Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Appropå strøm,med prisen nå er det 2-2,5-3 ganger rimeligere enn hva det har hvert for at ta et exempel,og det blir vel dyrere til vinteren.

Et annet er at naboen har tilsvarende boligforhold men han har 1/3 eller 1/4 av hva jeg har,nøktern kar visst nok,ikke mye forbruk der gitt.

Lenke til kommentar

Hvis ma ser bort i fra oppvaming (også av vann), er det som regel veldig lite som krever store strømmengder. Komfyr er vel kanskje den største? Så om man plutselig fyrer i gang 2000W på folding, jør det jo utslag.. Jeg tror receiveren min er noe av det som bruker mest strøm, i illegg er det jo fire PC-er i huset.

Lenke til kommentar

Jeg er i nærheten av å få opp den ene 3930k'en. Måtte lete endel etter noen fjærer med passelig lengde. Misfornøyd med klokken, tviler på jeg kommer over 4.6 på vann - med råtne temps og alt... jaja. Tror ikke jeg får minnet så høy som jeg ønsker heller. Blir uansett OK PPD, men liker ikke å slå meg til ro med "husmorklokk". Betaler ikke for strømmen, og varmen dumpes ut vinduet, så kan jo godt kjøre ting litt hardt selv på sommerstid. Neste sommer kan det fort bli mer strømsparing, da jeg må ut av hybelen om et års tid...

Lenke til kommentar

Jeg kommer til å ta ned en eller to av G34 riggene fra hardware-laget for en tid. Skal hjelpe [H]ardOCP en stund til de når igjen folding@evga og det kan nok ta ett par - tre måneder vil jeg tro, så dere får holde fortet en stund, men jeg står likevel igjen med minst to rigger her.

 

Jeg antar jeg er tilbake med alt (og kanskje en rigg til) i oktober en gang, muligens før.

 

Jeg trenger litt hjelp med OC og fintuning av riggene, og det får jeg hos spesialistene der.

 

Edit: For å kompensere noe har jeg startet en av de gamle 2600Kene som ennå er her. Antar jeg da blir liggende på omkring 550K PPD her.

Endret av -alias-
Lenke til kommentar

Hva er det beste å folde på? Jeg lurer kanskje på å hive i gang en eller flere av de gamle ESX serverene våre hvis det er noe vits? Det er en HP DL380 G7 med 2x CPU Xeon E5620 og 50GB ram.

 

Hvilket OS bør jeg installere å kjøre på? Krever det mye tuning?

Endret av Missy TommeN
Lenke til kommentar

Best egnet OS og lett å sette opp er Ubuntu 11.10 som jeg tror vil være lett å installere på denne hvis du vil gjøre det hele selv. Den lar seg vel neppe overklokke og med 2.4GHz og 8/16 kjerner/tråder kan du folde standard smp og den vil gi et betydelig bidrag. Hva PPD vil bli er vanskelig å gjette men et sted mellom 20 - 40K vil jeg tro er realistisk.

 

Guide for å sette opp Ubuntu m.m. finner du her: http://hardforum.com...#post1037125467

 

Legg inn Kraken og BFS så er det hele ferdig tunet og du er klar til å starte foldingen. Guiden forklarer det meste. Bare bruk Ubuntu 10.10 som guiden legger opp til, den fungerer helt optimalt. Som kommandostreng i fah6 ville jeg brukt flg.: -smp 16 -verbosity 9

 

Det er mulig du kan kjøre bigadv på denne, men jeg tviler på det med bare 2.4GHz, men kanskje mulig hvis du legger inn langouste i denne utgaven: http://www.overclock...dedicated-2600k Og jeg vil tror at du trenger å slå av HT for å unngå å få ned P8101 som du ikke vil klare innen deadline. Hvis du forsøker dette så blir kommandoen flg.: -smp 8 -bigadv -verbosity 9 Jeg gjetter på at du vil klare P6901 og 6903, men ikke 6904 innen fristen. Husk å kjøre 10 stk. standard smp først slik at får bonus, og ikke glem passkey. Og så spør du bare her hvis du trenger det.

Endret av -alias-
Lenke til kommentar

Jeg vet ikke hvilke chipper som sitter i DL280G5, men det er vel quad Opteron av noe slag, og G6 med 2 CPUer og 4 eller 6 kjerner. Helt fint til folding av smp vil jeg bestemt tro, men med forbehold siden jeg ikke vet nøyaktige specs. Kan sikkert kjøre på Ubuntu disse også hvis de er noenlunde industristandard bygget opp.

Lenke til kommentar

Relativt nye, har 4 x 6172, 4 x 6176 (Magny Cours / G34) og 4 x 6272 (Interlagos / G34) som kom i bruk i henholdsvis mars 2010 og november 2011. Interlagos er altså de nyeste. Ja, og så har jeg 2 x Xeon 5645 fra mars 2010 som står i et SR2 og folder. Interlagos cpuene og Xeon 5645 kjøpte jeg nye, men de øvrige er brukt og kjøpt på ebay. Samtlige hovedkort er kjøpt nye, da de er vanskelige å finne brukt.

 

Har også under bestilling 4 x Intel Xeon E5-4650 som kom i produksjon mai 2012. Mine er ES utgaver som jeg fant på ebay til en relativt rimelig penge. Ny koster disse omkring 28.000 NOK, eller i USA $4000, men da kommer 25% moms til, så de er dyre(re) der også.

 

http://prisguide.har...eon+E5+4650&n=0

 

http://www.wiredzone...5-4650&incl_m=F

Endret av -alias-
Lenke til kommentar

ei57

Finnes det PSUer som støtter fire 12V til CPU?

 

Disse må støtte SSI EPS 12V specification i følge manualen til hovedkortet.

 

Jeg har aldri sett eller lest om slike, og tenkte å bruke denne som har 2 stk. 12V til CPU, https://www.ps.no/ArtDtl.aspx?i=178127&model=&salg= og så bruke 2 stk. adaptre fra PCIe til 12V CPU for nr. 3 og 4. Adaptrene er disse http://www.netshop.no/Avdelinger/Datautstyr/Kabler/Str%C3%B8m/Adapter/PCIe-til-ATX12V-str%C3%B8madapter--36870-p0000125151.aspx

Endret av -alias-
Lenke til kommentar

Jeg har ikke sett noen med mer enn 2, da gjerne 1 * ATX12V og 1 * EPS12V, der forskjellen vel kun er at ATX12V kan deles i 2*4. Ser at søk i prisjakt gir 8 treff på 2 av hver, men en stikkprøve på en Enarmax Platimax 850 viser at det kun er en av hver, og jeg vil anta at det samme er tilfellet med de andre.

 

Corsair AX og Seasonic X har 2 stk (1 av hver) 8 pin til CPU fra 750 (760) watt og opp. De har også nok PCIe for adapteret, som ser ut til å være en lukrativ vare for Netshop. Den er priset til €3.95 her:

 

http://www.gamersware.de/product_info.php/language/en/info/p15039_Akasa-6-Pin-PCIe-zu-8-Pin-EPS12V---Adapter-Kabel.html

Lenke til kommentar

Takk for grundig svar, det blir nok til at jeg går for enten + 2 stk. Akasa 6-Pin PCIe zu 8-Pin EPS12V - Adapter-Kabel, eller 2 av disse, Athena Power CABLE-YEPS828 6" EPS-12V 8-pin Y-splitter Power Cable som jeg fant her: http://www.eio.com/p...ower-cable.aspx

 

Hver CPU krever max 130Watt, dvs. 260Watt på hver kabel som fordeles på 2 railer som hver er på 50A. Spørsmålet er vel om kablene tåler dette over 24/7/365 uten å gå varme og ta fyr.

 

Om jeg velger første løsning med PCIe adapter så blir fordelingen på railene den samme, men da på 4 kabler i stedet for 2, så denne høres mer safe ut i det lange løp.

 

Jeg har bestillt begge løsningene siden de kun koster lite, så har jeg litt å velge i.

Lenke til kommentar

Den Athena-saken er ment å plugges rett i PSU'en. De lager også PSU'er, hvorav den sikkert passer noen modeler. Hvorvidt den passer andre produsenters PSU'er kan være tvilsomt. Bildet i linken er ikke en EPS12V splitter, men en PCIe 6 til PCIe 8.

 

Dersom splittern mot formodning skulle passe, vil hver leder fra PSU'en belastes med litt over 5A kontinuerlig. En Molex Micro-Fit 3.0 (3 mm pitch), tåler opptil 5A/pin. Om en slik sitter i PSU'en, har du et potensielt sikkerhetsproblem. Sannsynligvis er det en noe grovere plugg, målte en løs Corsairplugg til nærmere 5 mm, da er det neppe noe problem.

 

http://www.molex.com/molex/products/family?key=microfit_30&channel=products&chanName=family&pageTitle=Introduction#overview

 

Du set ut til å trenge omtrent 600W, da ville jeg satset på Corsair AX 850 eller Seasonic X-860, de koster omtrent det samme som Chieftec'n. men er snillere på strømregninga som igjen sparer deg for unødig varme. De har begge to 8 pins til CPU og nok PCIe til overganger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...