Jump to content
nyttmedlem

Stålampa lyser ikke

Recommended Posts

Hei

Stålampa lyser ikke. Altså det er snakk om ei stålampe med leselys. Leselyset det lyser, men ikke den øverste lampa. Jeg har tatt og sett på lysrøret i den øverste lampa. Kan ikke se at den har gått. Jeg legger ved bilde av lysrøret så dere og kan se om dere ser symtomer på om den er gått

Hvis det ikke er lysrøret som er gåen så kanskje det er en sikring som er gåen? I dag målte jeg med det instrumentet jeg har lagt med bilde av. Det lyser for 230V i instrumentet. Dog var det litt rart at det lyste det samme om lampa var skrudd av. Hvis det ern en sikring som er gåen, skulle det da ikke komme strøm til den øverste lampa?

Legger ved noen bilder her, så kanskje noen kan gi meg noen tips om hva jeg skal sjekke

Hvis noe av det skriver ikke gir mening, så ha meg unnskyldt, jeg er ingen eletrikter (dog ville bli det når jeg var guttunge)

IMG_2809.JPEG

IMG_2810.JPEG

IMG_2811.JPEG

IMG_2812.JPEG

IMG_2813.JPEG

IMG_2814.JPEG

IMG_2815.JPEG

IMG_2816.JPEG

Share this post


Link to post

Bare sånn for å starte fra begynnelsen. Du har selvsagt prøvd en ny pære ikke sant? Altså før du begynner å demontere lampen og bevege deg borti 220V.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Dette er litt flaut. Jeg var sikker på at pæra ikke var gåen. Men det var pæra som var gåen. Skifta den nettopp. Var litt rart, da den gamle ikke hadde tegn jeg kunne se på at den var ødelagt. .

Share this post


Link to post

Du mente kanskje at siden glødetråden ikke er brutt, så burde den virke. Jeg har også opplevd det samme. Tråden er hel, men pæra virker ikke. Så jeg regner med at det er andre deler i en pære som kan bli ødelagt. Det kan virke litt kjipt og surt å bruke penger på en ny pære når man ikke vet om det er lampa eller pæra som er ødelagt, men det er aldri dumt å ha en reservepære liggende uansett. I verste fall kan man prøve å selge den på finn.no for 70% av verdien, hvis det er lampa som er ødelagt og man vil kjøpe en annen type lampe og den er for dyr å reparere.

Edited by Taurean

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...