Gå til innhold

Hva leser du nå og hvordan går det liksom


Anbefalte innlegg

Samlebok med noveller o.l av Lovecraft.

 

Han har en meget tung form for engelsk, så det går litt sakte.

 

Driver på med Colour Out Of Space av HP Lovecraft og anbefaler den på det sterkeste. Det er en av de beste historiene hans jeg har lest. Neste blir The Case of Charles Dexter Ward, igjen av HP Lovecraft, eller noe av Bram Stoker. Dvs noe annet enn Dracula. Fyren har skrevet mer enn en bok. :p

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...

Har akkurat gjort ferdig The Hound of the Baskervilles av Conan Doyle. Jeg syntes den var veldig stemningsfull og spennende.

 

Nå leser jeg den norske utgaven av Silmarillion, tror det ville ville vært bedre på engelsk. Når jeg er ferdig med Silmarillion skal jeg lese enten The Hobbit eller Moby Dick, klarer ikke å bestemme meg :hmm:

 

Samlebok med noveller o.l av Lovecraft.

 

Han har en meget tung form for engelsk, så det går litt sakte.

 

Driver på med Colour Out Of Space av HP Lovecraft og anbefaler den på det sterkeste. Det er en av de beste historiene hans jeg har lest. Neste blir The Case of Charles Dexter Ward, igjen av HP Lovecraft, eller noe av Bram Stoker. Dvs noe annet enn Dracula. Fyren har skrevet mer enn en bok. tongue.gif

 

The Case of Charles Dexter Ward er fantastisk, gled deg! :D

Lenke til kommentar

Leser "The unbearable lightness of being". Har hørt mye om den, så plukket den opp for noen uker siden.

 

Damn.

 

For en utrolig fantastisk bok. Treffer meg av en eller annen grunn midt i hjertet. Har bare lest de to første delene (av syv tror jeg), men allerede hittil er jeg "awestruck". Anbefales virkelig, med forbehold om at den burde leses med et analytisk blikk, og ikke som "koselitteratur" for å få noe ut av den.

 

Edit: Kanskje en av de mest rotete paragrafene jeg har skrevet på noen måneder, men for lat til å redigere.

Endret av Error
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Begynte på og leste ferdig Indiana Jones & The secret of the Sphinx, og kan absolutt anbefale den til alle Indy-fans. Leste deretter Indy & The Genesis Deluge, men kort sagt var den ganske ræva. (kort sagt skjer det omtrent ikke en dritt i godt over første halvdel av hele boken, og når de endelig gjør det drar de til Noahs ark - noe som ville vært mye mer interessant om de ikke allerede visste hvor den var...) Driver nå på med Indy & The Philosopher's Stone. Den er skrevet av samme fyr som skrev SotS, så det kan bli bra. GD var skrevet av en annen fjott.

 

(interessant trivia: Tidlig i Philosopher's Stone er Indy i en glemt by og finner en krystallhodeskalle. Problemet er at boken kom i 1999 (eller der omkring), altså lenge før den fjerde filmen, Kingdom of the crystal skull. George Lucas har med andre ord elegant ignorert hele extended universe igjen.)

Lenke til kommentar

Har lest 1 bok av wheel of time samt bynt litt med bok 2, men må si jeg er meget skuffet over den. Den har fått meget god omtale men jeg synes den hopper mye samt at historien ikke er så rivende engasjerende som jeg hadde forventet.

 

I tilegg synes jeg at forfatteren hopper mye og utelukker store deler av historien bare for å fortelle dette som flashbacks senere i bøkene, som f.eks det som skjer mellom bok 1 og bok 2 der bok 2 begynner på en helt annen plass enn der bok 1 sluttet.

 

Tror nok sikker ikke at jeg blir å fortsette å lese denne bokserien. Synes den er ufattelig kjedelig så langt, og en bok som nesten får meg til å sovne er ikke noe bra bok for min del.

Lenke til kommentar

Kjenner meg ikke særlig igjen i det du skriver om at det hoppes i historien og fortelles i flashbacks?

 

Uansett, serien når sin zenit rundt bok 5-6 før den begynner å bli virkelige kjedelig. Har flere ganger prøvd å lese serien. Kommer til bok 10 før jeg ikke orker mer. Litt synd egentlig. Får nok prøve igjen når serien er avsluttet.

Lenke til kommentar

Wheel of time er ungdomslitteratur. Og selvfølgelig, ikke noe bra, så vet ikke hvor du har hørt noe godt om serien, som er en stående vits i miljøet. Skal du lese epic fantasy ala Wheel of Time, bare bra, bør du kanskje holde deg til Tolkien. (Setter Steven Erikson, Martin, Rothfuss, Abercrombie osv i en annen kategori, siden den eneste fellesnevneren er episk verdensbygging.)

 

Robert Jordan hadde verdens verste editor: sin kone. Derfor bøkene er så langdryge, og gjentar seg selv hele tiden. Selv syntes jeg de første fire bøkene var best. Hoppes i historien? Stiller meg bak Benbjo på den.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...