Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ruang rak noi nid mahasan [The Last Life in the Universe]

Veldig mye bra her. Kan forså at mange forelsker seg i denne, men selv syns jeg at den manglet det lille ekstra. Det er først og fremst den flotte kinematografien og samspillet med musikken som imponerer meg. Historien er også sjarmerende og fin, men jeg savnet kanskje litt mer dybde.

Endret av Infenso
Lenke til kommentar

Le voyage dans la lune (1902)

Utrolig fascinerende film om en tur til månen. At denne filmen er 107 år gammel er helt utrolig! Filmen er kun 14 min lang, men var alikevel den lengste filmen da den kom. Har du ikke sett den så burde du gjøre det med en gang! Ble rett og slett tatt på senga, da jeg forventet en kjedelig og dårlig film med et elendig bilde. Fikk istedet servert gode effekter og en film som trollbandt meg!

 

8/10

Lenke til kommentar

Fikk sett District 9 i går, etter mye bra anmeldelser. Det er litt vanskelig å sette fingeren på hvorfor jeg ikke likte den.

 

Det var så mange "dumme" scener i den,

 

(liten spoiler)

 

for eksempel da to personer løper over åpent terreng mens de blir beskutt fra ti forskjellige steder av menn med maskingeværer. Plutselig stanser en av dem, og de har standard Hollywood klissete samtale: "go on without me", "no I wont leave you here" osv osv. Mens denne lange samtalen foregår løsner ikke fienden ett eneste skudd(av høflighet?) mens de to står i åpent terreng med fienden.

 

Denne filmen er full av slike åpenbare usannsynligheter, og det plaget meg nok til å ikke like den. Jeg fikk en følelse av at filmen prøver å gape over mye mer enn den praktisk kan gjøre på en halvannen time.

 

Det blir interessant å lese hva ekte filmkjennere synes om denne filmen, jeg føler meg ganske alene om å kritisere den.

Endret av -sparks-
Lenke til kommentar

Inglourious Basterds

Jeg vet ikke om problemet er meg eller verden, men hvorfor er alle filmene jeg ser for tiden blit skamklipt? Denne filmen har den verste pacingen på evigheter, den er rotete og ufullstendig og fullstendig "underveldende". Den er selvfølgelig morsom og den er selvfølgelig interessant, men her har vi virkelig tatt utgangspunkt i råmateriale og gjort det styggkjedelig. Hvor lenge må disse dialogscenene vare? Hvorfor heter filmen Basterds når de ikke er på skjermen 70% av tiden?

 

Eli Roth er knallsterk.

6/10

Lenke til kommentar
Du burde vel fått med deg nå at The Basterds ikke kjørte soloshow.

 

Ellers er vel Eli Roth det svake leddet på skuespillersiden. Pacinga er jeg derimot delvis enig med, akt 3 dro ned tempoet.

Eli Roth er uten tvil den sterkeste prestasjonen i filmen, sett bortifra Brad Pitt som selvsagt stjeler showet de få minuttene han får mellom hver 20 minutter lange scene med Landa som maser om absolutt ingenting. Jeg forstår derimot ikke hvorfor jeg burde fått med meg at de ikke fikk mest screentime, er det basert på traileren som handlet for det meste om dem? Eller plakatene med bilder av dem på? Eller at filmen er oppkalt etter dem?

 

Men selvfølgelig, hadde jeg visst det så hadde saken kanskje vært en annen. Det er som Pan's Labyrinth og Death Proof - reklamematerialet selger det som er mest interessant, selv om det fører til at man blir skuffet som seer.

Lenke til kommentar
Inglourious Basterds

Hvor lenge må disse dialogscenene vare? Hvorfor heter filmen Basterds når de ikke er på skjermen 70% av tiden?

Jeg syns dialogscenene gikk unna fort som bare rakkern i den filmen. Quentinius er flink sånn sett, syns jeg. I tillegg led ikke filmen av å ta seg selv for høytidelig som tidligere filmer av ham har gjort. Syns også det er greit at vi ser såpass lite til the basterds, da deres handlinger stort sett går ut på det samme: drepe tyskere og skalpere dem. Tror neppe det ville vært mer spennende å se endeløs repetisjon av dette framfor artig dialog.

Lenke til kommentar

Jeg er enig, derfor klager jeg på pacingen. Kutt filmen ned til 112 minutter og behold de scenene man har av Basterdsene. Jeg vil tippe at minst 45 minutter av filmen består av at Landa snakker med folk mens publikum tenker "Shiiiit, jeg lurer på om han vet". Første gang var spennende til tross for at det varte alt for lenge, andre gang varte bare for lenge og tredje gang var direkte skuffende - hvor mange ganger kan man gjenvinne konseptet? Selve karakteren er kjempespennende og det er godt å se en så smart skurk som likevel klarer å spille med på en måte som gjør at publikum ikke er sikker på om han spiller med - sånt ser man alt for sjeldent. Det er disse scenene som plager meg, og det er de som drar filmen ned. Dialogene ellers er knallgode, jeg likte selvsagt spesielt godt Pitt slik som alle andre som så filmen, men også Hicox gjør en knallgod rolle med replikkene han får servert. Jeg forstår bare ikke hvorfor pacingen da er så merkelig, at man holder et jevnt tempo med klippene frem til Landa dukker opp, og da må alt snegle avgårde.

Lenke til kommentar
Jeg forstår derimot ikke hvorfor jeg burde fått med meg at de ikke fikk mest screentime, er det basert på traileren som handlet for det meste om dem? Eller plakatene med bilder av dem på? Eller at filmen er oppkalt etter dem?

 

Vi sitter jo på disse forumene våre, hører bekjente prate om filmen, leser kanskje en anmeldelse i ny og ne? Jeg gikk ihvertfall inn i kinosalen fullstendig klar over at The Basterds ikke var herrer i egen film.

Lenke til kommentar
Cyph: Forventet en kjedelig og dårlig film ja, godt mulig oppskrytt er et bedre ord. Hadde ikke lest eller hørt noenting om den på forhånd så jeg visste ikke noe om at den var kjent for sine effekter.

Hehe, da så. Fikk den 1001 filmer du må se før du dør-boka til jul for 2 eller 3 år siden, og da la jeg merke til denne filmen, nemlig fordi det er en den aller første i boka.

Lenke til kommentar
Jeg forstår derimot ikke hvorfor jeg burde fått med meg at de ikke fikk mest screentime, er det basert på traileren som handlet for det meste om dem? Eller plakatene med bilder av dem på? Eller at filmen er oppkalt etter dem?

 

Vi sitter jo på disse forumene våre, hører bekjente prate om filmen, leser kanskje en anmeldelse i ny og ne? Jeg gikk ihvertfall inn i kinosalen fullstendig klar over at The Basterds ikke var herrer i egen film.

Jeg måtte dessverre forlate filmtråden i en uke da dere ikke snakket om annet, og jeg ikke ville ha noe spoilet. Jeg burde kanskje gå tilbake igjen nå og se hva dere kom frem til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...