Gå til innhold

Forlik i Nintendo-søksmål mot populær emulator


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Iki skrev (1 time siden):

Trodde dette var helt lovlig ifølge kommentarene her?

 

Alpred93 skrev (49 minutter siden):

Alle ekspertene i kommentarfeltet sa jo at Nintendo ikke hadde noen sak.

En sak ville de hatt uansett ettersom man kan anmelde hvem en man ønsker.

Tror nok hovedgreien var at det å påstå at Yuzu var helt rett ut ulovlig var ganske problematisk med tanke på at (i det minste i Norge/EØS) så er det enten lovlig, eller flere lover som strider mot hverandre. Og da er det ikke så sort på hvitt som flere også skulle ha det til :D

Så har jo ikke Nintendo vunnet gjennom i en ordentlig rettssak her heller. Her har nok utvikleren sett at en slik sak som dette vil koste alt for mye i saksomkostninger/advokatutgifter etc at før saken er ferdig, så vil de mest sannsynlig ikke ha penger til å dekke dette selv lenger.
Litt som med Bleem!, som tjente penger på playstation emulering (når playstation også var i salg), og vant faktisk rettssak mot Sony også.
De måtte til slutt gi seg ettersom de selv ikke hadde penger til å kunne fortsette flere rettsrunder ettersom dette koster svært mye.

Så kan en jo stille seg spørsmålet om en bør være glad for at en stor aktør kan bruke økonomiske muskler til å vinner frem selv om det er god mulighet for at de egentlig ville ha tapt.
Så lenge Nintendo har så mye mer penger til rådighet enn alle de saksøker, så trenger de ikke bekymre seg for om de skulle tapt en sak. Sakene kommer rett og slett ikke så langt ettersom motparten ikke har nok penger til å drive en så lang rettsprosess.

Er forøvrig verdt å huske på at Nintendo tjener nok fortsatt grovt på å bevisst lage Joy-Cons slik at de drifter og blir nermest ubrukelige. Aldri noe snakk om å fikse problemet når nye modeller kom heller.
Det var jo faktisk så grovt dette her at EU la inn føring om at Joy-Cons skal fikses kostnadsfritt (dersom det er drifting) for all tid. Men det er nok ganske få som benytter seg av dette ettersom de ikke kjenner til det, og kjøper nye kontrollere allikevel..

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Problemet Yuzu ville hatt i en eventuell rettsak er at de puttet den mest oppdaterte builden av emulatoren sin bak en paywall og dermed gjorde det til ett kommersielt produkt. At Yuzu valgte å inngå ett forlik i denne saken kan vel sies å være som å ta ett skudd for emulator miljøet i sin helhet, da dersom dette hadde gått til retten og Nintendo på en eller annen måte hadde vunnet frem hadde det satt en svært skummel presedens med hva anngår emulering og konservering av spillmedia.

Endret av Evil-Duck
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Jeg har ikke brukt disse emulatorene selv, siden jeg er elendig med slikt, men jeg synes nintendo bør få oppdatert på konsollfronten snart, switch er faen meg en så ræva konsoll. Hver så snill å gi oss noe litt kraftigere, vi er i 2024 god dammit
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...