Gå til innhold

Danmark tar grep. Nå skal de kvitte seg med gassen [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Endelig noen som har lest TU (eller tenkt selvstendig). Batterier er ikke en kostnadseffektiv måte å lagre varme til romoppvarming og tappevann. Her skal Danmark tydeligvis lagre vind og sol-energi i form av varmt vann, som så distribueres når behovet kommer. Veldig framsynt og godt tenkt! Fin måte å avlaste strømnettet og gjøre seg mindre avhengig av panikk-import når det plutselig slutter å blåse en stund.

Lenke til kommentar

De bruker de minst ressurskrevende først, ja. Solvarme til termiske lagre i bakken er jo det optimale til oppvarming. Disse løsningene vil nok også bli stadig mer konkuransedyktige på pris også, etter hvert som både gass og elektrisitet blir dyrere. Og hvorfor gå via el når sol brukes til varme? https://ramboll.com/projects/re/south-jutland-stores-the-suns-heat-in-the-worlds-largest-pit-heat-storage?utm_source=alias&utm_campaign=sun-storage

Endret av NERVI
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Det tok ikke mange månedene før planene ble endret.

Sitat

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

https://energiwatch.dk/Energinyt/Olie___Gas/article14144280.ece

Det er forskjell på retorikk og realitet ser det ut til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...