Gå til innhold

Mobilforsikring for tenåringer -hvilken?


Anbefalte innlegg

Hvilken mobilforsikring anbefaler dere for en tenåring med tanke på knust skjerm, vannskade, andre skader, tyveri osv?
Eller å droppe forsikringen helt?

Det er snakk om å kjøpe en ny mobil til ca. 6000,- og vi kommer selvsagt også til å sette på skjermbeskytterglass og et bra etui, men ulykker skjer jo....
Elkjøp, Power og andre er jo alltid interessert i å prakke på deg slike forsinkringer ved kjøp av en ny mobil, men det er uklart hva som faktisk dekkes, om man må betale dyre egenandeler og slikt, så til slutt er vel spørsmålet om det er penger ut vinduet eller om det faktisk er noe som fungerer og gir en trygghet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ice mobilbytte er det jeg benyttet meg av nå sist, men det var på en Iphone 14 pro til en verdi av 15290,- som jeg ønsket å ha en forsikring på. Dette er en forsikring som varer i 30 måneder mens telefonen blir nedbetalt rente og gebyrfritt. Heller ikke krav om Ice som operatør unntatt når man bestiller telefonen.

Innboforsikringer vil jo også typisk dekke ulike skader på telefonen. Men her er det ofte flere vilkår som kan spille inn ved en skade, og egenandelen er også gjerne høyere.

Apple telefoner har jo også mulighet for å tegne applecare+. Som gir 2 år med forsikring. Virker egentlig som en ganske god deal. Dette bestilles bare fra telefonen etter man har satt den opp. Man har 60 dager på seg etter kjøp å legge til dette. 

Det er jo mindre risiko med en telefon til 6000,- sammenlignet med en telefon til 15290,- for eksempel. Det er ikke sikkert du trenger forsikring utover den dekningen du har igjennom innboforsikringen på en telefon til den prisen. Når den både skal brukes med deksel og skjermbeskytter er jo også risikoen minimert. Men ta en vurdering på hvor godt tenåringen din tar vare på tingene sine, og vurder risikoen for at en forsikring kan bli nyttig. 

Endret av Kron
Lenke til kommentar

Takk for tilbakemelding! Interessant at du nevnte iPhone, for det er faktisk en iPhone 11 vi er i ferd med å kjøpe.

Jeg ser at både Elkjøp og Power har noe som heter "Applecare services" -er det likt som "Applecare+" du nevnte? Har du eller noen andre som leser dette faktisk prøvd ut disse forsinkringene og kan se om de fungerer? Det er så mye "om og men" med diverse unntak i liten skrift med en del forsinkringsavtaler at når det kommer til stykket er det ikke så stort til hjelp. Godt poeng med innboforsikrig -skal sjekke ut nærmere hva det dekker av mobilbruk.

 

Lenke til kommentar

Det ser veldig likt ut. Vet ikke hvorfor det har ulikt navn. Sikkert noe som Apple selger igjennom tredjeparter, mens de selv selger applecare+. Kan være forskjell på prising og vilkår. Så det ville jeg kanskje undersøkt. Apple har veldig god service på dette, og er ikke preget av "liten skrift" som mye annet kan være. De ordner opp.

Lenke til kommentar

Og ett tips. Så lenge du er Talkmore kunde kan du få en iphone 11 til en pris av 4490,-. Om du ikke allerede er kunde så kunne du først ha blitt det. I stedet for å betale opp mot 6000 for den på Elkjøp. 

https://nettbutikk.talkmore.no/mobiltelefoner/ios/apple/apple-iphone-11-64gb-black-telenor-b2c-1

Er du ikke allerede kunde så lønner det seg først å bli kunde via verving eller en av metodene som gir velkomstbonus. F.eks. den via trumf. https://www.trumf.no/fordeler/talkmore/

Endret av Kron
Lenke til kommentar

Er ikke kunde hos Talkmore, men skal ta en nærmere titt på tilbudet.
Ser at det er 64GB modellen, og vi ser etter den med 128GB som foreløpig ikke er å kjøpe (forhåpentligvis kommer den inn om ikke så lenge).

Godt å høre at Apple sin mobilforsikring fungerer. Jeg skal undersøke vilkårene og sammenligne Elkjøp/Power sin variant og Apple sin egen.

Lenke til kommentar

Jeg foreslå å se gjennom deres Innboforsikring vilkår. Hos meg så er det skjermforsikring inkludert med noen egenadel, og hvis man oppgradere litt så blir det alt inkludert for hele familie. Begrenset til 2 ulykker i året.

Som helhet med flere i familie som har mobil, for min mening er det mer lønnsomst enn og kjøper forsikring på en annet sted.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...