Gå til innhold

Sjeiken som passer oljefatet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jan Mobergs kommentarer om Ola Borten Moe og norsk olje- og gassnæring burde diskvalifisere Moberg som TUs redaktør - makan til virkelighetsfjernt vås. Der finnes i verden i dag 1200 mill biler, hvorav 1/4 er tungtransport, 25000 store fly, og et stort antall skip på havene - alt drevet med petroleum. Unntaket er 4,5 mill elbiler. Tror Moberg at et eneste av disse vil tas ut av drift om Norge legger ned sin oljeproduksjon? Klimahysteriet i landet vårt er skremmende.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Dette er rimelig skivebom fra TU. Abs legitimt å stille spørsmål vedrørende klimapolitikk, spes den lokale, og som vanlig særnorske, der vi skal redde verden. Det vil ikke skje, ikke her heller.

Når det gjelder at utslippene skal telles der de skjer, OK, men da må den norske skogen og den CO2 reduksjon den representerer også telles med etter samme prinsipp. Med den inn i regnskapet er Norge pt i praksis CO2 nøytral allerede. Vi kunne hatt en "utslipps-fri" energikilde i vår vannkraft, men her kopler de oss til Europa med utenlandskabler. Vi får dermed den europeiske strømmiksen i nettet vårt hvor ca 80% er fra kull olje gass kjernekraft, ref NVE varedeklarasjon på norsk strøm. Det er strømmen vi fyrer med, kjører våre sterkt naturødeleggende elbiler på, bruker opp sjeldne jordarter i et rasende tempo, og som vi skal elektrifisere sokkelen med. Drive batterifabrikker mm .

Om noen år har vi følgende samtale rundt bordet: "tenk, på begynnelsen av 2000-tallet måtte vi lade bilene våre. Det finnes visst nok noen slike veteranbiler igjen, men de går ikke å kjøre fordi batteriene er ødelagt, - å produsere nye batterier er streng forbudt, litium+ andre sjeldne jordarter var det visst". "Nå som all oljegass kull produksjon er slutt har vi ikke råstoff til bla å bygge noe særlig lengre. eks vindmøller, epoxyer.

Isolasjonsmaterialer til kabler strømnettet, trafoer. PCer, mobiler, lista er uendelig lang"

Lenke til kommentar
Del skrev (3 timer siden):

Det er påfallende hvordan de som ønsker å ensidig avvikle petroleum i Norge går etter mannen istedet for ballen. Når da i tillegg det som påstås er beviselig feil, så må man spørre seg. Hva skyldes denne kollektive selvskadingen?

Det er godt at noen i Norge har mot til kritisere Ole Borten Moes ekstreme uttalelser. Jeg har synes SP har veldig mange gode politiske saker, men Ole Borten Moe er fullstendig uspiselig for meg og en skamplett på partiet (av mange forskjellige grunner).

Endret av Ketill Jacobsen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Ketill Jacobsen skrev (1 minutt siden):

Det er godt at noen i Norge har mot til kritisere Ole Borten Moes ekstreme uttalelser. Jeg har synes SP har veldig mange gode politiske saker, men Ole Borten Moe er fullstendig uspiselig for meg og en skamplett på partiet (av mange forskjellige grunner).

For all del, om du finner ham uspiselig så er jo det bare slik det er. At noen tar et kritisk blikk på ham er også helt flott, ikke første gang en politiker blander roller, og det er problematisk. Men artikkelen vi diskuterer bruker stråmann-argumentasjon. SP er tydelige på at de ønsker å redusere utslipp i Norge og på norsk sokkel såvidt jeg vet. At deler av Europa trenger gass for å kutte ut kull er likevel relevant, og bør håndteres med litt mer ryddighet. Den bokstavtro tolkningen av en setning fra FN minner mest om visse religiøse retninger.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Moberg later til å mene at Norge skal holdes ansvarlig for utslippene som eksportert olje forårsaker. Det er jo et interessant prinsipp. Da må vel Sverige holdes ansvarlig for utslippene som eksporterte svenske biler leder til? Dette innebærer selvfølgelig at utslippene blir regnet med flere ganger, men bonusen blir jo at vi kan boltre oss med ekstra heftig selvpisking.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...