Gå til innhold

Vurderer du gratisprøve på AWS? Du kan bli sittende med regninga hvis du ikke følger med


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

At AWS sender regning dersom man overskeider gratiskvoten kommer ganske klart fram av informasjonen når man registrerer en konto som kvalifiserer til en gratisprøve. Man oppfordres også til å etablere varsling for høyere forbruk enn ventet slik at man får beskjed umiddelbart og ikke først når det kommer en regning som er større enn ventet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så historien er egentlig "signerte seg opp for løpende abonnement og glemte å avslutte før første faktura". Dette er jo slik enhver abonnememtsløsning som tilbyr gratis prøveperiode fungerer.

Sliter med å se noe annen nyhetsverdi enn at Amazon var ekstremt greie som sa det var greit at han ikke betalte ...

  • Liker 2
Lenke til kommentar
(not the real) Dr. Bombay skrev (4 timer siden):

Så historien er egentlig "signerte seg opp for løpende abonnement og glemte å avslutte før første faktura".

Nå kjenner jeg ikke akkurat denne saken, og "AWS Free Tier" er betegnelsen på en ganske stor og variert samling tilbud. Noen av den er "evigvarende" i form av at bruken av en tjeneste må overstige et visst nivå før AWS begynner å fakturere. Andre tilbud er tidsbegrensede og brukes ofte i forbindelse med kurs, opplæring eller utprøving av en tjeneste. Å opprette og opprettholde en AWS-konto koster ingen ting, men når du oppretter tjenester eller reserverer ressurser i skyen kan taksameteret begynne å gå (eller løpe).

Det lønner seg å etablere varsling av det forbruket du vil få regning på, og varslingsfunksjonen kan settes opp slik at den automatisk stopper tjenestene dine.

Lenke til kommentar

  

On 6/28/2021 at 8:52 AM, (not the real) Dr. Bombay said:

Så historien er egentlig "signerte seg opp for løpende abonnement og glemte å avslutte før første faktura". Dette er jo slik enhver abonnememtsløsning som tilbyr gratis prøveperiode fungerer.

Google, Microsoft og Oracle har prøveperiode og/eller gratis-tilbud hvor det ikke påløper kostnader før du aktivt oppgraderer kontoen til betalt abonnement. Amazon er eventuelt den eneste av de store skyleverandørene hvor du risikerer å betale for overforbruk på en gratis-konto. Akkurat det kan det jo være greit å være klar over.

Endret av Roy Olsen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...