Gå til innhold

Ubiquiti Dream Machine Pro mot Altibox' fiber?


javr

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 måneder senere...

Er er noen som kan bekrefte bølge lenger i bruk hos Vike fiber i dag ?

1000BASE-BX BiDi SFP 1310nm-TX/1550nm-RX
1000BASE-BX BiDi SFP 1310nm-TX/1490nm-RX
1000BASE-BX BiDi SFP 1490nm-TX/1310nm-RX
1000BASE-BX BiDi SFP 1490nm-TX/1550nm-RX

image.png.61543ab2f28cae17cb299912811896a8.png

 

Fått bekreftet i annen tråd det er 1310 / 1550

Endret av R1200CL
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Sitter på eldre (10+ år) Altibox fiber med henholdsvis HET-3012 mediakonverter og Zyxel P2812 hjemmesentral.

For år og dag siden bypasset jeg Zyxelen ved å sette den i bromodus og koble opp en ASUS RT-AC66U. Husker ikke hvor jeg fant oppskriften, men har fungert ypperlig til internett (har ikke IP-TV) i mange år mens den Zyxel boksen lå nede i en skuffe

Tok nettop levering av Ubiquiti Dream Machine SE og trodde naivt at den kunne settes opp i UniFi appen på telefonen ved å koble til RJ-45 fra mediakonverter direkte til Port 9 (WAN)-porten, tagge VLAN til 102 og det var det som skulle til. Dette var ikke tilfelle

Siden det har jeg forsøkt å klone MAC-adresse til Zyxel, sette opp lokal konto fra datamaskin direktekoblet opp, testet forskjellige QoS nivåer, manuelt sette opp DNS-server, koble mediakonverter til port 1 for så å koble port 2 til port 9. Alt dette, og mere til, uten hell.

Har trålet dette og mange andre forum etter oppskrift for hvordan dette skal kunne gjøres. Det som gjør det vanskeligere igjen er at jeg ikke finner strømforsyningen til den gamle Zyxel-burken. Farlig redd for at den nye UDM SEen kommer til å måtte settes opp som en dum switch med PoE til to nye APer. Noen som har fasit?

Lenke til kommentar

Plan og løsning høres riktig ut for meg. Bortsett fra at du antageligvis klone mac-adressen til asusen i stedet for zyxel siden du hadde bromodus.

Årsaken til at det er nødvendig å klone er nok bare at altibox begrenser hver aksess til 1 adresse. Det gjør at utstyrsbytte er noe herk. Tror du ville fått omtrent samme utfordring om du hadde satt udm bak zyxel i stedet for asus.

Det er mulig du også kan løse problemet uten kloning med en telefon til kundeservice. De bør ha rutiner for å fikse slikt ifm utstyrsbytte med bridge mode

Lenke til kommentar

Ser ut til det jeg fikk det til å fungere. Oppskrift for fremtidige problemløsere som sitter bak HET-3012 mediakonverter og Zyxel P2812 hjemmesentral / ASUS AC66u:

1. Sett opp UDM Pro/SE bak eksisterende hjemmesentral / router du har koblet opp allerede. Jeg kjørte rett fra ASUS AC66u LAN 1 til UDM SE WAN (Port 9)

2. Velg "Settings" - "Internet" - "Primary (WAN1)" - "Advanced Configuration" og sett på "Manual"

3. "Use VLAN" til "ON" og "VLAND ID" til "102"

4. (Usikker på om dette er et krav men fungerte for meg) "MAC Adress Clone" til "ON" og "MAC Adress" til adressen til din eksisterende hjemmesentral / router som du bruker

5. Ingen endringer på det andre

 

Igjen, takk for hjelp.

Lenke til kommentar

Ser ut til at jeg jublet for tidlig...

 

Uavhengig av jeg kjører med klonet MAC-adresse eller ei; mediakonverteren slutter me TX Link/Act og TO/TP Link/Act. Eneste jeg kan gjøre er å ta strømmen på mediakonverteren for å re-etablere linken for nettverk i en time-ish. 

 

Fare for jeg må putte inn AC66u'en om dette fortsetter...

 

EDIT: Ser ut til å være en dårlig RJ45-coupler som var årsaken. Har kjørt stabilt siden den forsvant ut.

 

Screenshot_20230311-092729_2.png

Endret av AndrèFronDrei
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hei!

Vi får innen et par måneder altibox. Jeg har allerede en infrastuktur bestående av UDM PRO, 24p switch og AP-Prox3. Jeg har forstått at for å slippe altibox hjemmesentral så setter jeg vlan til 102, og det er grei skuring. Spørsmålet mitt er mer som følgende, hvilken SFP bør jeg kjøpe som er kompatibel med både UDM Pro og utstyret som altibox kommer til å levere. Ser det er en del tips i tråden, men en del av det er jo noen år gammelt.

Lenke til kommentar

Meste går av sfp 1,25gbps single modus wdm (singelfiber) 1310/1550(litt usikker på den, men sjekk på utstyr frå altibox). Sjølv har eg både brukt frå fs.com cisco frå fiberworks og sfp frå fiber leverandør har eg plukket frå ruteren og den fungerer fint, håper det er så enkelt for deg også. Om du må bestille sjekk hvilke pluggtype du har, ellers må du ha ny fibersnor.

Post gjerne bilder når du har utstyret ditt, har ikkje sett Altibox utstyr på 6år. Så er litt utdatert sjølv. Men kan hjelpe meir når eg veit kva utstyr du får.

Lenke til kommentar
1 hour ago, Corlan said:

hvilken SFP bør jeg kjøpe som er kompatibel med både UDM Pro og utstyret som altibox kommer til å levere. Ser det er en del tips i tråden, men en del av det er jo noen år gammelt.

Dette henger jo sammen med utstyret i den andre enden så det skal mye til at de endrer det.

Vet ikke hva de leverer nå, men jeg vil uansett foreslå å avvente til du får utstyret fra Altibox.  Med litt flaks så får du en hjemmesentral med SFP og slipper dermed å kjøpe.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
M1FU skrev (19 timer siden):

Oppnår dere bedre responstider ved å koble fiber rett i UDMP?

Har Ubt Edgerouter med fiber rett i og verken måler eller merker forskjell. Får helt nøyaktig like resultater i alle tester jeg har utført, inkl dslreports sin test som tar med bufferbloat

Endret av bshagen
Lenke til kommentar
M1FU skrev (20 timer siden):

Oppnår dere bedre responstider ved å koble fiber rett i UDMP?

Nei, kan ikke se det på noen målinger. Når det er sagt må jeg si jeg er meget fornøyd med å få bort utstyret fra Altibox og er ytterst fornøyd med stabiliteten og responsen. Merker det veldig godt på VPN-forbindelser og når jeg ser på f.eks kameraene som er tilknyttet, at forbindelsen er veldig kvikk. Da har jeg laveste hastighet 150/150 og ser ingen behov for å øke hastigheten. Hva som har hatt mest betydning skal være usagt, men både å fjerne en ekstra dings og to, samt nye versjoner programvare har nok hatt sitt å si.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Installatør kommer ila uken og skal installere den nye Fibertwist hjemmesentralen. Har bedt spesifikt om FT1-P (med 10 gbit RJ45 i tillegg til 2x GbE RJ45) og spurt om å bruke bracket med fiber patch-out (noe som nevnes på altibox sine sider). 

 

Har noen av dere erfaring med denne og vil patch-out (evt kobling mot SFP+ inne i boksen) fungere med Ubiquiti sine UACC-DAC-SFP10-kabler? (usikker på kabel- og fiber spec).

Backup blir å kjøre RJ45 mellom Fibertwist og 2.5 GbE WAN på UDM SE. Info (PDF-er) om bracket og PX2000-Series (10G PtP)

Endret av AndrèFronDrei
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hei. Har en Altibox HET-3012 i sikringskapet. Derfra går det en CAT6a til hussentralen (ZyXEL FMG3542-D10A).

Har tidligere hatt en pfsense pc-router koblet til FMG. Denne skal nå ut da den er stor, bråker, treg osv... Inn med UDM-Pro.
Hvor mye fjerner jeg og hvor kobler jeg til UDM-Pro? Har ikke altibox tv-tuner så trenger strengt tatt bare internett VLAN

Endret av DrErling
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...