Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

GPU slutter å fungere


Anbefalte innlegg

TheKims skrev (På 8.8.2023 den 22.29):

Har du fått oppdatert BIOS?

Har det nå. 

Har brukt de siste dagene på også å søke mer etter denne feilen. Ikke at jeg har blitt noe klokere av det. 

BIOS er oppdatert. Også deaktivert (håper jeg gikk riktig plass i bios) iGPU. 

GPU har fått kjøre seg på det gamle systemet mitt så vet at den fungerer som den skal. Kommer til å teste ulike spill og folding at home igjen for å se jeg klarer å framprovosere feilen på nytt. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmm problemet er ikke helt løst. Mens jeg spilte Skyrim forsvant plutselig bildet. Lyden fortsatte som vanlig. Ikke krasj til desktop, bare slutt på bildesignal. Trykket jeg av/på knappen fikk jeg lyd for at pcen reagerte på det. 

Skyrim er ikke akkurat det mest krevende spillet og har sine feil. Skal prøve med andre spill. 

Lenke til kommentar

På den forrige PCen min (som nå er sekundær-PC), så sleit jeg med at enten bildet forsvant, eller at maskinen bare rebootet uten forvarsel.

Etter mye testing, kom jeg frem til at det var 16x PCI-E-porten som var problemet. Den klarte ikke håndtere datamengden når grafikkortet ble brukt for fullt. Men det var bare innimellom likevel, at skjermen ble svart, eller at maskinen rebootet. Virket helt vilkårlig.

Når den maskinen brukes nå, av sønnen, er det mest Minecraft og Roblox, men også spill som bruker GPU 100% (Teardown og Beam.NG drive). Vi opplevde noen krasjer i starten etter at den ble sekundærmaskin, men nå er det vel nærmere et halvt år siden den sist plutselig rebootet. Men nå så brukes den altså bare annenhver helg omtrent, så den er mye mindre i bruk. Det KAN jo virke som at det hjelper - av en eller annen grunn.

Lenke til kommentar

Kom på noe...

På x670e hovedkortet jeg hadde (nesten samme som ditt) så måtte jeg velge mellom å kjøre PCI-E 16x eller splitte det til 2x PCI-E 8x for å benytte den nederste m2-slotten. Var en innstilling i BIOS jeg måtte endre på, husker ikke helt hva det var for noe. Hvis du har en disk der, så kan det hende at kortet ditt kjører i 8x istedetfor 16x og at det er derfor det kutter av og til?

Bare spekulerer her. Jeg endte opp med en annen løsning istedet, siden mitt hovedkort fant det for godt å bare ikke virke lengre en dag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...