Jump to content

Marinade87

Medlemmer
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

66 :)

Recent Profile Visitors

1929 profile views
 1. Jeg trenger ikke å unnskylde meg med noe som helst. Kineserne har nok enda større konkurranse og konkurrerer med mye mindre marginer enn det vi gjør. Tenk hvordan de klarer å selge ting til kanskje 1-2 dollar som skal sendes halve kloden rundt. Der er det snakk om at de kanskje bare tjener et par øre eller kroner per salg. Og hvis de må bruke 10 kroner i arbeidstid på å hjelpe en kunde så blir regnestykket deres akkurat det samme. De må ha X antall vellykkede salg for å dekke over hvert mislykkede salg. Øker de prisen for å gjøre marginene bedre, blir de utkonkurrert av andre selgere.
 2. De tar en kalkulert risiko. De tenker slik at for hvert hundrede salg de gjør, så vil f.eks. 99 av salgene gå bra uten komplikasjoner, mens 1 kunde vil klage eller trenge ekstra hjelp. Da er selgeren avhengig av at det store volumet med salg som går bra, veier opp for det ene salget som går dårlig. Av og til vil de bare enkelt og greit tilby å betale tilbake pengene (selv om de vet at det mest sannsynlig ikke er noe feil med varen) fordi dette er mindre bry enn å forsøke å assistere noen. Å hjelpe noen kan ta lang tid, mens å refundere kunden er gjort på sekunder. For å ta et eksempel: Der jeg jobber, koster det firmaet mitt omtrent 600kr i timen å ha meg i arbeid. Hvis jeg må bruke 30 minutter på å maile med en kunde og leverandør uten at dette fører til noe ny fortjeneste for firmaet, så er dette 300 kroner tap. Om vi har solgt noe som vi tjener 20 kroner på til denne kunden, så må vi ha 15 salg av samme tingen til andre kunder for at denne tiden jeg brukte, tjener seg inn igjen.
 3. I denne sammenhengen tror jeg det er du som påfører selgeren tap. For jeg regner med det er et ganske beskjedent beløp du har brukt eller planlegger å bruke på å kjøpe disse tingene. Og med dette lille forbrukerkjøpet så har selgeren faktisk tatt seg bryet med å forsøke å hjelpe deg og kontaktet leverandøren om spørsmålene dine, og gitt deg et konkret og bra svar tilbake. Hvis du er en kunde som ville handlet mye eller handlet der fast så kan det lønne seg å besvare slikt. Men om det snakk om at du har kjøpt 2-3 konnektorer for å leke deg med, så blir det faktisk et tap for selger. Det du egentlig har spurt om er "Vil denne firkantede klossen passe i det måneformede hullet?"
 4. Som regel går det an å få adaptere ja. Som i eksempelet mitt med strømkabelen så kan du også kjøpe en "reiseadapter" for å få brukt en britisk strømkabel i norsk stikkontakt. I noen tilfeller må man igang med jallaløsninger for å få til ting å passe. Men det er greiest å kjøpe ting som passer fra starten av. Hvis man av en eller annen årsak ender opp med en SC-PC og en LC-PC konnektor som man "må" koble sammen, så lar det seg gjøre det også. Jeg ville løst det ved å skaffe en kanskje 1m lang patchesnor som er SC-PC i ene enden, LC-PC i andre enden, samt en SC-PC adapter, og LC-PC adapter. Så klikket alt dette sammen. Det blir stygt og rotete, men det "virker" om man først har havnet i den situasjonen at man må løse det slik.
 5. Sitat Hello! I get the supplier's answer, Carrier-grade LC bundle pigtails cannot be linked with SC quick connectors. The wrong size can only be connected with SC bundle pigtail and SC quick connector. could you please check it? Det du prøver å gjøre her, er å koble sammen to ting som enkelt og greit ikke passer sammen. Det er like enkelt som at hvis du skal ha en HDMI-kabel til TVen, men kjøper en USB-kabel istedenfor, så vil det ikke passe. Det er også slik at hvis du skal kjøpe en strømkabel til å brukes i en norsk stikkontakt, så må du kjøpe den som passer i norske stikkontakter, og den som passer baki apparatet du skal bruke den på. Det hjelper ikke da å kjøpe en kabel med britisk eller amerikansk støpsel, og etterpå klage på at den ikke passer. Selv om begge deler er strømkabler beregnet på å plugges mellom en stikkontakt og et apparat, så finnes det forskjellige stikkontakter og forskjellige typer apparat. Det riktige er å kjøpe den kabelen som passer i hver ende. Der er fiberverden helt identisk. Du har en kabel som er en viss lengde, og du har en plugg i hver ende. pluggen/støpselet må da passe i hver ende for tiltenkt bruk, og kabelen må være riktig lengde for tiltenkt bruk. Verre er det ikke.
 6. Det er forskjell på forbrukerkjøp og firmakjøp. Hvis du som forbruker kjøper noe forbrukerelektronikk (f.eks. en trådløs ruter beregnet for hjemmebruk) hos clas ohlson, elkjøp osv, så skal det være norsk bruksanvisning. Hvis du handler hos grossister (f.eks. onninnen, solar, elektroskandia, foss osv) eller leverandører som cisco som kun selger til relevante firmaer, så er det ingen krav om at bruksanvisningen må være på norsk. Disse grossistene selger kun til firma, med tanke på at kjøper er kompetent og vet hva de skal ha, og dermed får mindre retur på produkter osv. Husk at disse leverandørene selger pallevis med fiberutstyr. De tar seg ikke bryet med forbrukerkunder som kjøper feile patchekabler eller ikke vet hvilken kabel de trenger. De har ikke supportapparatet til å ta seg av slike typer trivielle saker.
 7. Men en ting jeg må si er at det sikkert er 10 år siden jeg første gang så navnet ditt her på forumet og husker allerede den gang at jeg så slike tråder med slike spørsmål som dette fra deg. Også den gangen stilte du mange spørsmål som er vanskelig å svare på uten i vite sammenheng eller hva du prøver å oppnå. Litt sånn "Hvor lang er en kabel?" og "Hvor lang kabel må man ha for å koble sammen disse to datamaskinene? Er det best med 3 eller 7 kabler?". "Kan denne enterprise serveren brukes for å lese facebook? Bør jeg velge 3 eller 5 års supportavtale? Det virker dyrt med support for 1 million i året" Og nå 10 år senere ser jeg deg igjen med slike tråder. Det sier jeg som egentlig ikke "henger her" på dette forumet engang. Jeg tenker du kanskje burde vurdert å utdanne deg innen telekom eller IT om du interesserer deg for slike ting, da kan du lære hvordan ting fungerer og hvorfor ting gjøres som de gjøres. Skoler vil da ha tilgang til alt mulig utstyr du trenger for å prøve deg på forskjellige målinger og kobling og sveising av fiber, utstyr å sette opp osv. Det er mye kjekkere det enn å bruke egne penger på å kjøpe utstyr til å eksperimentere med noe som heller ikke nødvendigvis kan brukes til noe praktisk fornuftig hjemme når det er ferdig. Det er isåfall en veeeeldig dyr hobby du har valgt deg, der du neppe vil ha mulighet til å få prøvd å jobbe med noen av de systemene du prøver å lese deg opp på. Du får sikkert mye mer utav å ta noe utdanning på det, enn å stille spørsmål her på forumet.
 8. Man må ha 3 av den. En man bruker til vanlig, en man har i reserve om den første blir ødelagt, og så må en annen montør ha den tredje i tilfelle man blir syk og den andre montøren må overta.
 9. Grunnen til at du har konnektoren, er av samme grunn som at du har RJ45 plugg på en Cat.6-kabel, og støpsel på PCen, og at du ikke lodder ledningene fast i hovedkortet. At den skal være lett å ta inn og ut når kabler må flyttes på. Mens sveising skjer for den delen som er fastmontert opplegg. Altså inn på panelet i et rack, eller uttaket du har på veggen hjemme. Nesten alt nytt av fiber idag vil være Singelmodus og da har du bare den minste på 9um. Kommer du borti noe multimodus så er det to forskjellige størrelser (50 og 62.5um). Meg bekjent kan du plugge sammen 50um og 62.5um konnektorer, men ikke sveise disse fibrene direkte sammen. At lyset sprer seg når det kommer ut av konnektoren er nok ikke noe som folk og montører trenger å tenke så mye over, og er nok en unødvendig detalj du henger deg opp i. Det ligger sikkert noe engineering med masse formler og fysikk bak hvordan ferrulen må være konstruert for å overføre lyset best mulig mellom fibrene. Men jeg tenker det blir opp til disse ingeniørene over oss igjen å finne ut av. Oss vanlige folk trenger ikke nødvendigvis å forstå alle detaljene rundt gravitet og kvantefysikk for å vite at regn faller ovenfra fra himmelen og treffer bakken. Og når det gjelder fiber så trenger vi bare å vite at sålenge vi bruker konnektorer som er ment å fungere sammen, så får vi ønsket resultat
 10. Da må du lese databladet for kabelen du tenker å bruke. Forskjellige kabler tåler forskjellig bøy og er konstruert for det miljøet det skal være i. Det forskjell på tykke kabler som ligger i rør i bakken, og tynne installasjonskabler som brukes innendørs. Fibertråden er som spaghetti. Du kan bøye den ganske mye frem og tilbake uten at den knekker. Men når den først knekker, da knekker den og du kan ikke bøye den tilbake. Før du bøyer den så mye at den knekker, så vil du se at du får litt tap i signalet, og at det stråler lys ut av bøyen. Mens hvis retter den ut igjen, så forsvinner tapet, og lyset slutter å stråle ut.
 11. Det er "ingen" profesjonelle fibermontører som terminerer fiber slik som i videoen du viser (lengre). Det er kun hvis man ikke har tilgang til sveisemaskin. Men de fleste montører som trenger å arbeide med fiber, har tilgang til dette. De aller fleste bruker idag pigtails (en ferdig plugg hvor det allerede er montert en fiberende ca 1 meter uten tykk ytterkappe) og sveiser denne fiberenden til kabelen som skal termineres. Pigtailen og skjøten skal deretter ligge på innsiden i en boks eller et panel så den beskyttes. Den er tynn og det er ikke meningen at dette skal slenge fritt rundt og "tulkes med" når ting er ferdig. Pigtails og patchekabler er to forskjellige ting og har to forskjellige formål. Pigtails er som nevnt over. En patchekabel er en ferdiglaget kabel med plugg i begge ender og tykk ytterkappe ment å kunne flyttes på, plugges inn og ut (av montøren). Typisk for å koble mellom switch og patchepanel, switch til switch, eller fra fiberuttaket hjemme og inn i fibersentralen.
 12. Hadde man tatt gjennomsnittet av den høyeste tilgjengelige hastigheten, så ville det nok ha vært mye høyere enn faktisk abonnert hastighet. Har man fiber eller koaks, kan de fleste få minst 500 eller 1000Mbit, og noen også 1250Mbit eller 10000Mbit. Men når man ser på hvem forbrukerne er, så er det ikke alle som abonnerer på det høyeste. I borettslag er det vanlig at en leverandør kanskje leverer en pakke med noe TV og 10Mbit bredbånd som standard til alle leilighetene, enten man vil ha det eller ikke. De som ikke bryr seg om internett, vil jo da beholde 10Mbit. Mens de som er mer interessert vil heller betale ekstra på hastigheter på kanskje 150, 300, 500, 1000, 1250Mbit, og noen også til og med 10000Mbit.
 13. TS: Kan jeg få lov til å spørre: Hva er det du prøver å oppnå? Hvor skal dette utstyret brukes, og mellom hva? Det virker for meg som at du har rotet deg inn på masse komplisert og dyrt datasenterutstyr i prisklasse 100.000kr++ som gjerne krever lisenser og et tiltenkt formål - for å løse en elementær oppgave som kanskje kan løses med noen helt enkle nettverkskort og Cat.6-kabler. Man trenger liksom ikke å bygge et japansk hurtigtog med togstasjon i hver ende mellom huset og butikken, når man like gjerne kan gå 1 minutt til butikken.
 14. Jeg har en Lenovo Legion Y530 laptop med 256GB NVMe SSD og en 1TB HDD. Plassen er litt knapp og jeg vurderer å oppgradere SSDen til en 1TB NVMe disk og kanskje også HDDen til noe større, men i første omgang ihvertfall SSDen Men jeg har lyst til å beholde "recovery"-funksjonen på den fremfor å installere med offisiell windows 10 fra microsoft (pga. drivere og lenovoverktøy osv). Om jeg slipper å reinstallere nåværende windows-installasjon så er det også en fordel, men er ingen krise hvis jeg må. PCen har ikke CD/DVD stasjon. Hvilket verktøy kan man bruke til dette? Det er bare 1 NVMe slot, så det er ikke mulig å klone med 2 NVMe disker i maskinen samtidig, men HDDen kan brukes som mellomlager. Jeg er også litt usikker på hvor recovery image ligger på laptopen. Går jeg inn på diskbehandling så ser jeg følgende i oversikten: Disk 0: "260MB OK (EFI-systempartisjon)" "Windows-SSD (C:\) 237GB NTFS OK (Oppstart, Sidevekslingsfil, Krasjdump, Grunnleggende datapartisjon)" "WINRE_DRV "1000MB NTFS OK (Gjenopprettingspartisjon)" Disk 1: "(D:) 931GB NTFS OK (Primærpartisjon)" Er det WINRE_DRV partisjonen på 1000MB som er recoverypartisjon? 1000MB virker så lite. Men dersom dette er recovery-partisjonen, kan jeg da bare sette i en ny fersk SSD, og klare å reinstallere windows ved å gjenopprette fra recoverypartisjonen uten noe ekstra styr, eller må den nye SSDen ha bootloader og slikt for at ting skal starte? Isåfall kan det fort være enklere å bare gjenopprette fremfor å beholde nåværende installasjon.
 15. Så alle realms er koblet sammen nå, og lager layers eller kombinerer etter behov? Jeg trodde det bare var innad i hver "battlegroup"
×
×
 • Create New...