Gå til innhold

For de som vurderer iPhone SE...velg noe annet!


Anbefalte innlegg

Mitt tips er å overse denne modellen.
Pappa kjøpte en iPhone SE 2020 i sommer. Fotokvaliteten er meget skuffende. Jeg får en følelse av at de fleste andre mobiler på markedet som koster 3.000 - 5.500 knuser iPhone SE på foto.
Vi kommer til å skaffe annen mobil til han.

Så velg heller noe annet, eller gå opp til en dyrere iPhone.

Endret av hoodoo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Telefonen er over 1 år gammel, og er i budsjettklassen. Den fikk veldig gode skussmål når den ble lansert, for hvor mye den leverte for pengene. Men ja, det finnes telefoner med bedre kameraer. Men Ikke mange i samme prisklasse. Det ser ut som at kameraet er helt greit i forhold til prisen, og at det ikke er noen andre telefoner i den prisklassen som leverer så mye mer.

https://www.dxomark.com/rankings/#smartphones-mobile

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Er den så dårlig da? Jeg har brukt en slik i ca 4 mnd og må si jeg synes den er riktig så bra. Den er kompakt, rask, bra nok skjerm pg kameraet er bedre enn det meste annet i samme prisklasse. Ikke mange Androidtelefoner til 4000 som kan skryte av 4K opptak i 60 fps som også blir skikkelig bra.

Dessuten er det veldig få mobiler som er så kompakte noe jeg tror er viktig for de fleste som kjøper en sånn. Neste iPhone på stigen er jo en iPhone 12 Mini til rundt 3000 kr mer, og den har mye den samme innmaten.

Jeg synes den ikke er noe å «styre unna», men vi har vel forskjellig mening og det er greit.

Endret av Sharpings
Lenke til kommentar

Det innebyggede kamera på den originale iPhone SE (2016) er faktisk mye bedre enn Xperia XZ Premium (2017 modell med 4K skjerm og verifisert factory kamera) i egne tester. IPhone SE (2016) har mer eller mindre samme kamera som i iPhone 6 fra 2014.

Kamera på original iPhone SE har faktisk blitt brukt til å spille inn film (med ekstern optikk og grip). Det Apple har gjort før i alle fall har vært temmelig optimalt heller enn å absolutt øke megapixelnivået så høyt at alle pixlene blir tilnærmet elendige fra sensor uten haugevis med firmware-behandling (typisk Android) heller enn å optimalisere pixel-antallet for en god blanding av lysfølsomme nok pixler (typisk Apple). En har bittesmå sensorer så det er galskap å tyne ut mest mulig megapixler, men folk flest kan for lite om dette og går heller for luftig markedsføringspjatt. Riktig nok har veldig mye blitt bedre over tid, men markedsføringen av mobilkamera er jo tidvis sånn at en skulle tro det var reklame for RED proffutstyr.

Nå er vel iPhone SE 2020 ikke en modell de ønsker skal få for stor markedsandel på bekostning av de dyrere modellene, så mulig det er derfor de må gimpe den på noen områder.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...