Gå til innhold

Hvilken type cat6 kontakt anbefaler dere?


Anbefalte innlegg

Skal lage mine egne cat6 kabler.  Har kjøpt exibel 10gig cat6 kabel fra Clas, men ikke kjøpt endekontsktene enda. Har kjøpt en klassisk terminering stang for cat6, men ser nå at jeg kanskje heller burde kjøpt pass through kontakter og pads through tang (vet ikke hva den heter på norsk).

Ser at noen av kontaktene som jeg kan bruke tangen min på er slike todelte, men leser at folk klager over dem, evt ikke får ønsket fart..

 

Lurer på om dere kan anbefale meg noen konkrete kontakter som dere vet dere får god fart på, eventuelt hvor jeg får kjøpt pass through tang til pass through kontakter😊

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
NULL skrev (13 minutter siden):

Hvor mange kabler skal lages? Er det patch-kabler som skal lages, eller skal du legge kabler i vegg?

Husk at kabler som kjøpes på rull er tenkt for fast installasjon, og gjerne er stivere enn patchkabler.

Fast installasjon til flere punkter i huset. Tror jeg går for excibel sine rj45 kontakter🤔

Lenke til kommentar

Som @barfoo sier, hvis det her skal legges fast, så sett opp veggkontakter og bruk patch-kabler mellom veggkontakt og enhet som du kjøper ferdig. Mange vil vel fort også ha en del slike liggende. Om slike patch-kabler man har liggende er CAT5 eller CAT5e spiller sjeldent noen rolle, så lenge man snakker om 1 og 2,5Gbps tilkoblinger, så er ikke slik at du må kjøpe CAT6-kabler. Men skal du kjøpe nye kabler, blir naturligvis CAT6 å anbefale.

Normalt sett vil terminering til veggkontakt "kreve" at du har et kroneverktøy for å få en god terminering. Det er mulig å "fikle til" uten, men anbefaler sterkt at man bruker et kroneverktøy for å presse kabelen inn i terminteringskontaktene i veggkontakten.

Så er det jo ellers et spørsmål om kabling her skal samles et sted, og da om det er hensiktsmessig å bruke et patch-panel, terminere også der til noen veggkontakter eller om det skal settes på plugg som går direkte inn i en svitsj. 

Personlig har jeg vel sverget til Elko-kontakter. Koster riktignok noe mer.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Takker for svar🙂 Tenkte å trekke frem til veggen bak TVen, sette inn noen veggbokser bak TVen, feks 2 stykk bokser med 2 uttak hver, og deretter inn i en switch jeg har i tvskapet. Har ingen erfaring med patch panel som det nevnes her. Kan det evt monteres på vegg i stedet for 2*2 veggbokser? Blir å trekke minst fire kabler, muligens en til i fremtiden, så vet ikke helt hva som er lurest. Ser de selger slike veggbokser med 3 uttak også..🤔

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...