Gå til innhold

Billig og grei kikkert


Anbefalte innlegg

Hei😀

Ungene har nettopp klart å miste kikkerten min i gulvet, med det resultat at den er mer eller mindre ødelagt.

Ønsker meg en ny kikkert, men er usikker på hvor mye jeg skal legge i det? Bare stikke innom nærmeste biltema eller bestille bedre?

Bruk: kikke på fugler og naturen gjennom stuevindu(bor på landet) og på tur(sjelden😂)

Noen som har noen tips? Fant mest retrogreier på finn

Takk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Forrige post gav meg et godt tips, men er usikker på hvordan det er med bredden på kikkerter generelt. Jeg har et bredt ansikt og liker derfor en bred kikkert.

Så også på disse to:

https://www.clasohlson.com/no/Asaklitt-10x50-kikkert-/p/31-5485

Og denne

https://www.clasohlson.com/no/Nikon-Aculon-10x50-kikkert/p/31-5530

Og lurte litt på hva det er man får "ekstra". Har så lett for å bli litt større budsjett, men er usikker på om jeg trenger det til fugletitting?

Lenke til kommentar

En kan justere bredden mellom øynene på kikertene. Skulle tro at det er laget slik at der er nok avstand.

Pris og kvalitet hører nok ofte sammen. Kan forvente lysere og klarere bilde til høyere pris er.

Her har de testet Nikon Aculon 10x50 (A211):

Nikon ACULON A211 10x50 - binoculars review - AllBinos.com

Best binoculars 2021: Perfect for stargazing and skywatching | Space

Her en test av Focus Outdoor 10x42

Bästa kikaren 2021 » [ Vår topplista ] » Friluftslabbet

Lenke til kommentar

Ville ikke anbefalt å kjøpe en billig kikkert til 500-1000kr. De er som oftest ikke nitrogen-fylte eller vanntette, så det er et stort problem med dugg på disse. De er heller ikke veldig skarpe. Man får veldig mye mer kikkert når man gir 1500-2000kr. Focus og breitler har en del fint i den pris klassen. 

Lenke til kommentar

Var det 8x du hadde før kanskje.

Her er noen linker som diskuterer for fordeler og ulemper med 8x42 vs 10x42. Det virker som om det er mest fordeler med 8x42, men om en skal se på små ting på lang avstand og en ikke trenger å se så mye i gangen så kan det være at 10x42 er bedre likevel. 8x42 har derimot en fordel ved at du ser større område og mer lys kan brukes av pupillen så bedre i lite lys.

Vortex Viper HD Review in 2021 (ALL Sizes) - World Birds

10x42 Binoculars for Bird Watching? (bestbinocularsreviews.com)

8x42 vs 10x42 Binoculars - Which is Best? | Best Binocular Reviews (bestbinocularsreviews.com)

Lenke til kommentar

Hadde 12x50 fra før, og dessverre ingen mulighet til å teste i butikk. Har lest alle de postene. I Norge er de ikke like enige. Mulig det har noe med bruken å gjøre? I USA bruker de den enten til jakt eller fugletitting, og da er det å lokalisere dyret som er viktig, ikke å se på det. Men poengene står, så er utrolig usikker 😁

Lenke til kommentar

Ser at det snakkes om at på 12x så begynner det å bli vanskelig å hånd holde. Så jeg tenker at 10x er det optimale valget for å kunne se best mulig det en ser på. Også synes jeg sitatene under forklarer dette med at 10x er best men for noen kan 8x heller velges:

Choose an 8x42 if:
The field of view, image stability, eye relief, and low light performance are critical, I would suggest opting for an 8x42mm binocular.

Choose a 10x42 if:
However if you do the majority of your birding with binoculars in open areas, under good light and sometimes over longer distances then in my opinion you may just be better off choosing the 10x42 configuration.

Lenke til kommentar

Takk for gode råd Svein m. Jeg heller mot 10 ja. Da jeg heller vil studere det jeg ser på nøye, selv om kanskje ikke forskjellen er så stor?

Skal få låne meg en gammel variant av den jeg ønsker å kjøpe, så da får jeg vel se om det er grei(selv om jeg ikke får testet 8).

Blir nok fornøyd uansett 😀👍

Lenke til kommentar

Det må jeg innrømme at jeg ikke tenkte på. Og et meget godt poeng. Alle sier meg, de på butikkene og, at jeg burde kjøpe 8, men tror forskjellen blir for stor som du sier, og når jeg spør de i butikken hva de bruker, så svarer de 10😂

Forskjellen på min gamle og nye er natt og dag. Både mtp vekt og størrelse

Lenke til kommentar
Gjest Baardsen skrev (På 6.11.2021 den 10.36):

Er du sikker på at kikkerten er ødelagt? Hva med å laste opp et bilde eller to. "Retrogreier" er som regel mer holdbart enn de billigkikkertene de selger nå til dags. Gå heller for en klassisk design de tåler som regel en trøkk. 

Høyre og venstre side er ikke lenger lik. Dette skjedde som sagt ved at ungen mistet den fra 30 cm høyde, så kjøper nå en kikkert som tåler fall fra vesentlig større høyder og fantastisk garanti! Og tror dette var en gammel BILLIGkikkert, så kaster den ikke, men gidder ikek fikse nå

Lenke til kommentar
48 minutes ago, rakk1 said:

Høyre og venstre side er ikke lenger lik. Dette skjedde som sagt ved at ungen mistet den fra 30 cm høyde, så kjøper nå en kikkert som tåler fall fra vesentlig større høyder og fantastisk garanti! Og tror dette var en gammel BILLIGkikkert, så kaster den ikke, men gidder ikek fikse nå

Hei. Jeg har selv en kikkert som har samme problemet med at det ikke lenger er "likt". Det er en billigkikkert som gikk i bakken og ble rett og slett skjev etter dette. Jeg kan bruke litt krefter for å få fram fokuset men den vil aldri bli som ny igjen. En annen ting er at det kan være noe mye enklere å fikse. De to okkularene helt fremme på kikkerten er skrudd fast med innvendige gjenger og her er det meget mulig at det ene okkularet har gått ut av posisjon, noe som vil tilsi et uklart fokus. Det er bare å studere hvordan de sitter fast på resten av skroget og om det finnes noen skjevheter. Er dette tilfellet er det veldig enkelt å fikse men krever endel nøyaktighet for å skru riktig på plass/spore inn på gjengene. Har kikkerten plastgjenger kan det være verre, men som regel så har kikkerter metallgjenger.   

Endret av Gjest Baardsen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...