Jump to content

Peccable

Medlemmer
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

54 :)

Recent Profile Visitors

371 profile views
 1. Aner ikke hva de har gjort her, men det går fint an å behandle tre slik at det tåler fukt. Epoksy f.eks. Men på et tidspunkt må man kanskje kalle det en trefiber-armert plastramme.
 2. Man drar ikke til Mars for å løse energi eller plass-problemer. Det er for de grunnleggende menneskelige behovene: utforskning, vitenskap og oppdagelse*. I tillegg gir det en viss asteroide redundans for biologisk liv. *ikke grunnleggende behov for alle mennesker, kanskje, men mange av oss.
 3. Er del forskning som viser at store vindparker kan påvirke været nedstrøms. For eksempel ved å utløse regnfall som ellers ville skjedd ved en fjellside. Vet ikke om Bergenserene vil klage på mindre regn, men litt dumt hvis man bygger masse vindkraft til havs, og så oppdager man at totalt sett blir strømproduksjonen lavere pga mindre regn på land..
 4. Dette har selvsagt TU gjort en nøye vurdering på. En seriøs avis gjør selvsagt grunnleggende journalistisk arbeid og ville aldri latt seg bruke som talerør for russisk propaganda. /s
 5. Ser ut som de traff "noe" ca 100 meter i fra artilleriet. Men har Russerne i det hele tatt droner som kan gjøre live rekognisering? Jeg mener, av de som ble skutt ned og inspisert var hovedsakelig satt sammen av importerte consumer producter og duct-tape...
 6. Har samme erfaring. Og i tillegg, øker man farten med 20% så øker skadepotensiale (kinetisk energi) med over 40% - klart høyere fart gir mere skader når man først krasjer. I tillegg har man mindre tid til å reagere, så det er nærliggende å tro at det også kan gi flere ulykker, i alle fall der hvor veiene er uegnet for høy fart.
 7. Håper man også kjører noen simuleringer for å finne ut hvordan en stor park med vindturbiner til havs påvirker nedbørsmengden på land. Lite vits med havvind hvis det medfører tomme vannkraft magasiner på fjellet..
 8. Gassmarkedet er globalt, det er en viss treghet, men tetter du igjen ett sted flyter det bare mer andre steder. Så hvis det skal være noe annet enn kortsiktig effekt må kutt av russisk gass skje ved å erstatte den med ikke fossile kilder. Ellers går vinningen opp i spinningen. Vi må også huske på at russland følger med. De kan velge å stenge kranene, og det vil de kanskje gjøre i forkant hvis de tror det er sannsynlig med et importforbud. Det er imidlertid ikke gjort i en håndvending, de må finne et annet sted å sende gassen og sette opp infrastruktur for dette (å plugge igjen brønnen er uaktuelt, da brenner de nok heller opp gassen).
 9. Et alternativ for de som er avhengige av russisk olje og gass er å legge på en kraftig avgift på all kjøp som går direkte til å støtte Ukraina.
 10. Man kan ikke forhandle med noen som ikke holder avtaler. Historien har vist oss at despoter som Putin ikke stopper før de blir stoppet. Og prisen for å stoppe han øker hver dag.
 11. Volvo - et solid Svensk varmerke som lover kvalitet og trygge biler. Synd at det har havnet halveis oppi lomma på Kinesiske myndigheter.
×
×
 • Create New...