Gå til innhold

Hvor mye strøm trekker ram-brikker?


Lyncs

Anbefalte innlegg

Jeg utvidet fra 8 til 32GB og etter en stund slo pc-en seg av og jeg fikk en melding om at et eller annet var overbelastet. Jeg slo den på igjen og etter en stund hørte jeg et skarpt smell og pc-en nekter å slå seg på etter det. Har testet strømforsyningen og den er OK.

Kan dette ha noe med minnebikkene å gjøre eller er det noe annet som kan ha forårsaket dette som f.eks en kortslutning pga. noe annet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Kakeshoma skrev (43 minutter siden):

Rundt 3 watt per brikke.

Helt sikker på at de ble montert ordentlig i sporet? Noe har nok kortsluttet om du hørte et smell. Kan være en sprengt kondensator eller smeltet kabel noe sted? Skulle tro det er noe man vil kunne se, men må kanskje av med deksler, kjølere osv.

Hvordan har du testet PSUen?

Målte spenninger. Viften går på den når jeg kobler den ubelastet til 220V men ikke når jeg setter hovedkablene på pc-en.

 

Lenke til kommentar
11 hours ago, Lyncs said:

Målte spenninger. Viften går på den når jeg kobler den ubelastet til 220V men ikke når jeg setter hovedkablene på pc-en.

Klassisk tegn på kortslutning. PSU har beskyttelse som stopper den fra å starte hvis den detekterer kortslutning eller overbelastning.

Man kan prøve å "jump starte" PSU med kablene tilkoblet men man risikerer da å gjøre vondt verre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...