Gå til innhold

Takk og farvel til Skandiabanken. Opphører 2. Mai 2023


plankeby

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
<generisk_navn> skrev (På 7.2.2023 den 14.29):

Jeg er mer engstelig for at sbanken går bort fra Apple Pay, for der er DNB ikke gode. De tilbyr Fitbit Pay, Samsung Pay og Google Pay, men ikke Apple Pay. Trolig fordi de ønsker å beskytte Vipps som angivelig skal komme med en in-store løsning, men det ser ut til å ta laaaang tid før de klarer å komme opp med noe som kan brukes.

Siterer meg selv her. Det gikk dessverre slik som fryktet...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bruk «Curve» det er gratis å bruke med intill 2 kort og du slipper å tenke på om banken støtter Apple pay eller ikke. I tillegg er det gunstige uttak i utlandet. Har brukt det nå i 1 år og kan ikke si noe negativt om det. Brukte selv Sbanken bare på grunn av Apple pay. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
16 hours ago, <generisk_navn> said:

Siterer meg selv her. Det gikk dessverre slik som fryktet...

Men den reelle årsaken er viktig å få med seg (står beskrevet i artiklen det ble lenket til) og sådan sett syns jeg det er positivt at DnB tar opp kampen mot Apple's konkurransevridende adferd - men så bruker jeg heller ikke Apple da, som nok gjør det enklere å være objektiv i denne saken. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, bo1e said:

Jepp som en som ikke liker å være mer enn absolutt nødvendig i apple sitt nedlåste og overprisede univers, så syns jeg det er veldig bra hver gang noen tar standpunkt mot praksisene de driver med.

DNB eier jo også Vipps da, så de har et insentiv til å ikke akseptere apple pay.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

DNB har egeninteresser som sikkert i en eller annen grad forklarer valget de gjør ja, det tviler jeg ikke på. Men de later ihvertfall som det først og fremst er Apple sin typiske isolasjonistiske praksis som de reagerer på. Det er bedre enn ingenting :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det som faktisk ER litt snodig er at hverken Vipps eller andre har laget en betalingsapp for Android som faktisk bruker NFC-brikken i disse enhetene. Om det er slik at det kun er Apple som låser inn sin NFC-brikke for andre enn sin egen løsning så burde det være fritt frem for å lage f.eks. Vipps InStore med NFC-basert betaling for Android-enheter?

Hvorfor har de ikke laget dette, mon tro?

Lenke til kommentar
bshagen skrev (31 minutter siden):

De får ikke tilgang til NFC-brikkene i mobilene

Argumentet DNB bruker er at de ikke får tilgang til NFC-brikken hos Apple, mens de får det hos Google, Samsung, Fitbit og Garmin. Derfor tilbyr DNB Google Pay, Samsung Pay, Fitbit Pay og Garmin Pay, men de nekter altså å tilby Apple Pay.

Om det stemmer som du sier betyr det at de ikke får tilgang til å lage egne løsninger for de fire sistnevnte, men at de lyver om dette?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...