Gå til innhold

Roy Olsen

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

458 profilvisninger

Roy Olsen sine prestasjoner

28

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ja, men da er vel alle enige om at Azure tar betalt for stansede maskiner. Hva som er peanøtter her kan sikkert diskuteres. Terraform provideren til Azure støtter eksempelvis ikke deallocate, dermed må man eventuelt vedlikeholde egen kode bare for dette, med potensielle komplikasjoner. Jeg har folk på jobb 14 timer i døgnet på hverdager, så differansen mellom deallokering og 1y reserved instance er vel bare 10-15%. Om du bare stanser i helgen er det antagelig ingenting å spare. Hovedproblemet er kanskje likevel ressursene som tar svært lang tid, slik som SQL Server Managed Instance. Edit> Kommentarfeltet til Digi oppfordrer ikke til gjennomlesning av alle tidligere innlegg. Man svarer gjerne på innholdet i artikkelen, ikke kommentarene.
  2. Det fungerer dårlig å tenke at man skal starte og stoppe labben i takt med arbeidsdagen i all den tid det tar tre timer å provisjonere en SQL Server i Azure. Dette er også ofte den dyreste komponenten i oppsettet, gjerne rundt 20.000 i måneden for en liten databaseserver med god ytelse. Dessuten tror jeg Microsoft normalt tar betalt for stansede VMer (i motsetning til flere av konkurrentene). Da kreves det god automasjon for å spare penger. I praksis blir det gjerne rimeligere å kjøpe «reserved instance» som gir betydelig rabatt på kontinuerlig tjeneste mot at man forplikter seg for et år eller mer.
  3. I Stavanger-området er det meget mulig å få rundt 1 ms responstid for Norway West og under 8 ms for Norway East. Hverken 18 eller 14 ms kvalifiserer som «lav responstid», uten at jeg vet hvordan eller fra hvor Digi måler dette.
  4. Er det ikke nettopp det som har skjedd, da? Dersom vi snakker om så mange år uten reaksjoner, kan det høres ut som om ledelsen ikke har evnet å ta styring på et tidlig tidspunkt.
  5. Tja. Hvem bryr seg egentlig om skjermkort nå? Jeg har en 3090, men strømmen er jo alt for dyr til å faktisk bruke den stasjonære PCen.
  6. Jeg savner først og fremst elementære sikkerhetsfunksjoner som gjør det forsvarlig å bruke reMarkable i ulike sammenhenger. Eksempelvis er det ikke implementert noe så enkelt som å blanke skjermen når enheten settes i ventemodus og skjermlås med pinkode er aktivert. Det som tilbys av sikkerhet både på enheten og skytjenestene fremstår som fullstendig utilstrekkelig for bruk i virksomheter.
×
×
  • Opprett ny...