Jump to content
Kryptodebunker

Kryptovaluta mining med skjermkort diskusjonstråd.

Recommended Posts

Har 3060 begrensning på equihash også med riser? Ganske god profitt på mining av aion ser jeg.

Share this post


Link to post
Sarasin skrev (2 timer siden):

Jeg får ikke mer enn +1450 på minnet, hvordan gjør du det? :)

 

Hvilket kort? Er vel ikke alle kort som kan gå like høyt.

Share this post


Link to post

Hei har et problem angående miningriggen  jeg har prøvd å bygge, får ikke opp bios... Noen som er mer kompetente enn meg som kunne sett på saken? La ut innlegg på maskinen fungerer ikke, bare slett om dette ikke er lov å legge ut i tråden.. Legger ved bilde så kan dere se riggen hvertfall. 

6CF38C67-95C6-4140-8C81-B48ECFA294E4.jpeg

Share this post


Link to post
Htc one fanboy skrev (11 minutter siden):

Hei har et problem angående miningriggen  jeg har prøvd å bygge, får ikke opp bios... Noen som er mer kompetente enn meg som kunne sett på saken? La ut innlegg på maskinen fungerer ikke, bare slett om dette ikke er lov å legge ut i tråden.. Legger ved bilde så kan dere se riggen hvertfall. 

6CF38C67-95C6-4140-8C81-B48ECFA294E4.jpeg

Booter den men ikke bilde? Lys/feilmeldinger hk? Ser du noe når du kobler til skjerm eller bare svart? Kryssjekka komponenter i annen pc? At gpuer virker, psu, cpu etc? 

Kan du liste opp specs? 

Edited by Cowboystrekk
  • Heart 1

Share this post


Link to post
Cowboystrekk skrev (1 minutt siden):

Booter den men ikke bilde? Lys/feilmeldinger hk? Ser du noe når du kobler til skjerm eller bare svart? Kryssjekka komponenter i annen pc? At gpuer virker, psu, cpu etc? 

Kan du liste opp specs? 

Specs; ryzen 5 3600, rog strix b450-f, rm850x, Hyperx 3200 MHz, Kingston a2000, rx6700xt. 

Får ikke kryssjekket komponenter da jeg ikke har annen stasjonær pc her jeg studerer, derfor dette er ganske ergerlig. Legger til tekst fra annet innlegg under observasjoner /hva jeg har sett her;

Hei, får ikke bootet pc, ene rambrikken er gjerne defekt da RGB ikke lyser. Med riserne går viftene i skjermkortene på, men ikke dersom jeg har de på motherboardet. 

Feilmelding fra motherboard lyser oransj når jeg prøver å boote den opp, men får ikke opp bios på pc-skjermen, har prøvd både innplugg fra gpu og motherboard. Av de har jeg har spurt, så skal alt være riktig installert. 

Kan merkes at første feilmeldingen fra motherboardet var rødt, oransjt så hvitt, men det var da med riserne. Rødt tyder på at cpu er defekt uten at jeg er ekspert på dette, derimot skal det ikke lyse oransj fra motherboardet, ifølge bruksanvisningen.Har merket komponentene i riggen i dette innlegget. 

Har prøvd å bytte plasseringen på ram -sticksa, samt hard reset på bios. I tillegg til (som tidligere nevnt) tatt gpu fra riser til motherboard. 

Share this post


Link to post
Htc one fanboy skrev (4 timer siden):

Hei har et problem angående miningriggen  jeg har prøvd å bygge, får ikke opp bios... Noen som er mer kompetente enn meg som kunne sett på saken? La ut innlegg på maskinen fungerer ikke, bare slett om dette ikke er lov å legge ut i tråden.. Legger ved bilde så kan dere se riggen hvertfall. 

6CF38C67-95C6-4140-8C81-B48ECFA294E4.jpeg

CPU din har ikke innebygget skjermkort. Skjermen din må kobles til skjermkort ikke hovedkortet. 

  • Like 2
  • Heart 1

Share this post


Link to post
7 hours ago, kremt said:

Har 3060 begrensning på equihash også med riser? Ganske god profitt på mining av aion ser jeg.

Kun ethash så vidt meg bekjent.

 

Har folk trua på at developer driverne som unlocker RTX 3060 etterhvert kommer til Linux? Virker veldig på overflaten veldig stuk og manage multikort rigger i Windows kontra HiveOS som er en drøm.

Share this post


Link to post

Er det noen som har bestilt disse metallriggene fra iwill som kan sende tegning/byggesett-instruksjon til meg på pm, evt legge ut link her? Skulle gjerne hatt mål (har en kompis som har tilgang på verktøy og maskiner, tenker at vi skal bygge litt :) )

Share this post


Link to post
Neonex skrev (1 time siden):

Er det noen som har bestilt disse metallriggene fra iwill som kan sende tegning/byggesett-instruksjon til meg på pm, evt legge ut link her? Skulle gjerne hatt mål (har en kompis som har tilgang på verktøy og maskiner, tenker at vi skal bygge litt :) )

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
11 hours ago, Dragonlove said:

Hvilket kort? Er vel ikke alle kort som kan gå like høyt.

MSI 3060 Gaming X 12gb

Share this post


Link to post

Har du prøvd med piltastene på tastaturet for å få mer enn 1450?

Bare trykk med musa der hvor slideren er også bruker du pil mot Høyre for å gå høyere.

Edited by Dragonlove
  • Innsiktsfullt 1

Share this post


Link to post
19 minutes ago, Dragonlove said:

Har du prøvd med piltastene på tastaturet for å få mer enn 1450?

Bare trykk med musa der hvor slideren er også bruker du pil mot Høyre for å gå høyere.

Herregud, så enkelt var det jo... Trodde jeg hadde satt den på maks. Takk! Mulig jeg valgte å gå ned pga stale shares, jeg husker ikke. Må det forresten være en viss sammenheng (les: ikke for stor avstand) mellom Core clock og memclock?

Kjører nå 2 x 3060 med core -200, mem +1500, pl 70, fanspeed fast på 30. Får da 101.3x MH/s på de to kortene som betyr ~50.65 MH/s per kort. Må jo sies å være greit det :)

Edited by Sarasin

Share this post


Link to post
Pc Lynet skrev (7 timer siden):

CPU din har ikke innebygget skjermkort. Skjermen din må kobles til skjermkort ikke hovedkortet. 

Har prøvd det også, da fikk jeg bare opp et oransje lys på motherboardet (ikke det røde eller hvite). Tyder på bios-feil ifølge andre forum, da det kommer oransj lys istendenfor gult som det egentlig skal komme ved bios-feil. Skal prøve å oppdatere biosen ved bruk av minnepinne når jeg kommer hjem, men om det ikke går har jeg ikke så mange alternativer...

Er det av betydning at ene Ram-sticken var DOA? Kan vel også muligens være en defekt dim-slot? 

Share this post


Link to post
Sarasin skrev (7 minutter siden):

Herregud, så enkelt var det jo... Trodde jeg hadde satt den på maks. Takk! Mulig jeg valgte å gå ned pga stale shares, jeg husker ikke. Må det forresten være en viss sammenheng (les: ikke for stor avstand) mellom Core clock og memclock?

Kjører nå 2 x 3060 med core -200, mem +1500, pl 70, fanspeed fast på 30. Får da 101.3x MH/s på de to kortene som betyr ~50.65 MH/s per kort. Må jo sies å være greit det :)

Er innafor det 🙂

Share this post


Link to post
Htc one fanboy skrev (1 minutt siden):

Har prøvd det også, da fikk jeg bare opp et oransje lys på motherboardet (ikke det røde eller hvite). Tyder på bios-feil ifølge andre forum, da det kommer oransj lys istendenfor gult som det egentlig skal komme ved bios-feil. Skal prøve å oppdatere biosen ved bruk av minnepinne når jeg kommer hjem, men om det ikke går har jeg ikke så mange alternativer...

Er det av betydning at ene Ram-sticken var DOA? Kan vel også muligens være en defekt dim-slot? 

Bare bruk den ram sticken som ikke er ødelagt. Du bør også prøve den i alle 4 slots koble til kun ett skjermkort av gangen rett i hovedkortet.

Share this post


Link to post
2 minutes ago, Htc one fanboy said:

Har prøvd det også, da fikk jeg bare opp et oransje lys på motherboardet (ikke det røde eller hvite). Tyder på bios-feil ifølge andre forum, da det kommer oransj lys istendenfor gult som det egentlig skal komme ved bios-feil. Skal prøve å oppdatere biosen ved bruk av minnepinne når jeg kommer hjem, men om det ikke går har jeg ikke så mange alternativer...

Er det av betydning at ene Ram-sticken var DOA? Kan vel også muligens være en defekt dim-slot? 

Om du tar ut alt som ikke trengs, lar én ramstick stå igjen (prøv alle slottene), kommer du til bios da? Jeg sleit med rambrikker som sto "feil" for HK av en eller annen grunn, og med feil XMP-profil satt i bios. Kom ingen vei. Dersom du kan resette bios med enten jumper eller knapp bak, så kan du jo prøve det også :)

Share this post


Link to post
Pc Lynet skrev (11 minutter siden):

Bare bruk den ram sticken som ikke er ødelagt. Du bør også prøve den i alle 4 slots koble til kun ett skjermkort av gangen rett i hovedkortet.

 

Sarasin skrev (9 minutter siden):

Om du tar ut alt som ikke trengs, lar én ramstick stå igjen (prøv alle slottene), kommer du til bios da? Jeg sleit med rambrikker som sto "feil" for HK av en eller annen grunn, og med feil XMP-profil satt i bios. Kom ingen vei. Dersom du kan resette bios med enten jumper eller knapp bak, så kan du jo prøve det også :)

Har prøvd å resette bios, men til ingen nytte. Kan prøve å bare koble til en rambrikke, og et skjermkort når jeg kommer hjem, skal prøve å få lånt en DP-kabel framfor HDMI av en kompis. 

Om dere skulle returnert en del (i tillegg til rambrikken hvor den ene var defekt), hadde dere først prøvd CPU eller motherboardet? har heller ikke motherboardspeaker så får ikke høre systemlyden på om den faktisk booter. Virker dog ikke som det hadde utgjort en forskjell. 

Share this post


Link to post

Litt vanskelig å si spesifikt, egentlig. Det "enkleste" er å feilsøke med å teste de forskjellige komponentene i andre maskiner der man vet hva som fungerer, men det er ikke alle som har mulighet til det, akkurat 😕 Jeg ville vel først og fremst tenkt hovedkortet, men prøv disse tingene med rambrikker først. Uansett - restart maskinen 10 (+) ganger etter at du ikke får loadet, det hender BIOS har bygd inn en automatisk "reset" på overklokking (som XMP faktisk er).

Håper det løser seg! :)

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...