er et speilbilde av Elvis' virkelige karriere som ung : ung gutt som kan synge , blir oppdaget og havner på scenen.

 

Seff er det digg å se Kongen synge hits som "Teddy Bear" men ellers blir jeg ikke i fyr og flamme av manuset , likevel en av de bedre Elvis-filmene

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

Raging Bull (1980, Scorsese)

 

14bu99l.png2cdbdzr.png

 

Sjeldent har jeg vært mer ambivalent til en film enn jeg er til Raging Bull. Bokse-scenene, introen og slutten er intet annet enn helt fantastiske. 10.0 som man kaller det. Skuespillet til både De Niro og Pesci er av ypperste klasse og førstnevntes vektoppgang er imponerende. Problemet ligger derimot at jeg flere ganger begynte og kjede meg. At filmen omhandlet boksing er ikke problemet, for jeg er veldig glad i boksefilmer. Samtidig tror jeg det er her noe av problemet ligger for min del. Forventninger. Forventninger er noe dritt. Jeg hadde sett for meg én to timer lang boksefilm i hesblesende Scorsese tempo med tilhørende klipping og fett sountrack lik hans nyere filmer som Goodfellas, Casino og The Wolf of Wall Street. I stedet serverer Scorsese et personlig og tragiskt "rise and fall" drama ispedd boksing og nydelig foto. Sleng på litt for mye krangling og litt for lite karakter-utvikling for min del og man får Raging Bull. Misforstå meg rett; jeg kjedet meg et par ganger, men ikke så lenge av gangen. Samtidig som jeg koste meg enormt under andre scener. Denne må nok modnes litt og få et gjensyn ved en senere anledning så vil den nok vokse på meg. Jeg har trua!

Endret av Jonas2k
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Mystic River (2003)

Jeg kom over flere gode filmer nå. Så ser dem nå på netflix og de på lista underveis på andre nettsider. (:

En av dem var "Mystic River"
. Den var veldig bra og kan anbefale den. Det skjedde et drap og en hovedmistenkt. Filmen er en del preget av følelser og tillit og hvem man stoler på og hvor mye osv. Det likte jeg veldig godt. Filmen handler da om å avklare saken. Dette er nok en av de beste filmene jeg har sett. Ligger nok på top 10. Så kan anbefale den om noen ikke har sett den og har 2,5h til overs en kveld.

10/10


Så også In the Valley of Elah (2007)

Denne var også bra, men ikke fullt så bra. Handler også om at en ung soldat blir drept når han kommer hjem igjen fra krigen. Faren og politiet prøver å løse saken. Det som var best ved den var at den var basert på sann historie. Det gjorde filmen litt bedre når man tenkte på det mens mann så det. Den starter veldig spennende med et patert lik osv så man setter kanskje litt høye forventninger i starten, men ja jeg likte ikke helt den stoltheten over krig heller. For meg er krig og ha drept folk ikke noe å være stolt over egentlig.

6/10


The Double (2011)

Dette var en litt spennende og ok film. Den handlet om en seriekiller som man prøver å finne. Han var veldig kjent for mange år og hadde ett kjennetegn ved alle drap. Etter 20 år starter plutselig drapene igjen. Politiet starter igjen jakten på den ukjente. Filmen har en litt overraskende slutt. En helt grei film som jeg ikke har noe imot å se igjen.

6/10

 

Endret av Chocolate-Monster
Lenke til kommentar

Godzilla_(2014)_poster.jpg

Har nå kommet fra pressevisning til Godzilla.

Et veldig friskt pust. De har tatt alt som gikk galt i 1998-filmen og snudd det på hodet. Denne her har et nostalgisk forhold til det originale monsteret.
Denne filmen har noen problemer. Et par poengløse karakterer, Elizabeth Olsen er OK og Aaron-Taylor Johnsen er kjedelig. Og det er noen spenningskurver som går litt i hytt og pine, filmen faller litt i andre akt.

Bryan Cranston er ikke så veldig mye med. (Men første scene med han er hans fødselsdag. Haha, der måtte jeg flire. Kanskje han ble 50 igjen?)

Men bortsett fra det er dette solid. En utrolig flott monsterfilm. Jeg elsker hvordan de løste plottet uten å gå den veldig standarde monsterveien, men likevel hadde mye nostalgi for det. Uten å spolere for mye, så trodde jeg den ville gå den standarde "fare på ferde, noe angriper, monsteret kommer, monsteret legger egg, mange dør, men vi dreper alt til slutt, men så klekker et egg på slutten og tyder på at monsteret ikke er dødt"-plottet.
Men denne her presenterer Godzilla med et friskt pust. Den faller i noen klisjeer, men alt i alt var den veldig interessant. Jeg ble svært overrasket over mye.
Effektene er flotte og lyddesignet er helt utrolig.

Elsker man Godzilla og de tidligere filmene, så er det mye å glede seg til, for denne her er en homage som bare det.

Og likte du bruken av Gyorgi Ligetis musikk fra teaseren og traileren, kjent fra 2001: En romodyssé, så vil du høre den her.

 

Nei, men jeg likte hvordan de løste alt sammen. En god og solid blockbuster, selv om den har noen problemer som oppstår med karakterer, struktur og noen prestasjoner.

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Nå har jeg også fått sett Godzilla og er ganske uenig med han over her. Jeg dro på kino for å se Pacific Rim med Godzilla, ikke Cloverfield med Godzilla. Det virket som de hadde litt sparsomt budsjett, og mennesker er mye billigere enn dinosaurer som slåss. Jeg ble rimelig oppgitt ved et par tilfeller når vi endelig skulle få se litt slåssing og en dør lukkes så alt blir sort når de starter. :hrm:

 

Historien rundt dyrene var relativt bra, men de kunne ha utdypet det mer, hovedsakelig rundt sin spesielle diett. Det hang ikke på greip og det var flere store logiske brister i filmen generelt. Slåssingen var enormt bra, men all dramaen ødela rett og slett filmen pga dårlig manus og uinteressante karakterer. Veldig bra lydbilde, det rista godt.

 

Alt i alt en middelmådig film med veldig bra monster-on-monster-action, de få gangene det dukket opp.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

mushi, har du i det hele tatt sett en Godzilla-film før? Hollywood-versjone teller ikke. Det er som regel svært lite fokus på monstrene der, og selve slossingen begynner ikke før helt på slutten. Det er ikke to timer med monstre som denger løs på hverandre. ;) Nå har jeg ikke sett den nye ennå, men at de fokuserer på andre ting enn monstrene ser jeg som en bra ting. :)

Lenke til kommentar

godzilla__2014____alternate_teaser_poste

 

 

 

 

Så filmen på Onsdagen og er litt bob-bob om den. Heldigvis er det ikke noen oppfølger til søppelet også kjent som godzilla 1998!

 

Filmen starter glimrende med en avis-montasje fra 60-tallet (?) med halvparten av castet sladdet ut i god CIA still! Handlingen starter på Heisenberg bursdag, hans kone som også er hans kollega på det lokale japanske kjernefysiske-kraftverket omkommer i en mistenkelig nuclear meltdown. Flere år senere prøver han fortsatt å finne ut hva som egentlig hendte. Samtidig blir vi introdusert for historiens hovedperson (Heisenberg's sønn) som i god gammel action stil viser seg å være den eneste som kan redde verden! De to teamer opp å besøker den radioaktive sonen rundt den nedsmeltede reaktoren for å hente noen gamle floppydisker og action figurer fra gamle huset.

 

Mitt første problem med filmen: Akt en foregår i Japan , men de eneste japanerne i filmen er statister. Selv om 90% av settet er Japansk annonseres alt av viktige beskjeder som evakuering bare på engelsk. Kanskje en bagatell, men når handlingen er satt til et annet land ødelegger det hele illusjonen.

 

Punkt nummer to: Godzilla er awesome, men det amerikanske forsvaret er ikke! 4/5 av filmen handler om det amerikanske militæret og er egentlig bare en oppbygging for å rettferdiggjøre bruken av atomvåpen. Denne delen er rett ut kjedelig og inneholder alle de typiske "first encounter" klisjeene. Ikke noe nytt her.

 

Det man kan se fram til med filmen er den supre avsluttingen!

Godzilla sloss mot to andre monster midt i san francisco og finisher de med sin radioaktive stråle - sweet!

 

 

 

Burde jeg se den?

hvis du liker action eller godzilla, er dette dette en flott blockbuster som du forhåpentligvis vil kose deg med. Hvis du er lei klisjeer og forutsigbare historier er ikke dette noe for deg.

Lenke til kommentar

Skjønner ikke hvorfor alle syns den fra 98 er så fryktelig dårlig. Syns den er best av alle fra før, og ser den igjen rett som det er.

 

De Japanske som mange skryter av, har jeg derimot syns er kjedelige og teite i forhold.

 

Ser vel ikke på "de rette" tingene på en måte da antar jeg, men skjønner det ikke hvertfall.

 

Er spent på hvordan denne er. Må innrømme jeg er litt skeptisk, men spent.

Lenke til kommentar

Conspiracy Theory (1997) på norsk "Sammensvergelsen".

Wow, dette var virkelig en god film. Jeg likte veldig godt at filmen sakte rullet i gang en stor sak. Den starta med å få inntrykk av en gal eller skada mann. Så ender opp med at han er en drapsmaskin og alle mulige folk er etter han.

Filmen er veldig bra laga og jeg likteveldig godt vanskelighetene som kommer fram nå man vet noe men ikke klarer å få sagt det. Ikke sånn som vi normale tenker, men litt sånn som folk med forskjellige hjernesykdommer. De snakker forvirrendes og blir ikke trodd, men det er kanskje nettop dem man burde tro og stole på.

Eneste som var litt nja, var at noen scener var litt urealistiske med at folk med biler og helikopter ikke klarer å ta en mann, men ja det understreka bare poenget enda mere at man faktisk er alene der ute og når man blir funnet er det ingen som tror deg siden historiene høres helt sprø ut. Men det betyr jo ikke at dem ikke er sanne.
Hele filmen forsvant bare i et jaffs. la ikke merke til hvor fort tiden plutselig hadde gått. Det er lenge siden jeg har sett en film som har slukt meg så mye. Kan anbefale denne videre!

10/10

Endret av Chocolate-Monster
Lenke til kommentar

Skjønner ikke hvorfor alle syns den fra 98 er så fryktelig dårlig. Syns den er best av alle fra før, og ser den igjen rett som det er.

 

De Japanske som mange skryter av, har jeg derimot syns er kjedelige og teite i forhold.

 

Ser vel ikke på "de rette" tingene på en måte da antar jeg, men skjønner det ikke hvertfall.

 

Er spent på hvordan denne er. Må innrømme jeg er litt skeptisk, men spent.

De japanske er laget av japanere, for japanere. Den amerikanske er laget av Hollywood for Hollywood.

 

Og for øvrig:

 

Lenke til kommentar

hercules-in-new-york-original-mix_large.

 

Hercules in New York

 

Gammel film fra 1969 om gode, gamle Hercules. Halvguden er drittlei av å sitte på Olympus uten å gjøre noe, så han krever å bli sendt til jorden. Zeus nekter, så Hercules, øh, ramler ned på jorden ved et uhell (?) så vidt jeg forsto. Den biten var rimelig dårlig forklart. Men uansett, som forventet blir det kaos når han prøver å forstå folk her. Han er jo halvgud og vant med å få ting som han vil, og skjønner ikke bæret av hvordan menneskene oppfører seg. Hva skal han meg penger? Han er jo Hercules. Han trenger ikke lov av kapteinen på skipet for å gå i land. "Hercules goes where he wishes." Å yppe til bråk er heller ikke lurt. "You have strucket Hercules." (nei, det er ikke skrivefeil... han sa faktisk det.) :p

 

I andre halvdel av filmen skifter folkus dessverre mye over til gudene oppe i Olympus, og ting begynner seriøst å dabbe av. Hadde fokus vært på Hercules hele veien hadde den vært en klassisk kalkun, men dessverre er den bare lunken. Første halvdel er svært bra, men andre gørrkjedelig. Alt i alt er det kanskje ikke så rart Hercules spilles av "Arnold Strong". (senere kjent som Arnold Schwarzenegger.) :p

 

Vurdering: 5/10 Første halvdel trekker opp, andre halvdel trekker ned.

 

Edit:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Wj4NGS_o68g

Endret av Schreiber
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Deliverance (1972)

 

Har ikke sett denne på omtrent 10 år, og det er synd. Filmen er jo skitbra fremdeles.

Plottet går ut på at 4 menn fra storbyen skal ut på kanotur i ei elv, som snart blir en innsjø pga. oppdemming og the progress of mankind og alt det der.

Elva ligger langt faenivold uti Hillbillyland, og ting går etterhvert rakt til skogs, bokstavelig talt. Det blir en kamp for å komme overlevende ut igjen.

 

Vanvittig bra skuespill av alle mann, og flere av skuespillerne fikk en kickstart på karrieren pga. denne filmen. (I hvert fall Burt Reynolds, Ronny Cox og Ned Beatty. Jon Voight var vel småkjent fra før(?)).

 

Og uansett hva man måtte synes:

 

 

Det blir ni av ti banjoer fra meg.

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Hercules in New York

"I have been here a dousand years. I'm bored. I'm zired of the zame ol' things, the zame ol' faces."

Den godeste Arnold kan kunsten å ordlegge seg.

Med litt mer idioti og ufrivillig komedie her kunne Hercules in New York fort ha blitt om til en av tidenes store b-filmer.

http://www.youtube.com/watch?v=gWGuyo8F7MA

Egentlig en 5/10 men bjørne fighten alene skyver filmen i retningen av 6/10.

Legg merke til at en noe arrogant bamse bjørn tester ut seiersdansen ved å prøve seg på noen fete dance moves i sekundene før han blir bitchslapped til døde av en rasende Hercules.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...