Gå til innhold

Bulder fra Sparebanken Vest - erfaringer med boliglån?


Anbefalte innlegg

Hei

Er det noen her som har erfaring med Bulder?

Jeg tenkte jeg skulle sjekke litt rundt om jeg kunne få en bedre rente på boliglånet, og Bulder kom opp som det billigste alternativet.

Det jeg imidlertid stusser over er...eeh...alt. Nettsiden deres virker veldig barnslig og amatørmessig. Det er vanskelig å finne noe særlig til informasjon mellom alle emojiene, og hele siden ser bare veldig billig ut. Samtidig er de på en eller annen måte en del av Sparebanken Vest, som er en bank jeg er fornøyd med og per dags dato har boliglån i.

Er det verdt å bytte for 0,90 % lavere effektiv rente på et relativt lite boliglån? Eller kan jeg kanskje prute hos Sparebanken Vest (som jeg vil påstå jeg har vært en god kunde hos i mange år).

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

0,9% er 9000kr pr år pr million i lån.
Ingen erfaring med Bulder, men etter hva jeg har hørt og lest er det en seriøs bank selv om websiden tilsynelatende har tenåringer som målgruppe..

Uansett er man relativ trygg så lenge det er en norsk bank.

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Takk for svar.

Nå har jeg prøvd "Sjekk om du kan flytte lånet" hos Bulder, men det feiler gang på gang når det kommer til innhenting av informasjon fra Altinn. Jeg har gitt samtykke, og i historikken hos Altinn står det at de har innhentet informasjon, men prosessen stopper hos Bulder med beskjed om at innhenting av informasjon tok lengre tid enn forventet; "Prøv igjen om 5 minutter".

Lenke til kommentar

Ikke noe vits å være lojal ihvertfall.

Bulder er et produkt fra Sparebanken Vest, så de er ihvertfall solid på en eller annen måte i bunn. Sparebanken Vest selv er en bank av den gamle typen hvor man må forhandle og følge med jevnlig for å ikke få høyere rente over tid, men Bulder-konseptet er bassert på lav pris, så kanskje de klarer å holde seg ærlige der.

Nettsidene og appen til Bulder er laget internt av et team hos SPV. Meningen der er å lage litt "disrupsjon" og greier separat fra alt det andre de holder på med, men alt går inn i de vanlige banksystemene i bakkant, ofte med manuelle prosesser. Du som kunde får bare tilgang gjennom hipster-systemene til Bulder i stedefor den vanlige nettbanken deres.

Endret av MailMan13
Lenke til kommentar

Har boliglån i Bulder og er fornøyd med det. Ja, de skal virke kule og jeg synes det er skikkelig teit, men de har god rente, god mobilapp, og det at renten justeres automatisk utifra antatt boligverdi er et stort pluss. De har også nokså god rente på sparekonto (bufferkonto) på ~3 prosent fra 11. mai uansett beløp, noe jeg ser f.eks. Sbanken ligger et stykke under. Det jeg også liker med Bulder (og som Sbanken og Himla bl.a. også tilbyr) er at det man ikke trenger å være helkunde (lønn), noe som gir meg frihet til å betale regninger og ha lønnsinngang og bankkort fra en annen bank med nettbank (som jeg foretrekker å ha). Jeg er ikke lojal bankkunde, så bytter dit det passer meg.

De har forresten også kundeutbytte.

Jeg ville også vurdert Himla bank fra Fana Sparebank (https://www.himla.no/banktjenester/) ligger rundt samme rente som Bulder hele tiden, og er nokså like konseptmessig (men mindre kul og med nettbank)

Endret av Fresh Prince
Lenke til kommentar
Gjest 6ae91...834

Jeg flyttet boligkredittlånet mitt fra Sbanken til Bulder for noen år siden, siden Bulder hadde vesentlig lavere rente. 

Men sist jeg sjekket (er en god stund siden), var plutselig Sbanken mye billigere igjen. Om det er Bulder som har økt renten mye, eller Sbanken som har redusert den vet jeg ikke. 

Anonymous poster hash: 6ae91...834

Lenke til kommentar

Siste oppdatering:

Nå har jeg fått overført lånet mitt til Himla. Veldig enkelt, og førsteintrykket mitt av kundeservice er veldig bra. Nå er de vel muligens ekstra på akkurat i prosessen med å kapre nye kunder, men som sagt så sitter jeg igjen med et godt inntrykk. Å spare en liten tusenlapp i måneden er også helt greit.

Jeg har forresten lest en del tilbakemeldinger de har fått på bytt.no og de er stort sett veldig, veldig positive. De eneste negative omtalene er fra folk som ikke har fått innvilget lån.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Gjest f5868...ee2

Har hatt mye trøbbel med Bulder for både lån og innskudd. Den helt normale juridiske kompetansen bankansatte burde ha er fraværende. Når det gjaldt lånesøknad og behandling av denne tok det månedsvis. Det å kontakte dem ga intet resultat.

Det å kun tilby mobilbank og ikke nettbank fungerer dårlig for meg. Mobilbanken har sine feil og viser rett og slett feil på  transaksjoner, som feks. at det står reservert på flere år gamle transaksjoner med mer.

Jeg vil kun anbefale denne banken for helt enkel bankbruk og vil trolig fungere tilfredsstillende om lånerenten er akseptabel. Det er få grunner til å velge banken bortsett fra lånerenten.

Anonymous poster hash: f5868...ee2

Lenke til kommentar

Jeg flyttet lånet mitt dit for en tid tilbake. Jeg har vært fornøyd. Det skal jo litt til at noe skjærer seg med et boliglån som bare eksisterer fra dag til dag.

Men merk: Bulder er ikke en "vanlig" bank med rådgivere og et stort kundestøtteapparat rundt seg. Det er en bank myntet på de som klarer å betjene de fleste ting digitalt selv via app og som sjelden trenger å kontakte banken, samt at mange av prosessene er automatiserte. Det er konseptet med den minimalismen som gjør at de kan tilby konkurransedyktige priser. Det tilsynelatende amatørmessige utseendet, den enkle appen og den litt mer ungdommelige kommunikasjonen, er nok helt bevisst.

Målgruppen er nok de som er digitalt oppegående, som har lån med ikke så veldig høy belåningsgrad. De sikter seg nok mindre mot førstegangskjøpere og andre kunder som ofte kontakter banken, da det er mer krevende kunder å betjene, samt at risikoen er høyere og det tar mer tid å finregne på risiko. Det virker også litt som de er mer glade i å ta kunder fra andre banker enn å sikte seg på nye låntakere. Igjen, de lar de andre bankene "finregne" risiko, og så stjeler de heller kundene etterpå når en annen bank har gått god for risikoen.

 

Jeg bruker fortsatt gamlebanken til det samme som før. Får fortsatt lønn og betaler regninger med den. Jeg foretrekker nettbank på PC fremfor å knote med en mobilskjerm når jeg håndtere økonomi. Det er ingen krav å ha lønnskonto hos bulder for å få lån.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...