Gå til innhold

TCW83

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av TCW83

  1. Takker for svar🙂 Tenkte å trekke frem til veggen bak TVen, sette inn noen veggbokser bak TVen, feks 2 stykk bokser med 2 uttak hver, og deretter inn i en switch jeg har i tvskapet. Har ingen erfaring med patch panel som det nevnes her. Kan det evt monteres på vegg i stedet for 2*2 veggbokser? Blir å trekke minst fire kabler, muligens en til i fremtiden, så vet ikke helt hva som er lurest. Ser de selger slike veggbokser med 3 uttak også..🤔
  2. Fast installasjon til flere punkter i huset. Tror jeg går for excibel sine rj45 kontakter🤔
  3. Skal lage mine egne cat6 kabler. Har kjøpt exibel 10gig cat6 kabel fra Clas, men ikke kjøpt endekontsktene enda. Har kjøpt en klassisk terminering stang for cat6, men ser nå at jeg kanskje heller burde kjøpt pass through kontakter og pads through tang (vet ikke hva den heter på norsk). Ser at noen av kontaktene som jeg kan bruke tangen min på er slike todelte, men leser at folk klager over dem, evt ikke får ønsket fart.. Lurer på om dere kan anbefale meg noen konkrete kontakter som dere vet dere får god fart på, eventuelt hvor jeg får kjøpt pass through tang til pass through kontakter😊
  4. Greit å vite om det er en mulighet, men kommer nok til å måtte gjøre som dere sier her
  5. Tror dere denne kan kobles direkte bak på en elko boks? https://www.avxperten.no/keystone/keystone-modul-samleled-deltaco.asp
  6. Tips til en god video på hvordan man gjør dette?
  7. Det har du nok rett i, men har ikke utstyret, så tenke på om det var like greit å gå for noe a la det på bildet, bare fra norsk butikk (bilde fra ebay).
  8. Lurer på om det finnes veggbokser for Cat6 hvor man kan trekke en hel kabel (uten at man må fjerne endekontakten) og hvor man kan koble denne direkte bak på en veggboks for så at man kan koble en ny cat6 kabel i veggboksen, Altså at veggboksen blir et slags skjøtestykke hvor to kabler kan kobles?
  9. Tenker å kjøpe inn noen access points som får strøm via Poe. Lurer på hvordan jeg bør strekke cat6 kabel til disse (tenker kabel skjult i vegg). Ser slike punkter blir montert over veggbokser, men skjønner ikke helt hvordan dette funker? Trekker man da en hel kabel i rør frem til AP eller hvordan gjøres dette? Blir jo ikke cat6vegguttak for å sette cat6 inn i.. noen som vet?🤔
  10. Vurderer Unifi usg eller usg Ultra som switch etter modem, samt kable til AP (som har både wifi og lanporter). Har sett på både TP link EAP615 og "UniFi 6 In-Wall Access Point". Noen som har erfaring med noen av disse, eventuelt andre AccessPoints med både mulighet for wifi og flere LAN porter ut?
  11. Har du erfaring med den? Kan du kjapt forklare litt hvordan den fungerer. Hvorfor tenker du feks at den er et bedre valg enn Unifi usg som han andre foreslår?
  12. Takk for forklaring🙂 Forstår jeg deg rett om oppsettet ikke vil fungere om Altiboxen settes i bromodus? Regner med Google wifi kan erstatte "ruter 1"? En ting til; i ditt oppsett lar du switchen tildele dhcp, eller er dette noe ruteren lengre ned i systemet gjør på det enkelte vlan? Litt grønn på dette. Lurer altså på om man må legge inn dhcp range på de ulike planene i switchen du bruker?😅
  13. Med det oppsettet her, om du ikke setter Altibox i bromodus, får du ikke da tre trådløse nett? For min del da, feks om vlan 2 går til utleie, men Altibox og vlan 1 går til meg, vil det vel være en fordel med bare ett trådløs nett for å unngå signal konflikt etc?
  14. Interessant, har du justert/begrenset hastigheten på port 1 og 2 selv, eller kan du feks legge inn begrensning kun på den ene, og full fart på den andre feks? Hva er fordelen med dette oppsettet sammenlignet med noen av de andre switchen/oppsettene det vises til her? E kelt å sette opp?
  15. Det hadde vært fint med litt guiding😊 Jeg så denne på youtube i dag: Men her brukes vel bare 3 wifi routere? Men oppsettet er litt likt det du nevner tror jeg? Jeg ønsker et oppsett hvor leietaker får kablet nett inn til en wifi router for både mulighet for rask kablet gaming og trådløs streaming til tv etc. Liker tanken på økt sikkerhet (blir det switchen du sikter til?) så ingen med litt peiling ikke lett kan snoke rundt på vårt nett. Er det mulig å forsatt benytte Google wifi boksene på vår del av blandet? Har sett at enkelte anbefaler en switch som denne: https://www.kjell.com/no/produkter/nettverk/kablet-nettverk/rutere-for-kablet-nettverk/ubiquiti-edgerouter-x-tradbunden-ruter-p61432?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwwr6wBhBcEiwAfMEQs1Km_AGK0OwvCKpZlIIiLlFrT5wWE-P6Ym_HlhEF2DVHrr29cO7GkxoC0RgQAvD_BwE Gjør denne det samme som pfsensen du nevnte over?
  16. Har Altibox en i bridge mode koblet til Google wifi, så dekningen nede er ok. Ønsker å trekke cat 6 med eget vegguttak i utleie hybel. Slik at leietaker tak benytte egen router derifra.
  17. Hei! Har bredbånd fra Altibox. Skal leie ut en del av kjelleren, og ønsker eget nettverk for utleieleiligheten separat fra nettet vi selv bruker. Lurer på hvordan nettet vårt best kan splittes til to separate nettverk, gjerne med mulighet for å sette hastighetsbegrensning.
×
×
  • Opprett ny...