Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Skal flytte inn til ny leilighet snart. Har ikke peiling på snekring. Hvordan sette opp Akustikkvegg med LED?


Anbefalte innlegg

Hei alle sammen. Jeg skal flytte inn til ny leilighet snart og har veldig lyst på akustikkvegg / spilevegg. Problemet er at jeg ikke har noe peiling whatsoever på snekring (selv om om jeg har lyst til å lære, men aldri liksom pusset opp)

Vedlagt ser dere et bilde jeg fant på finn. Dette er veldig likt det jeg tenkte meg (men dekke mer av veggen og ikke ha et gap for TVen). Det jeg lurer på er hvordan man setter opp slikt, spesielt med LED? Har ikke klart å finne noe sted som selger akustikk-plater med LED-lys.

Og så lurer jeg på hvordan man fester TV på disse platene? Som sagt har jeg lyst til å dekke hele veggen. Leiligheten har en sånn plate bak veggen for montering av TVer. 

 

Takk for all tips og hjelp. Er veldig spent!

image.png

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Rent teknisk er det nok ikke så komplisert ut som det ser ut som.

En 2x4 i topp og bunn, og spiler som rekker hele høyden på veggen med en gitt avstand mellom hver spile.

Da har du konstruert en "vegg" som kan settes der du ønsker. Samtidig som at du har nok plass i bakkant til å lime på ledstrips. t.d philips hue som styres via mobil app eller fjernkontroll

Lenke til kommentar
SahandJ skrev (5 timer siden):

Hei alle sammen. Jeg skal flytte inn til ny leilighet snart og har veldig lyst på akustikkvegg / spilevegg. Problemet er at jeg ikke har noe peiling whatsoever på snekring (selv om om jeg har lyst til å lære, men aldri liksom pusset opp)

Hvis du er på Facebook så er det grupper som kan være nyttige, eksempelvis Møbelsnekker i Norge (hobby og proff)Snekkerglede hvor du kan finne inspirasjon og få hjelp (og dersom du har ti tommeltotter kan du helt sikkert få noen til å gjøre det for deg dersom du ser at det blir et litt for stort prosjekt å starte med 😊)

Byggevarekjedene har ferdige moduler til formålet, eks. Spilepanel (Obs Bygg)Akustikkpanel (Bauhaus)Spileplater (MegaFlis) - de kalles litt ulikt men samme type produkt.

LED - Hvor hadde du tenkt å ha LED-stripe(ne)?

Det er ulike tilnærminger til bruk og design. Noen velger å ha en enkel LED-stripe bak TV-en med/uten styring av farger, andre velger et system ment til formålet, eks. Philips Hue hvor man kan få syncet lys og farger med det som skjer på skjermen. Tusenlappene flyr fort... Og så har du de som gjør alt selv; kjøper LED-striper ett sted som de kobler sammen med en dedikert LED-kontroller som de så styrer via Smarthussystemet de allerede har. Etc… Siste varianten krever mest teknisk innsikt (færrest tommeltotter) men gir størst mulighet for tilpasning og automasjon.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...