Karltorbj Skrevet mandag kl 10:57 Skrevet mandag kl 10:57 ali q skrev (5 timer siden): Du vet at majoriteten av mennesker mister smakssansen til eldre man blir sant? Derfor unger er pirkete på hva de vil spise og eldre krydrer maten sin mer og mer og mer og mer.. Saa du synes all frukten og jordbaerene smaker kjempegodt, for tiden du?
Red Frostraven Skrevet mandag kl 11:09 Skrevet mandag kl 11:09 Sort: Korona. Det er det eneste som duger. 1
torbjornen Skrevet mandag kl 11:58 Skrevet mandag kl 11:58 obygda skrev (4 timer siden): Meningsløs kommentar. Poenget er at den norske bonden har begynt å produsere bær som ikke har den beste smaken - men lengst holdbarhetstid. Jordbær er ikke bare Jordbær for å si det slik. Ettersom den norske bonden nå produserer andre bær typer så burde man heller ikke ha denne import tollen på utenlandske bær. Jeg ser poenget med importvern der man skal få omsatt store volum av bær med kort holdbarhetstid - men når bøndene i Norge i større og større omfang produserer samme bær sort som Nederland - som har lang holbarhetstid - så burde man kunne fjerne importvernet. Skal den norske bonden beskyttes så må de for sva...te produsere de beste sortene - ikke samme smakløse skiten som vi kan importere...... Poenget mitt er (sett på spissen) at det ikkje er noko hjelp i at bæra er gode dersom dei rotnar vekk før dei når forbrukar. Ein annan ting er vel at bruken av plantevernmidlar er blitt strengare enn før. Det er bra for folkehelsa, men fører samstundes til at bonden må velje sortar som er meir hardføre.
obygda Skrevet mandag kl 12:22 Forfatter Skrevet mandag kl 12:22 torbjornen skrev (22 minutter siden): Poenget mitt er (sett på spissen) at det ikkje er noko hjelp i at bæra er gode dersom dei rotnar vekk før dei når forbrukar. Ein annan ting er vel at bruken av plantevernmidlar er blitt strengare enn før. Det er bra for folkehelsa, men fører samstundes til at bonden må velje sortar som er meir hardføre. Ja,de er vel fort genmodifiserte også for alt jeg vet. Poenget mitt er at utseende trumfer smak mer og mer. Jeg gidder ikke betale norsk pris for nederlandske bær. Dette med at norske bær er så bedre enn andre faller mer og mer i grus
Karltorbj Skrevet mandag kl 12:35 Skrevet mandag kl 12:35 Daarlige jordbaer, daarlig frukt. Hvorfor kjoeper vi, i det hele tatt, den der dritten? Paa grunn av antioksedantene og vitaminene? Er det saa mye av det da? Tror ikke det er bare smaken, som er problemet her. Tror ikke det er saa mye av det heller. 1
MailMan13 Skrevet mandag kl 12:39 Skrevet mandag kl 12:39 Frukt kan være best der de vokser. Det kan høstes og selges mens de er på topp, de må ikke plukkes før tiden for å tåle transport og lagring. Se f.eks tomater her sammenlignet med tomater der de vokser naturlig og er i sesong. Det er nesten forskjellige varekategorier. 1
Karltorbj Skrevet mandag kl 12:58 Skrevet mandag kl 12:58 MailMan13 skrev (16 minutter siden): Frukt kan være best der de vokser. Det kan høstes og selges mens de er på topp, de må ikke plukkes før tiden for å tåle transport og lagring. Se f.eks tomater her sammenlignet med tomater der de vokser naturlig og er i sesong. Det er nesten forskjellige varekategorier. Tidligere, hvis vi fikk tomater, som virkelig smakte tomat, saa mente de som hadde peiling, at det var kalddrivhustomater. Tror ikke det finnes kalddrivhus lenger.
obygda Skrevet 13 timer siden Forfatter Skrevet 13 timer siden (endret) Nå bekrefter bøndene selv at bærene og smaken ikke er som før. https://www.vg.no/nyheter/i/QMevVV/jordbaerbonde-dette-er-grunnen-til-at-jordbaerene-ikke-smaker-som-foer Jeg er vokst opp i en familie som drev selvplukk på 1970 og 80 tallet. Dagens bær fremstår som søppel i sammenligning. Nå må jeg ty til markjordbær for å finne noe som ligner på barndommens smaksopplevelser. Dagens unge vet ikke hva de går glipp av. Og det fremstår tullete at vi skal ha importvern på dagens jordbærsorter all den tid de i praksis fremstilles nærmest industriell vær uavhengig. Endret 13 timer siden av obygda 1
torbjornen Skrevet 6 timer siden Skrevet 6 timer siden Artikkelen er oppklarande. I tillegg gjer ulike sortar at ein får norske jordbær i månadsvis, i motsetnad til før då dei berre var mogeleg å få tak i i ein hektisk periode. Å oppheve importvernet er neppe noko løysing, for du får neppe Senga Sengana frå Nederland for å seie det slik. Løysinga er vel kanskje å skaffe nokre planter av sorten Senga Sengana og investere litt tid i hagen. Då eg voks opp dreiv eg litt med jordbærplanter som eg gjødsla med kumøkk. Det vart fine og gode jordbær dersom dei fekk modne. Men ein del av bæra rotna før dei vart modne. Ein del tok svartsnigelen seg av, og ein del for fuglane med. Og resten vart ete eller frose ned som syltety. Når det gjeld det syltetyet som ein kjøper kan det aldri samanliknast med det som er heimelaga. Det pleier vel vere 40% bær og resten er andre ting. Det same gjeld mykje av maten som ein kjøper, f.eks. er pølser og kjøtpålegg ofte pumpa fullt av vatn. Heilmjølka er ikkje heil lenger, den mjølka som bonden leverer til meieriet har ein feittprosent godt oppe på 4-talet. Eg er slutta å kjøpe det billegaste syltetyet i plastbøtter. Eg kjøper heller Røra syltety på glas. Det tykkjer eg smakar betre. 1
torbjornen Skrevet 6 timer siden Skrevet 6 timer siden Ekte blåbær får ein forresten heller ikkje i butikkane. Etter krigen var norske blåbær ei viktig eksportvare som skaffa Norge sårt tiltrengte valutainntekter. I dag må ein sjølv ta ein tur til skogs dersom ein vil ha ekte blåbær. Hageblåbær er godt det også, men kan ikkje samanliknast med blåbæra som veks naturleg ute i det fri. 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå