Gå til innhold

Kjøp av elektroniske komponenter -anbefalinger?


Anbefalte innlegg

Jeg trenger en del elektroniske komponenter (motstander, kondensatorer, ICer, transistorer osv.) og lurer på hvor det er best/rimeligst å kjøpe fra for å drive på med egne prosjekter. Det finnes vel knapt noen fysiske butikker i Norge som selger slikt lenger....

Jeg har tidligere bestilt fra Farnell, og såvidt jeg husker var toll/moms osv. inkludert når man bestilte (fra deres norske nettbutikk), så det ble ingen uhyggelige overraskelser, men jeg har inntrykk av at de er litt på den dyre siden....?
Så er det RS components, Digikey, Mouser og Reichelt (blant de store iallefall). Om jeg ikke tar feil så fungerer RS components på samme vis som Farnell med tanke på norsk toll/moms i og med at de også har norsk nettbutikk, men jeg er ikke så sikker på hvordan det fungerer med de andre.
Kanskje noen her har erfaring med å ha bestilt fra flere av disse, eller kan anbefale andre butikker?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Digikey og Mouser har en minimums-verdi du må bestille for (tror det er NOK 400.- hos Digikey) så får du gratis frakt.
Digikey https://www.digikey.no/no/help-support/delivery-information/delivery-time-and-cost
https://www.digikey.no/no/help-support/delivery-information/incoterms

hos Mouser må du putte varer i handlekurven for å finne ut hva shippingen koster
https://no.mouser.com/help/language/en-gb/orders-shipping/shipping-options-explained#Shipping Rates

https://no.mouser.com/help/language/en-gb/credit-sales-and-tax/vat

Lenke til kommentar

Er www.Digikey.no og no.Mouser.com fullverdige "norske" nettbutikker slik at det man betaler ved bestilling er den endelige prisen? Eller er disse bare nettsider oversatt til norsk mens varene i realiteten sendes fra utlandet og man kan riskere å få seg en kraftig overraskelse med fortolling ved mottak av pakken?

Forøvrig er jeg enig i at Ali express, eBay og slike steder kan være OK til en del ting (jeg har ikke så mye erfaring med Ali Express, men brukt eBay en del), men da til ledninger, skruer, PCB-kontakter og andre mindre kritiske ting. Jeg har blitt advart for mange ganger mot å kjøpe halvlederkomponenter, kondensatorer osv. ettersom det kan være mye som er fake eller brukt.
Har også hørt at mostander kan være problematiske å kjøpe derfra da nøyaktigheten (%) ikke nødvendigvis stemmer med det som er merket på dem. Det kan bli problematisk for en del prosjekter, og kjedelig å måtta avlodde etterpå.

Forresten -leste en plass at det som koster ved hobbykjøp (små kvanta) er at man betaler mye for jobben ved plukk. Jeg ser f.eks. at motstander koster betraktlig mindre om man kjøper f.eks. 100 stykk enn 10 stykk (eller 3 stykk som kan bli veldig dyrt), så det er nok lurt å tenke fremover til evt. andre prosjekter når man tenker antall. Kanskje jeg skal se etter pakker med mostander i ulike verdier -jeg har funnet flere slike, men de er som regel veldig store og koster tusenvis av kroner. Men det må vel finnes noen som kanskje har 10 stykker i hver verdi eller noe...

Endret av minimax
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...