Gå til innhold

Nei, kraftkrisen er ikke enkel å løse


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

https://www.energiogklima.no/nyhet/brussel/acer-vil-splitte-tyskland-i-flere-prissoner-kan-gi-billigere-strom-i-sor-norge
 

Sitat

Tyskland ber EU-domstolen stoppe Acers forsøk på å presse landet til å innføre flere prisområder for strøm. En oppdeling av det tyske kraftmarkedet kan gi forbrukerne i Sør-Norge lavere strømpris.

Norge følger ACER til punkt og prikke, mens andre setter seg selv først.
Ingen overraskelse der.

Lenke til kommentar
Simen1 skrev (På 25.1.2024 den 10:59 AM):

.. og hvor har de tenkt til å kjøpe gassen fra?

Ikke USA i alle fall. Så da blir det vel de landene vi ikke liker at arrangerer fotball vm da :)
Lurer på om de folkene som krever letestans i Norge skjønner de mulige konsekvensene.

 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Statkraft: Gamle vindparker kan øke produksjonen 40 prosent. Ved å oppgradere selskapets allerede eksisterende vindparker i Norge fra tidlig 2000-tall kan kraftproduksjonen økes med 40 prosent, ifølge Statkraft. – Dette kan gjøres med oppgraderinger som for eksempel nye og større turbiner og økt kunnskap om lokale vindforhold, sier Knut Fjerdingstad, pressekontakt i Statkraft (Montel).

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Jarmo skrev (1 time siden):

Dette kan gjøres med oppgraderinger som for eksempel nye og større turbiner

Merkelig å kalle det oppgraderinger. Jeg vil kalle det total riving og nybygging. Nye større turbiner trenger større innbyrdes avstand, nye anleggsveier, transformatorer, fundamenter, master, turbiner og blader. ALT må skiftes ut.

Men bortsett fra flisespikking på ordet oppgradering så er jeg enig i at det vil gi mer effekt og energi. Men for miljøets og økonomiens del tviler jeg på at det er lurt å gjøre før levetida på den eksisterende vindparken nærmer seg slutten.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Jarmo skrev (5 timer siden):

Den tyske opposisjonsleiaren, Friedrich Merz frå kristendemokratiske CDU, seier i eit intervju med den svenske avisa Dagens Industri at vedtaket om å avvikle kjernekraft var ein blunder og eit feilsteg.

https://www.nrk.no/vestland/tysk-opposisjonsleiar-kallar-avvikling-av-kjernekraft-ein-blunder-1.16734260

Jeg var i ferd med å lime inn samme nyheten fra Finansavisen.

Det tyske kjernekraftneiet blir vanskeligere og vanskeligere å forklare og opprettholde når nesten samtlige av Tysklands naboland nå er i ferd med å satse på kjernekraft. Kjernekraftulykker kjenner som kjent ingen nasjonale grenser, og Tysklands energiewende begynner å slite. Jeg er en sterk tilhenger av mer vindkraft i Norge, men en biltur i Nord Tyskland - der en ikke kan se mot en eneste himmelretning uten å se en vindmølle - blir endog i meste laget for meg.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Tyskland har for høy andel uregulerbar kraft. De planla regulering med russisk gass og vi ser jo hvordan det gikk. Kjernekraft er ikke like raskt regulerbar som gasskraft, men det er likevel sakte regulerbart i tillegg til å tilby en basis-produksjon i bunn.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Høyre kjører på som før:

Sitat

– En fortsatt sterk forbindelse til Danmark vil kunne sikre oss billig strøm fra danske og europeiske vindkraftverk når det blåser for fullt, noe som gjør at vi kan holde igjen vann i magasinene, sa blant annet Nikolai Astrup i Høyre til NTB.

https://energiwatch.no/nyheter/politikk_marked/article16796948.ece

Astrup prøver å selge samme løgnen som Statnett:

Sitat

Det er spesielt viktig fordi vi, på Senterpartiets vakt, styrer mot kraftunderskudd, mens landene rundt oss bygger ut ny kraft i et hurtig tempo, fortsetter han.

 

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
sk0yern skrev (15 minutter siden):

Høyre kjører på som før:

https://energiwatch.no/nyheter/politikk_marked/article16796948.ece

Astrup prøver å selge samme løgnen som Statnett:

 

Hvilken løgn?

Problemet er at norske politikere ikke leder, de lar seg lede av en gjeng noksakter som ikke vet forskjell mellom en kilowattime og en pose potetgull.

Strømprisene til forbrukerne er nå holdt i sjakk av strømstøtten, næringslivet kan neppe regne med mer strømstøtte enn den lille skvetten som ble gitt høsten 2022. Og vi går raskere og raskere mot et kraftunderskudd, hvor mange nye konsesjoner for utbygging av vann og vindkraft har Støre regjeringen behandlet og innvilget i de to over to årene de har sittet med makten? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...