Jump to content

nyttmedlem

Medlemmer
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Skjønner, tror vi må gå ut i skogen igjen.
 2. Hadde det vært et rådyr hadde jeg ikke blitt skremt.
 3. Der vi bor på Flatåsen i Trondheim og der ser vi av og til rådyr i skogen. Men dette var ikke rådyr. Den hadde hodet til en elg. Kunne lett se at det ikke var rådyr.
 4. Nei, mener det var elg. Den var mye større enn et rådyr også
 5. Hei Gikk en tur i skogen rundt Granåsen i Trondheim sammen med min sønn i dag. Vi bestemte oss for å ta en liten sti som det sjelden går mennesker på. Etter en stund kom vi til ett flatt område og ca 20 meter foran oss satt en elg i lynget. Jeg ble litt nysgerrig på om dette kan være ku eller okse. Den hadde gevir tror jeg. Den hadde noe som "sto rett opp mellom ørene", som en slags krone mellom ørene. Men når jeg googler elggevir så finner jeg aldri den har noen krone mellom ørene, men noe som vekser ut av hodet på begge sider. Så mulig at vår observasjon ikke var nøyaktig nok Fikk bare ett kort blikk på den før vi måtte stikke. Gutten min på 8 år ble kjemperedd og la på sprang.
 6. Det var jeg som skruvde fast den hvite delen, som stikker ut av veggen. Var innom rørleggerbutikk og kjøpte den. Har ikke peiling på om den delen skulle vært snudd eller noe sånt
 7. Hei Tenkte å introdusere metalldetektor søking som en mulig hoppy til min 10 år gamle sønn. Funnet en billig metalldetektor på finn.no som vi kommer til å kjøpe hvis den virker. Men må jeg ha tillatelse fra grunneier hvis min sønn leter litt inne i skogen??. Kanskje han graver noen få små hull på kanskje max 5 cm dypde. (Han kommer ikke til å grave hull på 30cm dypde for å si det sånn). Spør fordi jeg vet det er en lov som sier det er lov å ferdes i utmark, men man passe på å ikke ta noe ut av utmarka. (virker som det er akseptert at man kan plukke sopp og bær)
 8. Jeg har montert avløpet til vaskemaskina. Se på bildet så ser du hvordan jeg gjorde det. Jeg er ingen rørlegger, men tror det var slik jeg ble fortalt på rørleggerbutikken at det skulle gjøres. Hvis det er noen rørleggere her så tar jeg gjerne mot tips om hva jeg kan ha gjort feil. Kanskje jeg har gjort det riktig og da. Tenkte å prøve å gjøre det selv pga det er vanskelig å få rørlegger i ferien
 9. Liten oppdatering: Vi har signert avtalen hos advokat. I den avtalen står det at jeg skal flytte ut senest 2 uker etter at jeg har fått pengene. Dette var et viktig punkt for meg. Advokaten spurte min samboer om dette var greit. Hu sa det var greit. Dette ble beskrevet som et punkt i avtalen. Men nå ønsker min ex-samboer å ikke følge den avtalen. Hun sier jeg må flytte ut innen 1 uke. Det står 2 uker etter at pengene er overført i avtalen. Nå krever min ex-samboer at jeg flytter ut i løpet av neste uke. Samtidig som hun ikke har overført pengene til meg enda. Mener det er et klart avtale brudd.
 10. Vi har vært til advokat og fått utarbeidet avtale, som vi skal få tinglyst
 11. For de som husker så åpna jeg en tråd her for en stund, pga jeg hadde noen spørsmål angående samlivsbrudd. Jeg gjennomgår et samlivsbrudd nå Om 2 dager skal min ex-samboer overføre nesten 2 millioner til meg. Jeg har sjekket med banken og de sier det ikke er skatt på det beløpet, pga vi har eiet huset i over 2 år.. Bør jeg opprette en egen konto som dette beløpet kommer inn på eller holder det med å overfore det til lønnskonto? Jeg spør ut i fra om det kan virke rart å få så store beløp på lønnskontoen Det jeg også gjerne vil vite er om det er noe jeg må huske på i denne sammenhengen, tenker da på dokumentasjon på beløpet. Vil ikke at skatteetaten skal komme og si at det beløpet er inntekt som du ikke har skattet fra. Så likevel om banken sier dette er skattefritt, så må vel jeg ha med riktig dokumentasjon. Noen som har tips om dette?
 12. Sorry, at det var litt rotete tekst... Barna skal fordeles 50/50 Stemmer at min samboer har bidratt mye, men det har jeg også. Jeg har dekket strøm, husleie, tv, internett gjennom alle åra. Jeg må vel bare innse at jeg ikke får ut mer enn 1 500 000,- men synes det ikke er helt riktig da. For etterpå kan min samboer da selge huset og sitte igjen med la oss si 1 000 000... som hu kan bruke til å kjøpe seg et mindre hus.. Og det er ikke sikkert jeg vil få råd til å kjøpe noe i det hele tatt.
 13. Hei Flytter fra min samboer og vi har kontakta en advokat som skal utarbeide en avtale mellom oss. Advokaten skal være nøytral. Det jeg lurer på er dette med å finne god avtale for oss begge. Situasjonen er slik at jeg har vært arbeidsleidg i de siste 2 åra, så jeg har ikke hatt mye til inntekt. Mens min samboer har vært i full jobb hele tiden. Så jeg har ikke økonomi til å kjøpe ut min samboer. Min saboer har stått for det meste av matkjøp og klær til barna Pga jeg hele tiden har vært nøysom med mine penger og hadde en godt betalt jobb tidligere, så klarte jeg å spare opp til å eie 80% av vår bolig. Markedsverdien er satt til å være 3.800.000 for den. Så min verdi er beregnet til 2.240.000 av advokat (man trekker fra 1.000.000,- som var gjeld i starten) Jeg innser nå at jeg kun kan få ut 1.500.000 fra min samboer, pga det er det maksimale hun kan ta opp i lån. Det er 740.000,- mindre enn hva jeg har krav på. Nå har jeg lånt litt av min samboer også. Men hvis jeg sier jeg skal ha 300.000, så får min samboer 440.000,- (utgjør det dobbelte av hva jeg lånte). Pga vi har felles barn, har jeg ingen interesse av å kreve hun for mer enn det hun klarer. Vi er tilknyttet området og barna har masse venner, så det å selge vil ikke være lurt Jeg har foreslått at de 300.000,- kan stå igjen i boligen, og at min samboer betaler dem tilbake når hun selger. Jeg er inneforstått med at det kan hende hun aldri selger.. Jeg vil ikke "flå" min samboer økonomisk, men samtidig må jeg tenke på at barna får det ikke bedre sammen med meg hvis jeg avstår fra så store verdier. Altså det er snakk om at min samboer betaler meg 1.500.000,- nå, og så betaler 300.000,-- ved et eventuelt salg Har venner som sier jeg skal kreve 1.800.000,- nå, og det hun ikke kan betale kan sikkert slekta hennes betale. Men det får meg til å høre veldig nazi, og tørr ikke gå den retningen. Dog tror jeg ikke min samboer hadde tatt det hensynet hvis det var motsatt Så åpner denne tråden fordi jeg er interessert i høre om noen andre har noen bedre forslag.
 14. Dette er litt flaut. Jeg var sikker på at pæra ikke var gåen. Men det var pæra som var gåen. Skifta den nettopp. Var litt rart, da den gamle ikke hadde tegn jeg kunne se på at den var ødelagt. .
 15. Hei Stålampa lyser ikke. Altså det er snakk om ei stålampe med leselys. Leselyset det lyser, men ikke den øverste lampa. Jeg har tatt og sett på lysrøret i den øverste lampa. Kan ikke se at den har gått. Jeg legger ved bilde av lysrøret så dere og kan se om dere ser symtomer på om den er gått Hvis det ikke er lysrøret som er gåen så kanskje det er en sikring som er gåen? I dag målte jeg med det instrumentet jeg har lagt med bilde av. Det lyser for 230V i instrumentet. Dog var det litt rart at det lyste det samme om lampa var skrudd av. Hvis det ern en sikring som er gåen, skulle det da ikke komme strøm til den øverste lampa? Legger ved noen bilder her, så kanskje noen kan gi meg noen tips om hva jeg skal sjekke Hvis noe av det skriver ikke gir mening, så ha meg unnskyldt, jeg er ingen eletrikter (dog ville bli det når jeg var guttunge)
×
×
 • Create New...