Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Shame (2011)

Regissøren lykkes med å skape en fengende historie som suger en inn til tross for (eller kanskje heller på grunn av) en steril fremstilling med lite dialog. Minner meg om Drive i stilen, veldig subtilt.

8/10.

 

Jeg startet så vidt å se på denne filmen for et par dager siden, men fikk en skikkelig dyster feeling allerede fra starten av. Det umiddelbare inntryket var rett og slett depresjon.

 

Jeg likte Drive veldig godt stilmessig, men nå vet jeg jo ikke stort om selve temaet filmen ombefatter. Kanskje jeg skal gi den en ny sjanse, 8/10 er jo ikke så værst i denne tråden.

 

Savner en litt mer dyptgående skildring av filmens innhold og kanskje en litt mer fyldig tekst i din anmeldelse.

Ja jeg er enig, hovedpersonen har isolert seg langt nede i sitt eget svarte hull av en monoton tilværelse basert på overfladiske relasjoner med menneskene han omgås til daglig og høyt forbruk av prostituerte og porno. Søsteren hans som representerer det "forstyrrende" elementet flytter inn, og hun er mer levende og utadvendt, men med sine egne svakheter. Man får inntrykk av at begge har hatt en tøff, utradisjonell oppvekst og at personlighetene deres bærer merke av det, men at det er håp for begge gjennom hverandre i et ørtynt søskenbånd som fortsatt eksisterer.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Scarface (1983) Bluray-edition

 

Dette er nesten mer enn en film, det er et sjeldent mesterverk. Jeg har sett den før på DVD, og å se den igjen på bluray var en herlig opplevelse.

 

Alt med denne filmen er egentlig på randen til perfekt, det Al Pacino gjør i rollen er nesten mer enn skuespill, han ER Tony Montana i denne filmen, man kan se galskapen i øynene hans, en bedre jobb kunne ikke blitt gjort.

 

Med en fantastisk historie med noe av den beste filmmusikken noensinne, gir dette en opplevelse og stemning som er av de sjeldneste man kan finne.

 

Filmen vokser på deg, og blir bedre og bedre for hver gang. Jeg kan enda ikke kalle den perfekt, noe jeg ikke klarer å sette fingern på, men det er jaggu ikke langt unna.

 

9.5/10

Endret av MrLG
  • Liker 2
Lenke til kommentar

A Page of Madness (Kinugasa, 1926)

 

2mzegxw.jpg2hxrtz8.jpg

 

Kaos, mareritt og galskap. Dette er tre første ordene jeg vil bruke om denne japanske stumfilmen som på 59 minutter (dog det visstnok skal være mye filmmateriale borte) klarer å få meg trollbundet, for å bruke et kjipt, men trygt ord. For jeg ble nemlig dette, da denne filmen åpner med kryssklipping med plaskende regn, storm, vann som skyller ned trapper, i gatelyset, på bakken, og fra vinduskarmen, og mer enn du rekker å få med deg. Filmen gjorde meg virkelig interessert fra første scene, og åpnet et univers jeg ikke har sett maken til; et veldig (nesten) gotisk, sort, mørkt og ubehagelig univers: et mentalsykehus filmet i kornete svart/hvitt, uten annen lyd enn hypnotiserende musikk (vet dessverre ikke hva musikken er, men hypnotiserende er virkelig ordet). Vi befinner oss i et mentalsykehus, og uten å røpe noe mer av handlingen kan jeg si at det handler om en mann (vaktmester) som drømmer/prøver å få sin egen kone, en pasient, ut fra sykehuset.

Jeg er ingen ekspert på (japansk) stumfilm, men dette er noe av det mest eksperimentelle jeg har sett av eldre filmer. Ikke bare historien, som er nokså kontroversiell av hva gjelder av innholdet (så vidt jeg vet), men også hvordan selve historien blir fortalt med sine overvelmende visuelle nytelser, uten å overdrive. Utrolig bra, en film jeg garantert kommer til å vende tilbake til, og per dags dato min favorittfilm som også er stum. Galskap.

 

 

 

Le Roman de Renard (Starewicz, 1930)

 

Le Roman de Renard forteller en erkefortelling om en slu rev som lurer alle dyr i et dyrefullt kongerike. Til slutt får kongen (Løven), nok, og skal få tak i reven. Dette er en fantastisk dukkefilm, ferdigproduisert i 1929-30, men ikke utgitt før i 1937, rett før Disney's Snøhvit; det er altså en av de aller eldste dukkefilmer. Le Roman de Renard engasjerer utrolig mye. Reven er utrolig slu, og man ler inni seg samtidig som man får empati for hans ofre. Filmen er generelt veldig morsom, selv om den er faktisk litt brutal (jeg forventet en forholdsvis uskyldig barnefilm - fikk ammepupp, alkoholproblemer, blasfemi, henging og masse vold), men dette trekker ikke ned, nærmere motsatt (for alt jeg vet er det opprinnelig en barnefilm for et litt tøffere publikum på 30-tallet).

 

25u7ame.png25g8bpw.png

 

Jeg kan virkelig gjøre annet enn å skryte av denne lille filmen (den klokker inn på 1t 02m). Alt er veldig imponerende, fra lyddesignet til grafikken. Reven Renard løper og kameraet humper etter med illsinte mennesker bak seg. Kameraet bytter også på å filme fra avstand og close-up relativt ofte (se bildene over). Filmen har interessant bruk av skygge, vann som renner i brønnen, og ikke minst naturen, skyene, fuglene, i bakgrunnen ser veldig levende ut. Filmen bruker også andre triks som fortellerstemme og det er hyppige flashbacks, noe som gjør den enda mer interessant. En skikkelig perle, må jeg si. Som med A Page of Madness, er dette uten tvil en ganske kort langfilm jeg garantert kommer til å se mange ganger i fremtiden. Masse tomler opp!

 

 

 

Our Century (Peleshian, 1983)

 

Jeg har få ord. En utrolig skildring av teknologiens tidsalder, vårt århundre, og en muligens ambivalens til teknologiens og menneskets tragedier, med en slags stolthet likevel. Helt rått.

 

jt5bfq.pngjhaadz.png

Endret av CypheroN
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Dragon Ass

 

Jean Claude Van Damme benyttet sjansen til å få sin egen film der han kunne være Mr Miyagi. Hovedrollen er en stum kineser som ved hjelp av Van Damme sparker ned en hel by av gangstere.

 

De låner fra Rockys klisjé med "Eye Of The Tiger", bare at her er det dragens øyne som gjelder. Van Damme så nemlig potensiale i den stumme kineseren til å bli en god slosskjempe, bare basert på øynene hans. Akkurat som blikket til "de gamle mesterne". Noe som høres ekstra teit ut for meg som har lest de gamle kampkunst-tekstene, og vet dette er tullpreik, og kun en vestlig konstruert gimmick.

 

Ellers er kampscenene her slående like hverandre, sparkende urealistiske og sårende uorginale. Og det var det filmen hadde å gå på :-/

 

Terningkast 1

Endret av Ramius
  • Liker 1
Lenke til kommentar

post-143771-0-96035100-1334524331_thumb.jpg

 

HOSTEL: Part III

 

Fyr sier til forloveden at han drar på golftur (?) med kameratene, men de ander (selvsagt) opp i Las Vegas i stedet for å drikke seg full, ha seg med noen horer og fint lite annet. Men siden dette er Hostel sier det seg selv at det ikke går som planlagt.

 

Jeg var ikke en stor fan av de to første, og er ikke en stor fan av Eli Roth, for å si det mildt. Hostel 3 er derimot bare løst basert på de to første og foregår for eksempel i Las Vegas i stedt for øst-Europa, og Eli Roth har ingenting med denne filmen å gjøre annet en "based on characters by". Ikke at det gjør noe fra eller til. Historien er som vanlig ekstremt tynn, skuespillerne vet ikke helt hva de driver på med, effektene dårlige og dialogen rimelig tvilsom. For å ta et eksmpel er det mørkt ute, en bombe teller ned og hele greia kommer til å eksplodere om fire minutter. Når hovedpersonen kommer ut er det midt på dagen. :p For å komme seg inn i torturkammeret må folk scanne en tatovering, men stort sett alle scanner konsekvent bare halve tatoveringen for å vise seerne hva de driver på med. Skikkelig bra sikkerhetstiltak der, med andre ord. :p

 

Vurdering: 4/10 Litt kreativ tortur trekker opp

 

post-143771-0-09030500-1334536658_thumb.jpg

 

DEMONIC TOYS 2

 

En dukkesamler drar med kona og stesønnen til et gammelt slott en ung dame har en dukke til salgs. Med seg på turen har han en verdifull samling med tre dukker som alle nylig har vært satt sammen igjen. Det er ikke så vanskelig å skjønne hvorfor de ble ødelagte når vi ser tittelen på filmen, eller at den nye dukken er like morderisk som de tre andre. :p

 

Det burde ha bra potensiale, men når det tok atten år før den første filmen fikk en oppfølger sier det seg sitt at det ikke er Chucky vi snakker om her. Riktignok har det vært en del spin-offs som Demonic Toys vs Puppet Master og Demonic Toys vs Dollman, men de har ikke hatt en egen film på lenge. Problemet er at der Chucky og dukkene Puppet Master har en bra personlighet, interessant historie og mye sjarm er disse dukkene bare irriterende. Skuespillerne her gjør så godt de kan, men de fleste er ukjente, og kommer neppe til å bli kjente med det første. Historien er tynn, dialogen kjip og effektene bare brukbare. Det er ikke direkte dårlige effekter, men det er helt tydelig svært lavt budsjett. Se den sammen med kamerater og en hel masse øl.

 

Vurdering: 3/10

 

post-143771-0-69613600-1334536658_thumb.jpg

 

ALICE IN MURDERLAND

 

Også kjent som The Alice in Wonderland Murders. Alice er rukket å bli tjueen år, og venninnegjengen planlegger å feire bursdagen i et hus i utkanten av byen. For å gjøre det interessant kler de seg opp som karaktere fra Alice in Wonderland, og null hankjønn er invitert med unntak av fyren som eier huset. Tror det var onkelen hennes eller noe sånt, men samme det. Problemet begynner når Jabberwocky dukker opp uinvitert og begynner å skape problemer...

 

På mange måter er dette en rett frem slasher som burde ha vært interessant nok. Det er (stort sett) kun tenåringsdamer her, og kostymene de bruker hadde passet fint inn på en strippeklubb. Faktisk starter filmen med hele gjengen i bikini, inkludert Alice selv til en forandring. Med andre ord har vi en slasher med mange pene damer som viser mye hud. Så hvorfor ble det så dårlig?

 

For ja, resultatet ble irriterende dårlig. Jeg klarer ikke helt å sette ord på hva som gjør det så dårlig, men det burde ha fungert. Det er en god del humor, som f.eks at trusen til en av jentene har teksten "Rear entry allowed". En annen er komplett idiot, og da mener jeg at intelligensen er fraværende. For å ta noen eksempler limte seg selv fast på do med et uhell (!). Det første selvsagt til følgende dialog:

 

"This must be so embarassing for you."

"I'm bare-assing? Are you trying to be funny?"

 

Skal man gjette hvem som mangler mest intelligens står kandidatene mellom karakteren og idioten som skrev den dialogen i første omgang. :p

 

Resten av karakterene gjør en grei jobb, uten at det blir en bra film av det. Jeg klarte uten problem å se hele greien, men kanskje mest fordi klokken er tre om natten nå, og dette er tredje film jeg ser på rad. Når man er så trøtt som jeg er blir alt morsomt. :p

 

Vurdering: 5/10 Litt sjenerøs karakter, men det får så være.

Endret av vikingkylling
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Undisputed 2

 

Med skremmende brutalitet har massive George „Ice man“ chambers knust alle motstanderne og slått seg til topps på tungvektsranglisten. men en voldtektsdom sender chambers til 10 år bak murene i et høysikrings fengsel. Her viser det seg at fengselsboksing ikke er sport. Reglene er endret. Det er ingen!

 

Yuri Boyka er Chambers rival der de kjemper om hvem som skal ha styringa. Boyka vil sette chambers på plass mens Chambers eneste ønske er å bli latt i fred og slippe ut av det mest møkkete fengselet jeg har sett. Her møter vi gode samaritanere, kjeltringer, onde fengsels betjenter, korupt manager og en slu foretningsmann. hvordan ender dette? se for deg selv ;)

Lenke til kommentar

Badlands 1973, Malick

post-163913-0-69471100-1334617307_thumb.png post-163913-0-20835700-1334617304_thumb.png

 

Mitt andre møte med Malick, første var Days of Heaven som var helt grei. Denne derimot satt mye bedre, kan også ha noe med at plottet interesserte meg mye mer. Ta så dette plottet legg så til en nydelig cinematografi og et flott soundtrack, og man sitter igjen med en knakende god film. Tror nok jeg må se Days of Heaven på nytt ja.

 

8/10

 

Rear Window 1954, Hitchcock

post-163913-0-07090500-1334616909_thumb.png post-163913-0-78435900-1334616912_thumb.png

 

Alfred Hitchcock, James Stewart og Grace Kelly. Det kunne jo bare ikke slå feil, og det gjorde det heller ikke. Hadde fra før sett Disturbia så var forholdsvis kjent med plottet, men filmen fikk meg alikevel til å nesten dette ut av senga i spenning mot slutten! Hitchcock kan virkelig det med å bygge opp en film og man må heller ikke glemme de fantastiske kameraføringene. En sann klassiker.

 

8/10

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Rear Window 1954, Hitchcock

post-163913-0-07090500-1334616909_thumb.png post-163913-0-78435900-1334616912_thumb.png

 

Alfred Hitchcock, James Stewart og Grace Kelly. Det kunne jo bare ikke slå feil, og det gjorde det heller ikke. Hadde fra før sett Disturbia så var forholdsvis kjent med plottet, men filmen fikk meg alikevel til å nesten dette ut av senga i spenning mot slutten! Hitchcock kan virkelig det med å bygge opp en film og man må heller ikke glemme de fantastiske kameraføringene. En sann klassiker.

 

8/10

Aner ikke hvor mange ganger jeg har sett denne, ufattelig god film. Har vel satt 9/10 på den og 10/10 på Psycho.

Hitchcock er uten tvil en av de beste regissørene noen gang.

Han er jo veldig kjent for å ha en cameo i filmene sine, mener å huske han har en i Rear Window også.

 

Dette kan vel ikke helt regnes som film men har fullført Masters of Horror Vol 1 og 2, fantastisk serie hvor kjente regissører og forfattere går sammen å lager episoder på ca 60 min hver.

Vet ikke hvilken episode jeg har likt best. Det blir bare bedre å bedre for hver episode og man får alltid noe nytt.

 

Episoden Jenifer av Dario Argento var mørk og skremmende, en skikkelig perle. Er også mulighet å se episodene hver for seg om en ikke vil se alle.

 

Anbefaler denne til alle som er fan av horror.

 

9/10

Lenke til kommentar

Kort om de siste:

 

Tyrannosaur (2011) av Paddy Considine

Joseph, a man plagued by violence and a rage that is driving him to self-destruction, earns a chance of redemption that appears in the form of Hannah, a Christian charity shop worker.

 

Likte denne til en viss grad. Var noen ting i filmen som ble litt for over sentimentalt, bikket litt for mye over. Men ellers så var den god. 7/10

____________

 

½ Revolution (2011) av Karim El Hakim og Omar Shargawi

A documentary account of two filmmakers' experiences in the streets of Cairo during the days of the 2011 Egyptian revolution.

 

Begynte godt, men etterhvert ble den veldig repetivt. Filmen var klippet i akuratt samme stil under hele greia, og det hele ble veldig slitsomt etterhvert. Jeg er heller ikke så særlig interressert i selve temaet. Sikkert greit for folk som er interressert i slike saker. 5/10

____________

 

Dark Horse (2011) av Todd Solondz

Romance blooms between two thirty-somethings in arrested development: an avid toy collector and a woman who is the dark horse of her family.

 

Jeg likte den, men langt ifra noe mesterverk. Måten filmen var bygd opp på var merkelig, føltes ut som at noen scener manglet. Ting gikk på skinner helt til filmen plutselig sluttet. Ellers så var den flotte Solondz humoren tilstede, mange flotte awkvard øyeblikk. Veldig gode skuespillere, Mia Farrow og Christopher Walken for å nevne dem mest obvious'e. 6.5/10

____________

 

Jakten (1959) av Erik Løchen

3 personer er på jakt, 1 kvinne og 2 menn. Begge mennene er forelsket i kvinnen, og begge kjemper over kvinnens hånd.

 

Joda, dette aldeles ikke ille. Filmens spesielle fortellerstill satte ett smil på mitt ansikt, det samme gjorde filmens humor. Jakten kan til en grad minnes om Pulp Fiction, at handlingen går i sirkel og ender opp på slutten (nesten). Jeg likte hvordan skuespillerne kommuniserte med publikum. Likte også de surrealistiske scenene som kom ut av intet. Noen av dialogene var også temmelig absurde. En av de bedre fra dette landet jeg har sett. Om ikke den beste. 8/10

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Aner ikke hvor mange ganger jeg har sett denne, ufattelig god film. Har vel satt 9/10 på den og 10/10 på Psycho.

Hitchcock er uten tvil en av de beste regissørene noen gang.

Han er jo veldig kjent for å ha en cameo i filmene sine, mener å huske han har en i Rear Window også.

 

Dette kan vel ikke helt regnes som film men har fullført Masters of Horror Vol 1 og 2, fantastisk serie hvor kjente regissører og forfattere går sammen å lager episoder på ca 60 min hver.

Vet ikke hvilken episode jeg har likt best. Det blir bare bedre å bedre for hver episode og man får alltid noe nytt.

 

Episoden Jenifer av Dario Argento var mørk og skremmende, en skikkelig perle. Er også mulighet å se episodene hver for seg om en ikke vil se alle.

 

Anbefaler denne til alle som er fan av horror.

 

9/10

Digger Hithcock sine cameo'er. Her er den fra Rear Window om du har glemt.

 

Masters of Horror hørtes forsåvidt interessant ut, hvilke andre regissører er med på dette?

 

Ps. Vote history linken i signaturen din virker ikke.

Endret av Jonas2k
Lenke til kommentar

Rear Window er fantastisk. Kanskje den mest suspensfulle av Hitchcocks filmer, og stemningen er rett og slett utenomjordisk bra.

 

Oslo, 31. August (Trier, 2011)

 

346oldl.jpg

 

Faen ass. Dette er hvorfor jeg elsker film. Jeg elsker at denne er norsk. Ikke nødvendigvis fordi norsk film generelt er middels, og at det er bra med et løft, men fordi den er så bra, og i tillegg norsk, så føles den så mye mer nært. Nakenbading på Frognerbadet. Sykling midt på natta i Oslo. Syremusikk, tilfeldig klining; det er rene eurforiske midler i seg selv. Fantastisk bra. Ikke mer å si.

 

L'Age d'Or / The Golden Age (Buñuel, 1930)

 

14ujls1.jpg

 

Min andre Buñuel-film etter Un Chien Andalou, med andre ord har jeg liten peiling innen grunnleggende surrealistiske film. Jeg kan skryte på meg Lynch som en moderne mester, men dette er noe annet. Filmen er som en drøm. Et mareritt, nærmere sagt, filmet i kornete svart/hvitt. Ikke like marerittaktig som A Page of Darkness, mer ren surreal og drømmeaktig, men likevel ikke noe gladfilm. Man vet liksom aldri hva som skjer, og ting gir liten mening. Stort sett. Jeg likte den.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

9/10

Digger Hithcock sine cameo'er. Her er den fra Rear Window om du har glemt.

 

 

Masters of Horror hørtes forsåvidt interessant ut, hvilke andre regissører er med på dette?

 

Ps. Vote history linken i signaturen din virker ikke.

Han har en veldig stilig i To Catch A Thief også.

To-Catch-A-Thief%252C+Hitchcock%2527s+cameo.jpg

 

Masters of Horror har bla. John Carpenter og Joe Dante, regissør av den orginale Piranha, The Howling, Gremlins etc. Ene episoden har også en short story av H.P. Lovecraft som jeg syns var veldig god, Dreams in the Witch-House, ikke sikkert denne passer til alle.

 

Vote history skal være fikset nå.

Endret av Cortese
Lenke til kommentar

Rear Window 1954, Hitchcock

post-163913-0-07090500-1334616909_thumb.png post-163913-0-78435900-1334616912_thumb.png

 

Alfred Hitchcock, James Stewart og Grace Kelly. Det kunne jo bare ikke slå feil, og det gjorde det heller ikke. Hadde fra før sett Disturbia så var forholdsvis kjent med plottet, men filmen fikk meg alikevel til å nesten dette ut av senga i spenning mot slutten! Hitchcock kan virkelig det med å bygge opp en film og man må heller ikke glemme de fantastiske kameraføringene. En sann klassiker.

 

8/10

 

:woot:

 

Endret av Uderzo
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Dark Horse (2011) av Todd Solondz

Romance blooms between two thirty-somethings in arrested development: an avid toy collector and a woman who is the dark horse of her family.

 

Jeg likte den, men langt ifra noe mesterverk. Måten filmen var bygd opp på var merkelig, føltes ut som at noen scener manglet. Ting gikk på skinner helt til filmen plutselig sluttet. Ellers så var den flotte Solondz humoren tilstede, mange flotte awkvard øyeblikk. Veldig gode skuespillere, Mia Farrow og Christopher Walken for å nevne dem mest obvious'e. 6.5/10

 

Liker Solondz, men denne har gått under radaren min. Hvor så du den?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...