Gå til innhold

Skelpadderidderen

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Skelpadderidderen

  1. Vet du når denne kom ut? Vet du noe om hva resten av serien handlet om? Gikk alt i samme stil som denne halloween episoden, eller er dette sin egen "spesialepisode"
  2. En sak ville de hatt uansett ettersom man kan anmelde hvem en man ønsker. Tror nok hovedgreien var at det å påstå at Yuzu var helt rett ut ulovlig var ganske problematisk med tanke på at (i det minste i Norge/EØS) så er det enten lovlig, eller flere lover som strider mot hverandre. Og da er det ikke så sort på hvitt som flere også skulle ha det til Så har jo ikke Nintendo vunnet gjennom i en ordentlig rettssak her heller. Her har nok utvikleren sett at en slik sak som dette vil koste alt for mye i saksomkostninger/advokatutgifter etc at før saken er ferdig, så vil de mest sannsynlig ikke ha penger til å dekke dette selv lenger. Litt som med Bleem!, som tjente penger på playstation emulering (når playstation også var i salg), og vant faktisk rettssak mot Sony også. De måtte til slutt gi seg ettersom de selv ikke hadde penger til å kunne fortsette flere rettsrunder ettersom dette koster svært mye. Så kan en jo stille seg spørsmålet om en bør være glad for at en stor aktør kan bruke økonomiske muskler til å vinner frem selv om det er god mulighet for at de egentlig ville ha tapt. Så lenge Nintendo har så mye mer penger til rådighet enn alle de saksøker, så trenger de ikke bekymre seg for om de skulle tapt en sak. Sakene kommer rett og slett ikke så langt ettersom motparten ikke har nok penger til å drive en så lang rettsprosess. Er forøvrig verdt å huske på at Nintendo tjener nok fortsatt grovt på å bevisst lage Joy-Cons slik at de drifter og blir nermest ubrukelige. Aldri noe snakk om å fikse problemet når nye modeller kom heller. Det var jo faktisk så grovt dette her at EU la inn føring om at Joy-Cons skal fikses kostnadsfritt (dersom det er drifting) for all tid. Men det er nok ganske få som benytter seg av dette ettersom de ikke kjenner til det, og kjøper nye kontrollere allikevel..
  3. Du sier "dette er kriminelt, enkelt og greit". Da antar jeg du har noe konkret lovverk å lene deg på? Kan du vise til dette? Jeg er genuint interresert i å lese. Jeg kan ikke svare for amerikans lov, men jeg kan ta utgangspunkt i norsk lov (som da gjelder hele EU/EØS) for å vise at det er litt problematisk å si rett ut at dette er kriminelt. Om noe så ser det heller ut til å være fullt ut lovlig dette her. Ettersom Yuzu også sier at man selv må ha kjøpt spillet og kopiere over selv, så er det jo dette man må ta utgangspunkt i. Og Yuzu kan man vel strengt tatt ikke bruke uten egen kode fra switchen heller. Så man må ha egen konsoll og spill for å kunne føre dette over. Selvsagt med mindre man laster ned fra andre på internett, og det er jo ulovlig. Viser da her til Lov om opphavsrett til åndsverk mv. (åndsverkloven) https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2018-06-15-40 §41 Rett til endringer i datamaskinprogram og databaser https://lovdata.no/lov/2018-06-15-40/§41 Her åpnes det for kopiering av datamaskinprogram om man skal fremstille sikkerhetseksemplar, eller om man f.eks. skal rette feil i programmet. Tror man ganske lett kan argumentere for at spill som kjører elendig som f.eks. Pokemo Scarlet/Violet, fint kan gå under dette her ved at man modder/fikser spillet. § 42 Omvendt utvikling av datamaskinprogram https://lovdata.no/lov/2018-06-15-40/§42 Med mindre jeg misforstår denne paragrafen, så åpner denne her for at om man har laget en emulator, så kan man kopiere spillet over til f.eks. PC for å oppnå funksjonalitet mellom spillet og det separate programmet man har laget. Så en kan godt være uenige i hvordan det bør være, men med mindre jeg misforstår, så er dette her fullt og helt lovlig Og da kan man etterpå også stille seg spørsmålet, er det ulovlig for noen å fortelle noen andre hvordan de kan gjøre noe som er lovlig?
  4. Kan det være Chumballs? Beskrivelsen virker som en som fikk det som svar tidligere
  5. De har riktignok gått ørlite tilbake på dette, men med tanke på retningen de tar, så kan det være verdt å merke seg dette: En ting er om de sendes data fra f.eks steam ang. antall nedlastinger: Men dersom dette her er noe som blir målt via enginen, så er det ikke utenkelig at alle Unity spill vil ha påkrevd tilkobling til internett for å virke. Tenk da om du kjøper et singleplayer indie spill som er rent offline. Alle patches etc er på discen. Men du må fortsatt koble deg til nettet for at unity skal kunne dokumentere at dette er en ny installering av spillet. Selvfølgelig spekulasjon dette her, men når vi ser hvor mange andre spill som har helt unødvendig always online, så er jo ikke dette helt utenkelig heller. Og dersom jeg forstod det riktig, så er dette noe som skal gjelde for spill som allerede er produsert også... gøy... Men det vil trolig kunne stilles spørsmål ved om hele greien egentlig er lovlig da. At noen etter å ha kjøpt en ferdig vare, vil kunne påløpe produsent av produktet for høyere kostnader des mer produktet tas i bruk...
  6. Vet du noe om ca. hvilket år du så denne? Tegneserie eller 3D animasjon eller annet? Vet du noe om hvilken type handling det er snakk om? Og om det f.eks er handlinger bare til en og en episode eller om det er snakk om en større historie som går over hele serien eller sesongen. Det var litt i minste laget av informasjon du la ved for min del i det minste, men all informasjon du kan komme opp med vil hjelpe stort :)
  7. Den er god. Du kommer ikke tilfeldigvis på noe annen informasjon om serien? Dette var i det minste det nermeste eg kom på så kort tid
  8. Kjenner ikke til den aktuelle episoden, men kan det være: plipp plopp og plomma?
  9. Høres ut som Propp og Berta. Kan det stemme? https://norske-dubber.fandom.com/no/wiki/Propp_og_Berta_(Film)
  10. Kan det være denne? Trio: Odins Gull https://www.imdb.com/title/tt3426404/
×
×
  • Opprett ny...