Gå til innhold

AMD RDNA2 (Radeon RX 6xxx)


ExcaliBuR

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
6 hours ago, G said:

Du får klage til AMD, eller sitte og følge med her som en smed https://www.amd.com/en/direct-buy/no

Vi har altså ikke noe klokkeslett å forholde oss til tilsvarende det som ble gitt (og feilet) for Ryzen 5000?

Med forventninger om at de skal selges ut på et par minutter må man jo sitte klar, men det kan man jo ikke hele døgnet :)

For en thriller det er å skaffe hardware i 2020 da. Herlig at det endelig har kommet litt skikkelig konkurranse og etterspørsel igjen da

Lenke til kommentar
Emile the rat skrev (9 timer siden):

Men så har også RDNA2 tregere minne, som også avgjør hvor mye ytelse det er å hente på SAM. 

10% i snitt på nvidia baserte jeg på kilde, om kilden stemmer får tiden vise ;) 

Inntil videre forholder jeg meg til hva kilder sier, da jeg ikke er fan av alternative fakta som er basert på ren synsing.

Nvidia har fordelen av raskete minne på SAM med 3080 og 3090, men det er kun 3090 som har mye minne til overs. 3080 vil spesielt for 1440p og 4k-gamere har lite minne å dele, dette sees tydelig i flere av de nyeste spillene. Eks Godfall hvor spillet bruker 8.6GB i 4k og 7.4GB i 1440p. AC:Valhalla bruker 6.2GB i 4k 8g 5.3GB i 1440p. 

Skal jeg tippe vil 3090 være det kortet som får mest utbytte av SAM pga minnemengde og hastighet. 3080 vil ha lite utbytte i endel spill da det har for lite minne. På 3070 og nedover vil det nok i de fleste tilfeller hjelpe lite både pga hastighet og mengde. 

Tipper noe av grunnen til at AMD introduserte det nå var oga stor minnemengde å ta av. 8GB-kort har liksom ikke så mye å fordele, spesielt ikke i 4k hvor det trengs mest. 

HKS kan kanskje si mer om hvor stor betydning mengde/hastighet har å si? 

Lenke til kommentar
Ooinaru skrev (15 minutter siden):

Egentlig litt spesielt å lansere i 2020 da både Amd og Nvidia vet at de ikke klarer å produsere nok.. De kunne like gjerne utsatt til første kvartal neste år for å ha nok hw tilgjengelig! Antar at det er vel investorer som pusher litt?

Da måtte de betalt for lager, det hadde ikke hjulpet.

Det de burde gjort var å heve salgspris på RTX 3080 til et punkt der partnerne kunne tjent penger på standardprisen.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Cowboystrekk said:

HKS kan kanskje si mer om hvor stor betydning mengde/hastighet har å si? 

Det spørs egentlig veldig på hvordan spillet er skrevet. En av fordelene med "SAM" er at det enklere for driver og holde orden på hvordan minnet er allokert med hensyn på caching. Dette er spesielt viktig for AMD med InfinityCache.

Det gjør det også mye enklere å laste opp data til GPU-minne, med 256MB begrensningen som har vært må man ofte bruke noe som kallers en "upload heap" som er et område hvor spillet kan kopiere data til, også med GPU da kopiere data videre til riktig område i GPU-minne for prosessering. Dette kan potensielt være en tidskrevende operasjon. 

10% ytelse høres litt up som et "best-case", kanskje rundt 5% i snitt er mer riktig. Fordelen til Nvidia er at det også aktiveres for Intel (Z490) og PCIe Gen 3. Men, som jeg har nevnt i en annen tråd så er det avhengig av EFI/BIOS-støtte, så vil nok være en liste over hovedkort som støttes som forhåpentligvis vokser over tid. Alle X570-chipset hovedkort oppdatert for Ryzen 5000-serien skal støtte store adresseområder som default. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
2 minutes ago, Thalidomide said:

Noen som har en formening om hva 6900 vil koste? Må sikkert vente til desember for å få sikker pris, men skulle gjerne visst sånn ca. Usikker på om jeg skal gå for 6800XT eller 6900XT, men bør finne ut av det før 6800 kommer for salg..

MSRP på $999 tipper jeg blir rundt 13.000 kroner med moms, etc. Sikkert litt høyere i starten fordi etterspørsel kommer til å være mye høyere enn antall kort tilgjengelig. 

Lenke til kommentar

Ut ifra hva jeg hører om volum, så ser det ut som om følgende kommer til å skje med 6800 og 6800xt kortene:

- Ved release vil bare AMD sine egne kort være til salgs, og volumet er nok lavere enn etterspørselen.

- En ukes tid etterpå kommer 3.parts kortene, og i trolig noe større volum

- Ca 2 uker etter release vil trolig volumet av kort svare mer eller mindre til etterspørselen, og de fleste som vil kjøpe kan kjøpe

Så dersom dette stemmer vil nok AMD release disse kortene MYE bedre enn nVIdia som fortsatt, flere uker etter release, ikke klare shipe nok kort/3.parts kort. Og viser enda en gang at launchen til nVidia var bare desperat forsøk på å selge deres kort før AMD lanserte sine, de var over hodet ikke klare til en skikkelig launch.

Lenke til kommentar
43 minutes ago, JarleGutt said:

Så dersom dette stemmer vil nok AMD release disse kortene MYE bedre enn nVIdia som fortsatt, flere uker etter release, ikke klare shipe nok kort/3.parts kort. Og viser enda en gang at launchen til nVidia var bare desperat forsøk på å selge deres kort før AMD lanserte sine, de var over hodet ikke klare til en skikkelig launch.

God bullshit her... ;)

6000-serien kommer til å være "utsolgt" iallefall resten av 2020, og inn i 2021 på samme måte som Ampere, Ryzen 5000, Playstation 5 og Xbox Series X. Etterspørsel etter hardware er helt ekstrem i 2020 sammenlignet med normalen. Det er ikke noe man trenger å være rakettforsker eller YouTub'er for å forstå.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...